* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih & Syifa Fatanah who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

June 30, 2011

Contest Photo Couple : We Are Not Perfect



Me & Mr F

*ini adalah entry suka-suka... kalau rasa hati tu bengkak ataupun nak muntah hijau, sila tekan button X pada window anda*



dah lama rasanya x join contest-contest ni kan...

thanks pada ohbudaktecit sebab anjurkan contest ni...
saja-saja nak join... :D

nama contest pun we are not perfect, so tipulah kita ni bercinta x pernah gaduh-gaduh kan? bukan lah bertumbuk ke ape...
tapi mesti pernah bertikam lidah..

actually dah lama jumpa contest ni tapi arini baru sempat nak buat post... hihi...
final day pulak tu... harap-harap menang la ye? ceittt... ape-ape pun belum, dah fikir menang?

so senang je contest ni...

yang penting kena letak banners kat bawah ni... :)


klik-klik

syarat-syarat contest

1. menjadi follower - DONE
2. entry mengenai contest ni - DONE
3. uploadkan gambar bersama pasangan - DONE (sah kami bukan lesbo)
4. ceritakan saat ringkas pertemuan dengan pasangan - DONE
5. pastekan link entry - Sat lagi nak paste

Saat-saat pertemuan

ermmm... nak ikutkan, kami berjumpa secara rasmi ketika keluar beramai-ramai bersama kawan-kawan pada awal 2004 rasanya...

so kita panggil dia Mr F...

ada orang kata yg dia ni merisik saya masa tu... ceiittt ayat x boleh blah...

but i have someone else masa tu...

lepas tu x jumpa dah...

few months lepas tu, i broke up dengan this guy, but mamat ni sentiasa nak kacau... so i asked
Mr F untuk tolong i stop this mamat from mengacau i all the time...
so Mr F pun tolong la i... :) and mamat stopped from disturbing me...

then sepi kembali until la one day tu, i saja je kacau dia, dalam setahun lepas berjumpa dulu...
that time, i tengah bengang dengan my current boyfie that time...

so my intention was to revenge kat semua lelaki...
jahat kan niat?

tu la.... orang kata kalau niat tu salah, memang Allah x kabulkan... hihi

we were friends for a while, but secara rasmi telah bercinta(what? bercinta?) pada 9th January 2005... no ayat memikat-memikat ni semua tau sebab i x suka kat dia pun...

so i ni double-timer la... sebab still with my current boyfie that time..
within a month, i broke up with that guy, and teruskan dengan Mr F...

we met up kembali after few months bercinta...
sebab i sekolah JBahru, dia dekat BPahat...

maybe sebab salah pasang niat, i terus dan terus dan terus bercinta dengan Mr F.... hihi...
memang banyak...

banyak sangat dugaan ...
macam-macam yang diduga....
lagi-lagi kami ni PJJ (percintaan jarak jauh)...
jeles gak tengok kawan-kawan setiap hari pergi dating...
pergi kelas sama-sama, balik kelas sama-sama...
dugaan tu... hihi

dah jauh tu kan...
bergaduh, bertikam lidah tu memang ada la...

until mid 2010, kami berkeputusan untuk mengakhiri hubungan kami...
x bergaduh x bertekak, x menjerit...
we just need our own time...
so berpisah secara baik... tempoh bertenang untuk kami berdua...
maklumlah bila kerja stress, balik mesti nak marah kan?
itu la silap kami berdua....
x dinafikan, bila status "single" kat fb, macam-macam PrivateMessage, chat yang i dapat...
thanks to my friends yang menyokong and membantu i...u guys are great!

kami contact tapi macam biasa... but no cintan-cintun, jiwa-jiwa... hehe

alhamdulillah, the next month, kami get together semula... and masing-masing belajar dari kesilapan...

rugi masa 5 tahun bercinta, tapi nak habiskan macam tu je...

sekarang we can both now control emosi, x mengamuk x tentu pasal..
kalau sorang marah, sorang lagi sejukkan..
banyak yang saya belajar...

sekarang ni berpegang pada "kalau ada perangai yang i x suka dengan Mr F, i seharusnya sedar yang dia pun mesti ada banyak yang x suka dengan perangai i. so lets give and take"
ego pun kena turunkan...

thanks to him, i know a lot of things dalam dunia ni....

few days sebelum raya, i dapat berita yang sangat mengejutkan!
"ibu nak hantar rombongan hari raya kedua nanti"
dia sms macam tu...
jantung macam jatuh ke tanah masa tu...
raya kedua? mana la ada orang kat rumah... huhu

so i told mummy dengan penuh bergetar-getar...berketar kan? haha ape-ape je language...
alhamdulillah mummy ok...
so we set up a date untuk family dia datang untuk meminang secara official..

now, i am officially Mr F's fiancee....
even now kami ada gak bertikam lidah, but it aways much better than before this....
dah besar la katakan... hihi

insyallah, kami akan disatukan pada tahun hadapan... :)

i love you Mr F.. ♥

*Mr F di dalam cerita ini ialah Mr Fiancee... hehe*


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥Luv, ketawariang

June 29, 2011

Wordless Wednesday




♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,

ketawariang

June 28, 2011

Wawa & Jimmy - Temporary Fosterer


i am now fostering dua persian kittens yang kehilangan ibu mereka...

