* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

July 28, 2011

BEN ASHAARI CARI BLOG.. CEPAT!


oh man! dah lama x join segmen abg ben ashaari ni....

so arini bila tengok few blogs dok update post yang sama, maka i pun teruja la nak join...
maklumlah da lama gilaaa x join segmen or contest... huhu

saya dengan rendah diri ingin menge-join segmen ini... :)

kepada abg ben, moga-moga saya termasuk dalam list 200 blogs tu ye...

hadiah-hadiah best ni!

kalau dapat terpilih, mesti orang ramai datang blog ni kan?

*cita-cita nak buat giveaway bila follower jejak 100*

heheh

nak join? boleh je.... tutup pukul 3 pm arini tau?


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥Luv, ketawariang

Hot debate weh!

sila click gambar ye

haaa.... hot debate ok!
bangga woo... haha gila...tu pun nak bangga ape kes...

post di BeautifulNara pasal Khairul Fahmi Che Mat yang i komen...

kembang kempis baca setiap komen...

tup2 tengok komen i hot debate!
wah komen i yang dekat Maharaja Lawak tu punx dapat hot debate walaupun hati HOOTTT gila masa komen tu...

huhuhu

kes nya macam ni....

i komen dengan penuh berhemah kat Bnara tu...

Pasal

Khairul Fahmi Che Mat atau nama manjanya incik Apex di blog Jejariruncing,
telah digosipkan ada perempuan lain....
gosip ini dikukuhkan dengan Elia, tunang beliau ada post "doaku buat kekasih" di blognya...

ha kau...dapat pulak semalam BNara ada post pasal Dahlia yang konon-konon scandal incik apex ni....
sebab ada angin bertiup kencang cakap KFCM keluar berdating dengan perempuan lain...siap pegang=pegang tangan lagi... aduhhh
now keluar gambar.... memang hangat la komwn kat situ kan?

kat post tu ada screenshot elia post bengang kat KFCM ni...
memang ramai yang marah elia hambur KFCM dalam facebook dia...

tapi sebelum dia hambur tu, elia dah post doa tu dulu.... so it doesnt mean elia ni x pasal-pasal nak hangin kan??

mesti dah sampai boiling point sebab elia cakap yang KFCM ni tinggikan suara dekat mak elia... hellooo...tinggikan suara ok!

i agak kecewa dengan KCFM ni since ramai peminat dia dengan elia...
walaupun ada je yang jelik dengan pasangan ni....sibuk pehal?

TAPI....

buat Elia, you shouldn't pos like that...bak kata redmummy, KFCM tu memang terkenal 1 malaysia...
but that is Facebook man! 1 dunia baca.... nak ke nanti keluar kat newspapers "malaysian goalkeeper is now having trouble with his fiancee"...
ape pun, memang kesederhanaan tu perlu...

memang at times, kita akan rasa marah, annoyed,etc dengan fiancee.... but semua tu ada limit....
i x kisah kalu u memang kaki facebook...
but when it comes to matter like this,ianya memalukan u jugak....
dan family dua-dua pihak...
kalau dah berbaik nanti, macam mane?

sekarang masing-masing tengah darah manis or better i bahasakan darah panas...
sebab masa ni la kite akan nampak the TRUE colours of our partner...
elia kena kuat ok!

i belive incik Apex tu terkejut budaya... nanti dia mesti come to his senses semula...

ape pun, ni dugaan bertunang....
semoga elia tabah ok!

ramai yang doakan kebahagiaan elia...


xOxO


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang

July 27, 2011

Wordless Wednesday #4 - i want this size back!








♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,


ketawariang

July 26, 2011

penat....

Johor Bahru - Kota Kinabalu - Miri - Kota Kinabalu - Johor Bahru....

@_@

Johor Bahru - Kuching - Johor Bahru...

banyaknye nak update!

carik mood dulu... :)




♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang

July 21, 2011

THANK YOU??

Urgh!

