* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

March 30, 2011

DECO DECO BENG BENG BOONG


haaa...deco-deco dengan abang Ben... :D

segmen terbaru...


dulu pernah join Gegar Menggegar blog, now nak join yang ni pulak...


yang penting kena menepati syarat-syarat ni...

  1. Pastikan blog korang ringan ! - Ringan sebab dah guna photo loader yang mudah...
  2. Tiada widget widget yang memberatkan loading ! _ no pelik-pelik punya widget.. :D
  3. Warna template yang tidak membutakan anak mata - Warna lembut sesuai dengan posts yang ringan dan santai...
  4. Lagu ? Sendiri mau pk - Minat lagu Alizee dari masa study... huhu
Dan apa apa saja yang korang rasa tidak menyusahkan rakan blogger untuk singgah seperti font ,color dan sebagainya .. - Rasenye kena dengan concept menyenangkan mata... No font pelik-pelik,warna yang lebut... cuma lagu je haru sikit... nak tukar tapi x ingat je...

so dah siap kan? harap-harap ada yang sudi menggegar kali ni....
sebarang komen mengenai blog amat dialu-alukan....

walaupun dah lama ada blog, tapi sekarang ni dah mula tukar konsep... dulu taip ikut suka je... sekarang dah ada garis panduan *cheeewah*

template, font dan sebagainya dah berkali-kali ditukar...rasanya kali ni paling menenangkan jiwa... yela mana ada orang baca blog sebab nak menambah stress kan? :D

nak join? sila ke blog abg ben... :)

nak taip ni jugak kat sini...

SAYA SUDAH CUNKAN BLOG SAYA ! SILA LA SINGGAH KAWAN KAWAN !

March 29, 2011

Berkongsi Trafik dari Bangku Kosong

ok....trafik ke blog bangku kosong ramai betul...segan rasanya dengan blog yang x seberapa ni... hihi...



maka saya nak berkongsi trafik dari bangku kosong..
sesungguhnya, siapa yang x nak blog dia mendapat trafik yang tinggi kan?
ibarat taip blog syok sendiri...hihi
*alhamdulillah dah ramai yang follow,kalau x dulu, taip blog dan baca sendri je..haha*

so kali ni nak cuba tambahkan hit dekat my blog ni...diharapnya, ada orang yang nak melawat blog ni...

blog life's aint easy ni sebuah blog yang mengisahkan pasal hidup saya yang suka makan,berjalan dan semuanya pasal diri saya.... mula berblog sejak 2007 namun trafik x ramai sebab scope x meluas lagi.... sekarang ni baru la saya mengembangkan scope blog ni...

dah bertahun tulis blog tapi blog x pernah ramai yang datang... sebab dulu x aktif sangat berblog ni... study la katakan...

sekarang ni, trafik perlu ditambah sebab saya rasa,dengan posts saya, saya dapat menggembirakan ramai orang... dan bila orang gembira, saya lagi gembira! :D

thanks bangku kosong di atas peluang yang diberi...

nak join? boleh klik banner tu yer.. :D x pun, boleh ke sini...

luv,
ketawariang

nak menangis boleh? *penangan DURIAN dan ANUAR ZAIN*


huuuuu.... hari ni baru 29th march 2011....
nak menangis rasanya....
bile tengok blog dan facebook orang lain,masing-masing cerita pasal durian! durian.... oh durian...
terliur ni....

Enaknyaaaa
nak!!

makan durian, pose durian, bubur durian...even my sister pun upload gmbr durian! woaaaaaa...

kat kampung, sekilo rm1... tu pun x sempat-sempat nak beli... now dah jauh...menyesalnya x beli...

semalam pergi kip mart Masai, ya ampun... banyaknye durian.... :(

mula-mula ingat nak beli durian.... en fiancee dah offer dah...
tapi i cakap,x pe malam ni i dapat gaji (mengajar tuition).... so boleh makan puas-puas...
so esok je la pergi.... (hari ni la tu)....
sekali...... semalam budak tu lupa nak bawak duit tuition.... sedihnye.....
gaji pulak tu dapat minggu depan... :(
nak makan DURIAN.... siape nak sponsor? hurm....

DURIAN oh DURIAN...

lagi satu hal buat nak menangis ni...

