* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

February 22, 2016

Nasi Lemak Kampung Portugis

Makanya pagi tu keluar ke Kampung Portugis sebab nak cari nasi lemak selalu Mummy bawak gi makan setiap kali ke Melaka.
Haritu pergi tutup pulak.
So kali ni Alhamdulillah dia bukak.
Sampai je terus mengusha ape yang nak diorder. Dia cakap self service so kita keliling stalls dalam ni.
Tengok ada mee kahwin. Order sepinggan.
Kan food hunting, rugi la tak makan makanan yang rare.


Selfie dulu, Muka semua tak mandi haha.


 Eh ada jugak selfie dua beranak ni.


So ini kami order untuk 2 orang makan. haha
Ikut arah jam : Nasi lemak sambal sotong, Mee kahwin, Nasi lemak sambal kerang dan Ketupat.


Close up makanan-makanan.




Selepas beberapa ketika, semuanya pun licin licau. Pinggan mee kahwin orangnya dah ambik.
Tapi memang sedap lah mee kahwin tu.
Rasa nak repeat lagi.
Semua yang diorder sedap.
Mula-mula orang kedai nasi lemak macam tak percaya kami order 3 pinggan makanan, tapi dia tak tahu yang kami order mee lagi sepinggan.
Kahkah


Tu view stall nasi lemak dari dalam kedai.


Process mengambil makanan efficient dan teratur.


Ha nampak tak orang queue dekat stall nasi lemak ni?



Senang je cari kedai ni, waze mesti jumpa.
 Restoran ni nama Cina tapi dalam nya stalls orang Islam ye kawan-kawan.
Cuma air disediakan oleh Taukeh.
Kalau rasa was-was boleh order air tin atau air kotak.


Ada jugak stall roti canai tapi tak lah order sebab dekat Pasir Gudang pun ada roti canai.


Betul-betul depan Kampung Portugis. Dekat traffic light. Ni view dari dalam kedai.


Ni jumpa motor besar, lalu mintak izin ambik gambar.
Sekarang Faqih memang hantu motor besar.


Perut kenyang, suka hati. Balik hotel, mandi swimming pool, siap-siap untuk checkout.

♥ Thank you sudi melawat blog ni ♥
Love,
ketawariang

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...