Mood memang teruk! teruk gila...

actually i was very happy pagi tadi sebab sembuh from severe fever...
believe it yang i went to work tapi x bercakap.... what? me x bercakap? sounds funny...
but that was the truth.... its like my mouth is a volcano which will explode anytime... huuu

ha dah ber-orang putih dahhh

as stated above kat title tu, THANK YOU kan?
susah ke nak cakap thanks??
susah is it?

i believe ramai Malaysians yang still XRETI dan XTAU nak ucapkan terima kasih!

i tell you something, i jenis yang akan sentiasa tolong orang even i sendiri dapat susah lepas tu...
please note that dah BANYAK KALI I DAPAT SUSAH SEBAB MENOLONG ORANG...
but when people said thank you, i was happy...rasa susah payah di hargai sangat....

but now, i memang agak reluctant nak tolong orang since dah beberapa mangkuk-hayun-orang-x-sedar-diri yang dah mintak-tolong-sambil-merayu-rayu dont even bother nak cakap THANKS!

belajar dari pengalaman la kot.... haha

i x kisah nak cakap terima kasih ke,thanks ke,xie xie ke, ape sekali bahasa pun la kan....
at least please appreciate ape yang orang dah buatkan untuk kau!

serius annoyed sekarang ni!

fuhhhh amik nafas....

tadi i cried when someone asked for help but didnt ucapkan thank you or what so ever...terus diam macam tu je...

i cried because of :

1. sedih orang x hargai susah kita
2. so kesiankan diri sendiri baik hati sangat nak tolong orang lain even dah berkali-kali kena macam ni...

maybe lebih kepada kesiankan diri sendiri i guess?

memang bagi sesetengah orang "eh,what's the big deal x cakap thanks? mengada-ngada lah kau ni."
itu untuk kau! bukan untuk aku! maybe kau dah diajar untuk hidup dalam environment tak-reti-nak-ucap-terima-kasih... kita berbeza ok!

haaaa....dah amik nafas dalam-dalam dah....

ok sikit kot rasa...

apa pun, i actually went to Miri and Kota Kinabalu last week.... sebab tu sepi je kan blog.... berhabuk dah jadinya... lalalala~

a bit teaser pasal trip tu.... i just LOVE this photo... :)





later akan di update trip ke Miri dan KKinabalu sebab tengah cari cable handphone.... hihi


p/s : i just nak mohon kerjasama semua yang baca post ni, please say thank you to people yang menolong anda even tolong angkatkan pen anda yang terjatuh since ianya akan membuatkan anda turut dihargai...


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥


Luv,
ketawariang

July 20, 2011

July 15, 2011

July 9, 2011

I memang x berseni... :P

Hahaha.... memang x berseni langsung!

ingatkan mewarna offline je buruk....

rupanya mewarna online pun buruk gaks!!

:)

Enjoy je la gambar kelakar ni.... hehe








♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥


Luv,

ketawariang

July 7, 2011

Terasaaaaa....

Salam semua....

Mood x berapa ada nak update.... kerja pun banyak....

Terasa nak buat GiveAway la....

ada cadangan x apa nak buat?

Thanks...

*nak lunch... hihi


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥Luv, ketawariang

July 6, 2011

July 5, 2011

Help help!

Actually dah x ada idea sangat nak taip post arini.....

tiba-tiba blurrrr semacam je....

tapi!

something is happening now....

ada 1 kucing bunting datang office pagi tadi... sarat betul dah....

so i gave her a box with newspapers untuk bersalin kan....

maka beliau melilau dalam office and akhirnya lepak di satu tempat....
lama diam je kat situ....
i guess dia tidur....

then tiba-tiba nampak dia pergi kat stack of papers....
kelam kabut i bila tengok dia punya womb (womb ke?) dah keluar...

dengan segera panggil my collegue untuk setelkan kucing nak bersalin ni....
ambil the box i gave to her earlier and pindahkan dia dalam kotak.....

meow sikit-sikit....

and bersalin dah.... ok i x tengok sebab i nak muntah.....
opis mate yang tengok...

takut ok tengok darah....
ni rasa longgar je otot-otot kat badan ni weh...

memang i freak out kalau tengok darah etc....

ni ada video....
baru bersalin dua ekor....
tengah tunggu the 3rd....


video






video

mereka ni kiranya anak company kami... hahahaahaha


i memang ngeri.......

fuhhhhh....fuhhhh....