Anuar Zain gorgeous-handsome-bergaya nak datang minggu depan, nak pergi tapi x jumpa sponsor lagi... so nak pergi ke x eh? mesti best... most of my friends dapat pi... :(


March 26, 2011

Go Genting trip... :)



Hehe.... ingat kes Denggi tu?
bila dah confirmed je bukan denggi, terus melonjak kegembiraan...

hahaha...sebabnye, nak ke genting on that friday... 18th march 2011....
khamis tu dah mintak half day...terus pecut ke batu pahat...
mami pun dapat discharged from hospital that evening...alhamdulillah...
so malam tu,bergerak ke KL dengan family tercinta.... :D


eque and abang

rajinnyaaaaaa

celebrate birthday eque dalam kereta... hehe

reached Sungai Long around 1 o'clock....tiket ke Genting pagi tu adalah jam 9.30am... paksa diri untuk tidur...

terjaga pukul 7am,terus bangun sebab nak basuh kasut...hahah serabai x sempat nak baush kasut aritu... then semua orang dikejut untuk bangun....


umi... :D



buat sandwich sardin tapi x dapat nak makan sebab dah habis... grr...sedih... hahaha...
we departed to bus stand kajang pukul 8.45 am....
reached there,bus dah ada tapi x bukak lagi...so i beli roti goreng inti sardin sebagai protes terhadap my siblings yang dah habiskan sandwich tu... ;p

suka nampak?

bus bergerak ke Genting pukul 9.30am tepat... bas penuh la juga walaupun Jumaat... tapi school holiday kan...
yang peliknya, ramai golongan warga emas masa tu... ape diorang buat eh naik genting beramai-ramai? hehe

so untuk ke genting,we bought a package... from go genting... the package was return bus trip from Kajang to skyway park... return skyway (cable car) and outdoor theme park pass...
from kajang, the price was only rm57 sebab cuti sekolah...murah kan?

the theme park itself harga dah rm46...bus and skyway semua total rm57...sgt puas hati...
beli package ni pun sebab masing-masing nak naik cable car... :D

photographer of the day... :D i ok...bukan my sister..haha

cable car...
see??

mummy and daddy naik kereta lain.... so jumpa kat atas je...
the bus amik masa 1jam dari kajang... then naik cable car dlm 20 mins kot...lupa la..

tapi hampeh,dah tiba atas,masing-masing dah excited...lalu x ingat mummy daddy dan juga makanan... haha


entered the park pukul 12 pm...fuhhh ramainye orang...
1st skali serbu beryl's... then beli chocolate...bukan aku yang beli...haha
then beratur tgk ramai orang...tukar tempat lain.. ramai jugak orang...tukar lagi...haha sampai adik aku bising... last2,pergi bagi ikan makan...x payah beratur! haha...
*memang aku ada masalah beratur tunggu lama2 ni*

then tengok magic show... kelakar la jugak sebab trick dia aku nampak...haha
ok then beratur untuk naik pirate ship....ingatkan x ramai...tapi fuh!! penuh weh...beratur jugak sebab my siblings dah marah...haha... sejam ok beratur!
bila dapat naik,gembira and jerit-jerit...

so dah puas hati,beli souvenirs pulak untuk my mum...i wonder mana eh fridge magnet tu...adehhh...
pastu main la macam-macam.... enjoy gambar je la eh...

how can she be so HOT in such a cool place?

tik tok tik tok

fish feeding

the magic show


masa beratur lamaaaa

pirate ship


carousel

up,up and away...

so scarrrrryyyyyyyyyyyyyy!



yummmyyyyy

makan time!

cehhh my sister...

sad moment was,dah sejam beratur untuk main go-kart, bila sampai je turn kitorang,hujan selebat-lebatnya...so i pun blah dari situ... huhu.... sedih...

ingatkan hujan makin reda.... rupanya x.... so pukul 3.30 pm dah kena keluar sebab hujan...game pun stop...

met mummy daddy and pergi makan..mummy bawak bekal dari KL...wah tengah lapar,nasi la makanan paling nikmat... hehe..
turun ke KL semula jam 6pm dengan kereta sebab itu plan kitorang pun...naik skyway 1 way je...

lepas ni nak ke genting kena naik bus since naik kereta susah gila nak park weh... and kena pergi time bukan cuti sekolah...nak tercabut kaki beratur!


March 15, 2011

Denggi, Campak, ILI or just Allergic?