kesian sangat.... mereka sepatutnya menjadi anak tumpangan kepada Ginger...
tapi malangnya Ginger x bagi... and maybe jugak sebab susu Ginger dah kehabisan...

so, i mengambil tanggungjawab untuk menjaga kedua-dua anak bulus ini sampai la mereka boleh hidup sendiri... :)


wawa
Jimmy


the first day mereka datang, alahai comotnya....

dan kembung...sah ada cacing....
masa tu baru umur 2 minggu... kesian, mak diorang hilang masa umur 1 minggu...

so boleh bayangkan x betapa diorang x dapat gizi yang secukupnya?

comot betul masa mula-mula amik...

fed them with dutch lady milk as per told by owner...sebab nak bagi susu kucing tu takut diorang diarrhea....

lagipun masa tu tengah bulan.... dari membazir bagi susu kucing yang diorang x boleh minum, i better bagi dutch lady dulu...

i posted a question on Hone Pet Shoppe's facebook, asking what should i do with these kitties...
alhamdulillah, Dr Jo personally called me asked me to find the pet's milk which is not the ordinary ones....

percaya atau tidak, susu yang dijual untuk haiwan-haiwan kesayangan kita adalah kebanyakannya susu untuk manusia yang dah expired! they re-packed semula untuk bagi pada haiwan!

pfffttt! sakit gila hati... no wonder dulu Ginger minum pet's milk masa dia pregger tu, teruk diarrhea dia...
meh sini i sumbat mulut orang-orang x guna ni dengan susu basi!

so he suggested milkodog, and few names...lupa sudah... hihi

hasrat di hati nak bawa diorang pergi check up on Friday, (i received them on Sunday)

tapi on Tuesday tu, diorang macam collapse... lembik je... huhu...

nak nangis rasa.... duit ada RM 50, courtesy of Mr Fiancee...

then i sms the owner untuk sikit duit tambahan...alhamdulillah, i dapat tambah duit untuk ke Vet....

bawak ke Vet, ramai yang usha-usha budak mucuk ni.... lebih-lebih lagi sebab cage diorang unik...
unik tau!

after check up, the Vet insisted untuk i cari ibu angkat for those kitties... i did actually the day before that, usha kucing-kucing yang bunting.... tapi hampa... diorang lari...

so i asked about pet's milk... the vet gave me a bit... then he asked me untuk cari the milk my self...

the pet shop sebelah vet tu jual mahal....

but i actually end up beli kat situ jugak the next day sebab the susu gave to me dah kena baham dengan Ginger and anak-anak... errkk?

milkodog memang mahal gila x ingat, but susu tu memang baik untuk kucing yang x dapat susu ibu...

bermula lah.... alkisah....

setiap 2 hours kena feed diorang.... every 2 hours w/o miss tau?

bawak gi opis.... masa nak tidur pun bagi... but selalu termiss yang malam punya schedule sebab tertidur... hehe

wawa and jimmy di office...



so now alhamdulillah... after deworm masa kat vet tu, diorang getting healthier... :)

still feeding them with bottle, tapi nak introduce solid food lepas ni...

poo-poo and urinate pun dah pandai sendiri *jangan x tau yang every time feed kitten, u should rub their alat sulit untuk diorang poo and pee since diorang xtau nak poo and pee sendiri*

dah pandai berjalan.... alaaa tatih2.... jalan jatuh...jalan jatuh...
tapi bila i pegang feeding bottle, berlari-lari datang kat i... but jatuh few times of course... huhu

dah main-main dengan Junior... Bubble kerja nak mengamuk je bila kucing tu datang... Ginger? still dengan muka selamber beliau... hihi...

lupa.... dah pandai bergaduh bila i feed them... x boleh nak sabar....
memanjat sesama sendiri... mencakar sana sini... i pun dicakar... huhu

so i hope they can grow up healthy sebelum i return them to their owner...

see? lagi seekor menyerah kalah... hehe

On the way balik kampung i


feeding time...


bubble : ape kes dak 2 ekor ni?

Junior : Nak sikit susu tu boleh x?



Ok rebut-rebut la ok... :p

Video mengejar feeding bottle... hihi


video



♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

luv,

ketawariang

June 27, 2011

Penangan ASST dan My Girl

Fuhhh! bersihkan sawang kat blog ni jap...

dah lama x dapat nak bagi komitmen kat blog...
insyallah lepas ni akan diteruskan kembali aktiviti berblog ni....

Ok, kalau tengok tajuk post ni, mesti la nak tau apa cerita kan?

penangan Awak Suka Saya Tak? ataupun nama pendeknya ASST memberi kesan yang mendalam sangat pada i...
penulis novelog ni, kak Laili memang pandai bermain dengan emosi pembaca...
setiap part yang di postkan, mesti macam2 reaksi pemfollow setia...
i followed dari part belas-belas masa tu....

believe it or not, kalau la part yang di post tu happy, satu hari i will be happy...and begitulah sebaliknya!! hehe...

menangis-nangis pun selalu...sampai Mr Fiancee tanya kenapa..and i answered "novelog arini sedih"...huaaa....