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥


Luv,

ketawariang

July 4, 2011

Maharaja Lawak - Johor Bahru

hahah cerita Maharaja Lawak ni dah basi dah...
tapi sebab handphone hilang cable, baru ni la dapat cerita pasal apa yang berlaku masa ambil pas MLawak aritu....

so kisahnya bermula dengan plan kami untuk pergi ambil pas MLawak yang akan dilangsungkan di Stadium tertutup JB...
sebagaimana yang dirancang, kami bertolak ke JB awal untuk mengelakkan kesesakan ketika ambil pas...
reached there around 1245pm...
and seperti yang di expect........ penuh gila orang!
padahal pukul 3pm baru la pas diberi....

ok then.....
beratur la panjang-panjang.... memang panjaaaaaaaaaaaaaaangggg gila....

2 jam lebih kami beratur....

and guess what, dalam 3.15pm camtu, pas dah habis!
and bila tengok orang lalu lalang bawa pas masing-masing, i pun ringan mulut tanya pasal pas....
yang dijanjikan Astro, seorang dapat dua pas, we went there bertiga, so 6 passes la kan?
tapi! seorang dapat 1 pas jer..... erk?
yang lagi best, masa tu ada dalam 100m++ nak sampai ke kaunter....
orang yang dapat pas tu cakap "eh x payah beratur la...terus je pergi depan."

perghhh hangin satu badan beb masa tu.....
yela kami ni beratur panas-panas gila.... berjam-jam kot...
tiba-tiba orang yang baru sampai, terus amik pas!
kepala hottttt.....

plus, ada 3 mamat yang muka tembok-tak-tahu-malu yang potong line....
apa lagi...kena sound la dengan akak-akak belakang kami tu.... haha...
tapi rilek je muka member tu....haha memang dasarrrr...

crowd menjerit-jerit kat depan....
bergaduh la berhimpit la.... panas lagi.....

sampai ada yang pengsan kot....

then bila semua da jerit pas habis... pas habis....
crowd lagi mengamuk!

serius teruk gila keadaan masa tu....

orang pengsan pun ada...

da macam rusuhan dah.....

apa lagi...... terus menjalankan projek merakam dan snap sana sini... hihi

tengok la apa jadi masa tu....

and....
i dengan selamba nya tanya kat cameraman, betul ke pas dah habis....
then dia interview...wakakakak....

dapat lah 1 pas.....
walaupun i tak nak pergi sebab x fair la kan... kami pergi bertiga, tapi dapat 1 pas je....

then......
last week, before final MLawak, ada cerita Apa cerita MLawak.....
my friend texted me " dapat x pas MLawak aritu? amboi berapi komen..."
masa tu dalam meeting, memang terasa darah naik kat muka!
hahah malu gila weh...ingatkan x keluar tv.... aduhhhh....




loooooooooooooong way to go...





*SAMPAI SEKARANG CARI VIDEO TU X JUMPA...SESIAPA BAIK HATI BOLEH TOLONG RECORDKAN THAT STORY X? RUMAH I X ADA ASTRO LA...APA CERITA MAHARAJA LAWAK EPISOD 13*

orang jumpa asyik tegur "bukan main marah lagi x dapat pas Mlawak"....
hahahaha




video

video



video

berlambak video sebenarnya tapi x larat nak tunggu upload... haha

so ape pun, malam tu memang tawar hati sangat-sangt nak tengok MLawak...ramai yang kecewa atas apa yang berlaku...
akhirnya kami tengok dekat tv ja...

pesanan buat Astro, Ramai peminat anda.... sanggup x makan tengah hari, x pergi kerja sebab show anda...
lain kali anda harus sensitif terhadap isu-isu sebegini....

dengar cerita yang x ada pas pun boleh masuk MLawak malam tu... erk?


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,

ketawariang

July 1, 2011

Terengganu Equestrian Resort

Ingat x masa post lepas, ada cakap pasal Terengganu Eqeustrian resort?
tempat intan dengan Hilman bercintan cintun tu...
ha ni dah scan...
buruk sikit la gambaunya... technical error...





perhatikan "116 stable......." tempat hilman berkuda...
bestnya.....

terus rasa nak honeymoon kat sana...
siapa nak sponsor? hihi

kak melur, kami semua tunggu post akak...
kalau penat, x pe... rehat dulu ok... :D


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...