Bangun-bangun tido tadi nak mandi perasan ade few bintik-bintik merah dekat muka ni...
pastu terdetik, denggi ke ni? sebab area rumah ada yang kena denggi...
tapi x demam... bila check tangan semua, ada bintik-bintik jugak...

terus cari article denggi ni... baca punya baca, i x demam... itu symptom utama....
but gusi i berdarah n badan sakit-sakit... now temperature dah slow-slow naik...

tapi bile tanya my colleague, dia kata maybe campak... anak dgn wife die baru kena...

then my friend lagi sorg suruh pergi check darah kejap lagi...
takutnya.... kalau kena tahan wad camne? sob3

Jumaat ni nak ke Genting.... :(

Actually dulu pernah kena macam ni... tapi Doctor kata Allergic air kotor jer...
Aduh.... x de la pulak ke tempat lain dalam masa terdekat ni...

Ni pula fikir ILI ke eh? sbb H1n1 dah ada balik kan... masa 1st time H1n1 tu, i kena ILI (Influenza-Like-Illness) Masa tu memang demam flat terus..

Aduh berdenyut pulak kepala ni... pening pulak...

btw ni ada screenshot i chat dengan my friend yang suruh i ke klinik jumpa Doctor...



*sila klik gambar utk pembesaran imej*

Pergi Vet?
Hehe... jangan marah ya.... saja nak menenangkan hati yang tengah kusut and takut ni...
nampak x kawan i ni sayang both manusia and haiwan? thanks wawa.... :D

By the way, i need somebody untuk tolong i terangkan apa yang berlaku dekat i ni...
takut la...





March 12, 2011

Earthquake hits Japan!

Semalam petang heard this news.. malam pulak dapat tengok kat berita kejap je sebab nak ke tempat tuition...

Gempa sekuat 8.9 skala Richter telah menggegarkan 3 kawasan di Jepun..
Takutnya tengok apa yang berlaku...
Ini membuat kita mengingatkan diri sendiri bahawa Allah Maha Besar... Kun Faya Kun...

Moga semuanya selamat walaupun angka kematian semakin meningkat...

Mari kita sama-sama doakan kesejahteraan umat Islam yang berada di sana...

*amin*

Nikmat diberi Allah boleh ditarik dalam sekelip mata..

Mari sama-sama ucapkan Syukur Alhamdulillah atas apa yang berlaku...

March 10, 2011

Dessert day at Saung Sunda Sawagi...

Ha... kembali ke sini lagi... suka pergi sini... sebab ade few waiters die add i kat fb... so mereka banyak la update gambar-gambar dessert yang memang membuat i nak menangis kalau x gi sana makan...

makanya, minggu lepas kami beramai- ramai ke SSS Tmn Impian Emas...

kami ialah = i, my fiancee, my sister. and my cousin...



My sister - Farah

Cousin - Fiqa

X payah kenalkan lagi kot.. haha


So we went there and makan... mula-mula duduk kat table biase tapi lepas tu pindah ke saung sebab i suka duduk kat saung dia walaupun lampu atas kepala... hehe

Makanan tetap sama, Nasi Timbel - Ayam Bakar... Post dulu pun ada jugak gambar nasi ni...
Kali ni add on ialah Cumi goreng tepung saus mentega... sedap..

Air pulak, ordered ni semua.... sedap3...

Es Ketuk Tilu
Tembikai, durian belanda, nangka dicampur bersama ais dan Sprite... sedappp

Es SSS
Mangga and avocado bersama ais dan susu...

Es Soup Buah
Mine was superb!
Macam-macam buah...
tembikai, avodaco,laici, strawberry,buah lai... dicampur dengan ais dan susu... sedap... tengok ada yang cuba mengambil strawberry ku... hehe

Ordered Jus Alpukat tapi Piqa x boleh minum, so i bought her Teh Botol...

Selesai sudah... ni gambar kenangan...






p/s : masa datang sini, gi kenalkan diri dekat waiter yg add i di FB... hahah... Lepas tu baru dapat tau yg i ingat waiter tu rupenye bos dia... haha...malu ok..

Greaaat weekend!

i think this is the longest entry ever i posted*


A very great weekend spent together with my loved ones....

We had one outdoor photoshoot at Jln Dhoby....

Before that pergi singgah A&W Jusco permas jaya... Makan ni... yummy... hehe



*
Lepas tu pergi shopping dekat The Scandalist, Jalan Dhoby..





Dah beli 1 vest, so pecut ke Jusco Bukit Indah pulak...


