* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

April 25, 2013

Drama di Tesco - updated version

Hahaha silly me..
Boleh pulak tekan send tadi...

So semalam dah gaji,pergi lah ke Teso Seri Alam untuk beli some groceries...
Petang tadi ingat nak withdraw duit but atm out of service..
Pergi je Tesco membawa Debit Card Maybank..

Semuanya dilakukan dengan pantas,ambik barang yang ada dalam list sahaja sbb Mr Hubs kerja malam ni...
8pm dia masuk kerja,beratur kat kaunter before pukul 7 camtu..

Okay beratur kejap je,bila dah total,aku bagi kad Maybank aku..
2x cashier tu buat transaction,declined..
Padahal petang tadi baru pakai kad tu buat isi minyak..

So I mintak tolong Mr Hubs pergi withdraw duit.
Nak dijadikan cerita,atm maybank rosak..so dia pergi ke ambank..sama gak..rhb dgn bsn sama gak..

In the meantime,I kesiankan customers kat belakang ramai..
The cashier was very kind..
Dia cakap "akak,sy anggap akak bagi saya rm100,this is your balance,nanti dah ada duit akak bagi saya rm100"
Thanks dik sebab sangat baik hati..

Hubby pergi masai withdraw duit,semua atm maybank down!
Hati sudah sakit,gugel customer service punya number..
ada notify system down sampai 7pm..tp masa tu dah lebih 7pm dan system was still down..
So I waited like sangat hazabbbb nak tunggu orang tu angkat phone,the moment a lady answered the phone,I just kenalkan diri and start marah2 her.
Yelah siapa boleh tahan berdiri depan counter,org tengok2 like I ni xde duit siot..

I asked that lady,why don't you notify the customers earlier? Cakap banyak-banyak and laju-laju,then I hung up.
She said until 730pm only,system will be ok..
So mr hubs meredah jem untuk ke tesco semula,then I told him to wait for another five minutes..

Since x ade orang yang dikenali di tesco tu,I asked for help from my bestie,but she's on the way back dari tempat kerja dia kat bandar..
Kesian dia terkejar-kejar but i told her I'll get help from other sources jugak...

Alhamdulillah,730pm duit da dapat withdraw..so bayar then laju-laju balik sebab hubby kerja..
Had our dinner and dia terus pergi kerja at 830pm...
Kesian dia lambat 30mins hari ni..

Bila da sampai rumah,dengan hati yang agak sedih pasal kejadian tesco tadi,gigih jugak nak buat puding laici..
Sebab tekak teringin sangat nak makan..
Hahaa..

Okay now pudding da dalam fride,nak makan esok..

Maaf la hari ni post campur aduk english dengan bm..

Ni pun taip dua kali sebab tadi terdelete separuh dari post! Hahaa

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Drama di tesco

Yeah
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

April 24, 2013

Wordless Wednesday - Laksa Sarawak

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

April 20, 2013

Bertudung or tak bertudung?

Sumber gambar : Facebook


Huhuuu soalan sangat la post arini...

Bertudung? Benda yang diketahui menutup aurat dengan sempuran wajib dilaksanakan oleh semua gadis islam yang telah mencapai akil baligh...

Tapi,sekarang ramai yang masih mengatakan "sampai masanya aku bertudung lah"..
Tak dinafikan,aku pernah cakap macam tu masa zaman jahiliah dulu..
Tapi,bila dah bertudung,aku rasa Ya Allah kenapa aku tak pakai tudung dari dulu? Malunya tengok gambar-gambar yang x menutup aurat dulu..

Cuma,ada jugak orang yang bertudung tapi "membungkus" aurat..
Bungkus?
Kenapa bungkus?
Sebab pakai tudung singkat,baju singkat dan melekat (habis nampak semua lemak-lemak),seluar kalau boleh nak seluar yang paling melekat di kaki..
Faham tak? Orang lelaki suka la kot tengok anda "membelanja" diorang....
Jangan terasa hati la kalau anda dieksploitasi nanti ye?

Ni bukan lah post islamik atau hari ni aku nak jadi ustazah pulak..

Sebenarnya tu intro je untuk post hari ni.. Hahaa post da sepanjang alam...

Kisahnya,ada la seorang staf tempat bekerja baru aku ni (ramai betul staf perempuan tempat ni) ...
Dia ni x bertudung,rambut perang,pakai baju singkat-singkat..
Disebabkan ramai pekerja filipina dekat sini,aku ingat dia ni gadis filipina (bukan islam)...

Sampai lah satu masa,aku dapat tahu yang dia sebenarnya seorang ISLAM! Masyaallah,nama sedap sangat...
Tapi sayangnya,bila dia berpakaian macam tu,orang ingat dia bukan islam...
Ingatkan aku je yang berperasaan begitu,ramai juga rupanya yang mula-mula ingat dia bukan islam...

Hurmmmm... Moga dia mendapat hidayah untuk menutup aurat dengan sempurna sebelum auratnya ditutupkan...

Mari berubah ke arah menutup aurat dengan sempurna..

Happy weekend!

ketawariang
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

April 16, 2013

Lazy Tuesday

Hahaaa...
Lama benar x update blog..

Punca?

Laptop rosak
Cable  hilang

Bila dua benda penting ni x ada, haishhh memang payah nak mengupdate ni..

Bila nak beli tablet eh...hahaa nk request hadiah birthday,lama sangat lagi..

Xpelah,selamat petang semua! Mari rehat-rehat lepas sehariannnn bekerja :D


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...