La, baca blog pun menangis-nangis? *haha dia x baca...sebab tu dia heran*

ada gak nak buat sinopsis, tapi tengok ramai yang da buat...segan pula... hihi

novelog yang tiap-tiap hari nak baca.... kosong je rasa kalau x baca...
menunggu post yang hanya 1 part setiap hari...
sehingga ke hari ni, dah 91 parts telah di publish...menanti part 92 ni... hihi

sabtu lepas dan semalam x dapat bukak internet...

tadi bukak melurjelita, tengok ada gambar anak Intan dan Hilman...

i was like what??? diorang dah kahwin ke?

cepat-cepat scroll ke bawah dengan hati berdebar gila...
check berkali-kali and found out yang gambar tu saja-saja post je...

owh kak melur, nak tercabut jantung ni! Jangan bikin gelabah macam tu lagi...


ok dah dapat cerita pasal ASST kan?


now ke My Girl pula...

My Girl ni cerita Korea yang dilakonkan pada 2005... *what? 2005? baru nak tengok cerita ni?*
tiba-tiba mood nak tengok cerita korea datang....
Last tengok Boys Over Flowers... pun dah angau...
Then tengok coffee prince... lepas tu ada cerita jepun tu... best jugak...
last ni baru khatamkan My Girl... :)

Let's make it short...
Kisah gadis yang menipu untuk meneruskan kehidupannya dan juga datuk kepada Hero cerita ni..
betul-betul short dibuatnya... huhu

Kisah yang sangat sedih... *cepat betul sentap*
x tidur dibuatnya tengok cerita ni... hihi

TAPI!!

sebenarnya i membayangkan watak Seol Gong Chan ialah Hilman...
Seorang pemilik hotel Avenuel yang terkenal di Korea...
Hensem, tinggi, putih melepak... owh memang cair dibuatnya...

even dalam cerita my girl ni juga, ada scene di mana Jung-Woong *hero lagi seorang* panaskan badan dengan cara menangkupkan tangan ke dua-dua belah telinga...
seperti mana Hilman mengajar Intan untuk memanaskan badan....

boleh kan sambil tengok My Girl, membayangkan ASST pada masa yang sama? hehe

cuba tengok hero dia ni... nama betul ialah Lee Dong Wook...


eh.... malu la...jangan la tengok i macam tu... *pengsan*



comel kan? kan?

ha ni tengah taip post ni pun jantung berdebar laju... haha cair gila dengan kehenseman Hilmanbayanganku ni.... hihihi... termimpi-mimpi lagi... *pengsan*

maka dipersembahkan.....

Poster ASST bayangan i! hehe...
harap-harap kak melur x marah....

asyik berangan je i sekarang ni... :D

simple je.... guna paint je pun... hihi






ok..... tu je nak cerita pasal ASST dan My Girl ni.... hihi Lain sikit dari orang lain kan?

tambahan :

semalam malam belek majalah Pengantin tahun lepas... atau awal tahun ni...
ada pasal Terengganu Equestrian Resort (TER).... baca description pasal tempat ni sesuai untuk berkuda... dan hampir dengan Masjid Kristal, KTengganu...

pling!

terus bayangkan eh Intan!!

ada honeymoon package...murah juga....
itu yang rasa nak pergi Terengganu pula lepas ni untuk honeymoon... chewaaahhh...
tanya pada Kak Melur, memang sah tempat ni la lokasi percintaan Intan dan Hilman...

eh, terasa macam kuat betul connection i dengan ASST ni kan? huhu



♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,

ketawariang

June 19, 2011

Happy Daddy's Day!

Quick update...

Nak ucapkan Selamat Hari Bapa buat Daddy tercinta, Sallehuddin bin Hj Mohd Shariff...

My dad is an Ironman... Working on his own selepas jadi Manager Bank...
Katanya, 9/10 rezeki itu datang dari berniaga...
Kerja sendiri means kena kuat bekerja.... maklumlah rezeki x mungkin bergolek-golek depan kita kn...
Tapi dah penat-penat bekerja... balik rumah boleh lagi gelak-gelak and spend masa with us..
sebab makan bersama is our kewajipan... every meals ok...bukan certain meals je...

I'm 23 years old now... means dah 23 years jugak lah my dad dah jadi ayah.... eh2 i dah tua!

ha jangan mengarut ketawariang!


hensem kan daddy i? :)


Ucapan untuk Daddyku :

Thanks sebab berjaya mendidik kalong menjadi manusia... chewahhh...

Thanks sebab menjaga kami adik beradik dengan jayanya....

Thanks sebab belanja kitorang adik beradik brooch semalam malam... hehe

and THANKS for everything!

Love you...

p/s : Nak ucapkan Takziah kepada keluarga Allahyarham Zami Ismail yang telah meninggalkan kita semua pagi ini disebabkan serangan jantung.... Al-Fatihah





♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang

June 9, 2011

pissed off!!


benci
menyampah
x guna
sakit hati
geram

fullstop!




♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...