Cari Daiso kat Jusco tu, jumpa je terus excited sebab nak cari baju untuk my dear Ginger...
Ada banyak patterns for Pets clothes... Mula-mula amik dua baju, 1 dress, 1 lagi shirt biasa... tapi $$$ dah banyak spent that day, so belikan 1 je.... *jimat*

Then dah lapar, cari tempat untuk makan..... lalu lalang kat Restaurant Street, akhirnya decided untuk makan dekat Black Canyon ... The place and waiters are very cozy and heart warming..
I ate American Fried Rice, My dearie ate Chicken Chop with rice kalau x silap... both comes with Mini tomyam (yang sangat sedap) and Watermelon Juice (manis-manis buah)...
And another one, we ordered Club Sandwich! Memang sedap... *owh teriingat sandwich tu...*


My full-time model... hehe

Watermelon juice and mini tomyam... best!

Our sets... gambar x berapa clear
*should i get myself a dslr camera?*

Nampak x tulisan Black Canyon kat glass tu? hehe

Ada gambar ni je sebab once makanan sampai terus makan dengan gembira sebab lapar tahap maksimum..

Inagt nak pergi kedai ni tapi lapar x ingat, tu yang makan dalam Jusco jer...


Ali Cafe restaurant, Bukit Indah

The next day, went to My fiancee's uncle house... Datang tengok-tengok nak tolong apa yang patut sebab malam tu cousin dia nak engage....

Mummy and my other family members came around 2 pm and we went to Hospital Penawar to visit my auntie yang sakit...
Jumpa je my mum terus melonjak-lonjak kegembiraan *padahal baru 1 week x jumpa*
actually excited sebab mummy bawak nasi ayam! owh mummy's nasi ayam memang x de tandingan ok...

Stayed at the hospital until 5 pm then semua went to my house.... Makan-makan sepuas-puasnye since nasi ayam sedap! :D

Mummy left around 6.30 pm....

Laju-laju siap untuk attend Fiancee's cousin's engagement ceremony...
Very simple touch up...



Wore Kaftan and plain chiffon shawl...



Reached his uncle's house at 7.30 pm and went straight to the fiancee-to-be's house...

Everything settled around 8.30 pm i guess and we went back early since Mr Fiancee need to work...
Pakai cincin and gelang

Dah selesai... Congrats!


Went back home and watched Liverpool vs Man. United...
Lots of funny incidents happened during the game... i have never laughed out loud while watching any football match...



And the result? Victory! we won the game... we i mean Liverpool team of course...

Last but not least, i would like to thank everybody for cheered up my weekend!

Luv.
Ketawariang


Entry khas for me lagi... :D

Huhu... x sangka pulak ada lagi entry khas untuk Life's aint easy ni...






Thanks to Maizura sebab created this post for me! :D

Nak baca post ni? di sini yer... :)

*mode untuk update blog dah bermula... last week memang hectic gila... tunggu*

March 9, 2011

The Scandalist



Ha.... ada orang share video by JOHO interviewed The Scandalist's owners...
So terus la cari tempat ni.... Baca kat Hentakberlipat pun ada review pasal tempat ni...

Nak dijadikan cerita, me n my fiancee ade photoshoot last week dekat Jln Dhoby...
Sampai je sana, terus cari kedai The Scandalist ni... comel jer... warna hitam... just opposite It Roo cafe "best chiscken chop in town"... (x sempat nak try that day)

So we decided untuk gi photoshoot dulu baru pergi tempat tu...

Yang jaga kedai tu was owner's younger sister... Nadia if i'm not mistaken...
very the pretty and friendly this girl..

sesi photoshoot pun bermula.... tiba-tiba hujan.... then we all buntu since ours was Outdoor session...
an idea popped up.... pergi amik gambar dalam the scandalist ni...
so kami pun pergi mencuba nasib untuk amik gambar dalam ni...
photographers were happy with the place so we took few shots inside this shop...

After photoshoot session, we went back there untuk shopping! hehe....

these are few pictures of this cozy place... :D



Masuk je entrance mesti jumpa ni

Masa interviewed by JOHO, mereka duduk sini,so masuk-masuk je terus cari this stairs... hehe

Back area... ada fitting room untuk try baju or seluar...


Memang ada macam-macam dekat sini... ada baju,seluar,skirts,vest,coverall,belts,scarves, accessories perempuan...
pendek cerita semuanya ada! lelaki punya baju pun ada ok....

♥ Shop at one place with reasonable price! ♥

*sorry gambar a bit kabur n x sempat nak bergambar posing2 since kitorang dah penat... huhu*
*will update our photos later once dah dpt gmbr from photographers*

Sekarang mereka nak tambah level... lepas ni ada dekat tingkat ats juga... x sabar tau? hehe...

Absolutely will datang lagi nanti!

The Scandalist, Jalan Dhoby, Johor Bahru

Luv,
ketawariang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...