* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

February 19, 2016

Calanthe Art Cafe

Lepas dinner nak pergi naik cruise tapi entah kenapa waze buat hal so last-last pergi Jonker Walk je.
Sampai sana berpusing jugak cari parking tapi dapat spot dekat dengan entrance.
Okay Jonker Walk memang ramai penjual street snacks.
Tapi beware, nak dapat yang halal memang payah.
Telan air liur je tak beli apa-apa.

ada dancing apa tah dekat tengah-tengah tu so stop kejap tengok.
Bestnya.


Dah sampai hujung nampak kedai ni, dia ada jual ice cream durian.
Lalu sangat tempting perasaan ni.
Pergi tanya owner halal ke tak, dia cakap Halal. siap tunjuk sijil.
Lah kenapa tak tunjuk dekat luar kedai.



Maka beli aiskrim durian satu. Kejap je licin. Beli lagi satu.
Faqih pun suka makan.

Pusing jonker walk, minum kopi dekat kedai yang serve 13 negeri punya coffee.
Last time pergi tengah rush tak sempat singgah sini.


Ingatkan nak try menu nyonya tapi tak de yang menarik minat.
So kita minum air je basahkan tekak.




Drinks yang dipilih ialah kopi Melaka dan Perak.
Bagi aku kopi memang rasa sama je ahaha
tapi dia cakap Melaka punya less acidic tu yang aku order kopi Melaka.


Suasana kedai ni sempoi, deco pun simple je. Seatings dia pun banyak.
Tapi mata dah berat, maka tak stay lama dekat situ.
Masa bayar cashier bagi gula-gula kopi.


♥ Thank you sudi melawat blog ni ♥
Love,
ketawariang

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...