* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

March 1, 2013

DIY - Bunga rewang

haha nama projek : bunga rewang... very village gtu ahaks...
x ingat la nama dia ape... tu yg main letak je...

This is one of my DIY projects masa wedding haritu....
senang je nak buat benda ni lagipun lepas majlis boleh pakai....
entah lah x berapa berkenan dengan bunga-bunga yang selalu orang pakai masa kendarat...
so,kita gunakan kuasa sebagai pengantin utk decide ape ptt orang kendarat pakai! ahhaha



jumpe step ni dekat internet, malangnya handphone rosak, ni je lah gambar yang dapat diselamatkan...

Barang yang diperlukan :
1. Butang - 2 jenis saiz sebab yang dekat tengah-tengah tu besar... setiap bunga perlukan 5 butang kecil...
2. Gam UHU/hot glue gun
3. Pin - boleh tanya kedai jahit, tapi sebelum beli sesuaikan dengan saiz butang

okay tu je barang yang diperlukan, so sekarang setepnya ialah :
1. Susun butang-butang untuk menjadi bentuk daun (saiz bunga bergantung pada saiz butang yang dibeli)
2. Gam keliling butang yang besar
3. Lekatkan pada kelopak tadi
4. Tunggu kering
5. Dah confirm kering baru lekatkan pin pada bunga yang dah siap tu. Untuk aritu i letak pin dekat tengah2...but it's up to you whether nak letak tengah-tengah or atas sikit
6. tadaaaa.siap!




proses pengeringan "bunga"... orange for boys, purple for girls..



okay bunga ni memang xde duit... sebab duit diberi asing... yelah nama pun nak benda ni boleh dipakai semula kemudian hari kan...

okay nanti share DIY projects lain!

taaaaaa~



♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...