* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

February 18, 2016

Asam Pedas Claypot, Kota Laksamana

Dinner hari ketiga kita terjah Asam Pedas Claypot, Kota Laksamana
Ni pun hasil google and travel guide on the go.
Here we go.
Dekat dengan hotel sebab dia tepi bandar tapi masa sampai tu dah ramai orang.
Kali ni ambik table dekat luar sebab dekat dalam macam tak best.

Kalau guna waze memang jumpa. Search asam pedas claypot kota laksamana.
Dia belakang ke satu jalan ke dengan Pak Putra naan.




Order dua set, satu tetel dan jugak satu lagi ikan pari.
Memang teringin sangat dengan asam pedas tetel tu yang beria cari asam pedas.
Set dia siap nasi dan telur masin dan sayur dan sambal belacan.

Sementara tunggu makanan sampai, snap gambar dulu.
Ni snap guna mini tripod.





Lalu makanan pun sampai. Tak sangka pulak gambar asam pedas tetel tak menjadik.
Haish.
Buat yang tak tahu tetel tu ape, ianya lemak lembu plus daging sikit.
Orang Melaka memang terkenal dengan dish ni.



Asam pedas pari pulak.


 Set dia yang berserta nasi dan sides tapi dia tak buat telur dadar haha



Kalau perasan, nama kedai dia claypot kan? tapi dia masak dalam periuk/bekas besi.
jadi jangan tanya dia pulak mana claypot dekat budak kedai tau.

Asam pedas dia sedap, semua cukup rasa.

Kemudian something happened. Masa tengah makan, ada 1 chinese guy dengan seluar pendek dan gelang tangan besar dekat situ.
Dia pergi kira makan and suruh waiter attend customers.
Kitorang gulp berhenti kejap makan.
Eh kenapa dalam google tak cakap pun owner kedai ni cina?
masa tu tawakal je cakap makanan ni Halal.

then masa nak bayar, tanya politely dekat orang yang datang kira, ini kedai cina ke.
Dia cakap tak lah saya tokey (wanita melayu), yang tu suami saya siap tepuk-tepuk suami dia.
Mungkin dia agak pissed off tapi nak buat macam mana kan.
Kita tengok guy tu tak boleh tau dia tu Islam.

Benda tak tahu, memang lah kena tanya. yes aku memang makan kat kedai cina tapi sebelum pergi dah tau, dan sebelum makan tengok keadaan dulu kedai tu macam mana.




♥ Thank you sudi melawat blog ni ♥
Love,
ketawariang

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...