* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

September 28, 2011

Wordless Wednesday - Cover Album



:p

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

September 23, 2011

Garlic bread

ok entry yang lamaaaa dulu patutnya buat!

masa puasa aritu teringin nak makan garlic bread...

surf sana sini untuk dapatkan resipi garlic bread... padahal bukan x pernah buat...

hahaha....

so pergi shopping kat Tesco beli french loaf (selama ni pakai roti biase je)...

balik terus combine butter and barang-barang yang lain, sapu pada french loaf, bakar....

tadaaaa!!

siap.... :)

resipi (x ingat ceduk dari mana)

french loaf secukupnya (depends on tukang makan)
butter (soften...bukan melted ok)
5 cloves of garlic (of course la kan?)
a bit of parsley

cara-cara bikin,

  1. crush or tumbuk or cincang garlic...terpulang pada anda nak macam mana ok...tapi better crush sikit sebab nanti garlic bread jadi smooth je...sedap...
  2. campur butter,garlic,parsley...
  • sapu pada french loaf... ok sini ada 2 methods...
first method

potong french loaf dalam sejengkal,then slice roti tu... tapi jangan sampai putus ok...then sapu garlic spread tu di antara celah-celah hirisan... lagi banyak spread lagi sedap... huhu
kemudian balut dengan aluminium foil...bakar....

second method
potong french loaf,belah dua (memanjang)...spread garlic spread tu... then bakar...

3. bakar di dalam oven bursuhu 150 darjah selama 15 minit... :D

siap!

sesuai dimakan bersama mushroon soup (beli campbell's je)

makan panas-panas...

tengok proses ni....

1st method's process..


see perbezaan dua-dua jenis ni bila dibakar?


hasil dari 2nd method... :)
dia jadi garing..
i potong to small slices...senang nak makan...

fuhhhh pizza hut punya garlic bread! haha

ok beza antara dua methods ni,

1st = lembab-lembab
2nd = garing

so nak buat tu pilih nak yang method mana ok... i prefer the 1st one sebab garlic bread pizza hut mahal and dah x sedap.... huhu

btw garlic bread ni dimakan bersama soup and fish and chips!

yang i made myself ok... :)

see?? nice x? haha gila puji diri sendiri...

i made the fish fillet myself...

here's the recipe..

ikan dorry (fillet)
tepung
telur (buat telur dadar)
breadcrumbs (golden colour)

celup ikan dorry dalam tepung then celup dalam telur...
golekkan pada breadcrumbs... golek-golek sampai tutup semua..

goreng dalan minyak banyak... deep fried...
proses ni kena sabar sebab ikan ni masak lambat...
yang penting jangan hangus! hehe

tambah dengan fries and letak tartar sauce...
planned nak buat sendiri tartar sauce tapi x sempat...so bot lady's choice's... :)


cuba buat ok... :D

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

September 22, 2011

Pemenang GA! :)

Seperti yang dijanjikan, kalau IFWAT SYAMIM x respond kepada post pemenang, pemenang lain akan dipilih...


so the random number goes to .......




tahniah Ashida! :D

tolong email details kepada saya ye? link di sini... :)

nanti saya nak post sekali dengan hadiah GA lain...


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

September 21, 2011

September 19, 2011

Hangout with Zati...


Masa puasa aritu.... jumpa la Zati ni...

laju kemain i ke Kulai petang tu.... eh yekE? lupe la... haha

lepak Oldtown sampai kene halau sebab kedai nak tutup...muahahahahah

tapi best woooo oldtown dia sebab dua tingkat... haha




roti bakar sedappp woiii

balik rumah Zati,die ajak pergi makan lagi! haaha....

so we ended up pergi bungkus makanan dekat area rumah dia....then balik makan...

mihun goreng kicap yang terbaikkk ok...

akhir kata...

:)
peace yo! :p

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

Pemenang GA dicari!!

*sticky post until 18 september*

Seperti maklum,pemenang-pemenang GA telah pun diumumkan masa sebelum raya haritu...

tapi seorang pemenang x email lagi details...

pemenang yang di katakan ialah

IFWAT SYAMIM

tempoh untuk pemenang email saya ialah sehingga 18 September 2011...

kalau still x ada email, saya akan pilih pemenang yang baru....

IFWAT SYAMIM, please beri respond!

Thanks... :)


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

September 17, 2011

Raya-raya! - Part II

so 2nd day raya x ada ape-ape sangat sebab kitorang raya dekat Muar je....

gambar pun berapa kerat je sebab sepupu sepapat gi beraya....

tengok gambar-gambar ni...haha.... amik gambar x bertudung tapi tetap nak belagak posing baju raya...

muiahahahahaha


hamboi....

lawa x gambar gegar...haha

so raya kedua berakhir di situ....
susah payah pakai baju lawa-lawa kan... haha

raya ketiga kita serang Melaka!!

fuhhhh plan x menjadi.... abes pakaian raya ku.... boleh la tu...

asalkan beraya kan...
haaaa...raya kali ni memang x banyak gambar i snap....

entah eh.... eish3...


innocent? haha sumpah panas masa snap gambar ni...

so we went to two houses je sebab lambat....

dah tertinggal rombongan... hua3..

pagi-pagi raya ke 3 gerak,sempat singgah makan kat Gerai Ibu...
bertahun-tahun lalu tempat ni,i xpernah gi makan....

tunggu review kemudian ok... :)


yummmyyy...

ni gambar-gambar kat Melaka...






hahah abaikan muka tu....

haaaa..hhaaaa

believe it yang i x tau rumah arwah moyang i kemain best lagi!
ada mini swimming pool,ada kolam ikan talapia merah...

hahah kitorang buat huru hara dekat kolam ikan tu...
setelah berhempas pulas,dapat la 2 ekor ikan talapia merah....
fuhhh...goreng garing....
makan gitu jer...
terbaik!!

abu ubaidah...comelnye...

budak ini cute!

eh nape gambar ni kat bawah plak..

petang tu kami ke JB semula untuk gi open house kawan-kawan mummy n her siblings....


sampai BP midnight tu,terus gi Muar...

kat muar merayap-rayap dengan cousins...

pun x snap gambar sangat....

ni je ade...

me and pelakon korea! haha

nanti la cerita raya lagi eh...

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

September 16, 2011

Raya-raya! - Part I



meh meh cerita raya sikit... hehe

orang semua dah basi dah pasal raya ok... haha

1st time raya kat Johor Bahru selepas dah berbelas tahun x raya kat JB ni ha...
malam raya planned nak pergi pasar pandan...tapi ampun jem punya la kan...
pergi plak bazar JB or known as pasar karat...
pun kemain payah nak cari parking...

fuhhhh.... 1st time jugak la 1st raya kami sekeluarga tidur tengah hari sampai ke petang... hahahahaha

boring seh.... sebab sedara mara x de kat JB....

enjoy gambar je la ye...



beloved cousin, aboi

cousins..

kami bertiga...

kami berlima....

kisahnye,i ni kene pakaikan sisters i punya shawl pagi tu...
mengade2 kan...masing2 nak fesyen2...end up i plak jadi tukang-pakaikan-shawl diorang... muhaahahah
i orang paling last pakai shawl and tengoklah hasil yang huru hara tu....
tengok la tu x pakai specs sebab x nak shawl tu x cantik... haha

inai yang dibuat di pasar karat,midnite raya tu....
semua sisters buat kecuali the second one...
tapi mane tah gambar tu...

pose ala dato CT... ko hado? haha

pose mengantuk...haha

baby face? erk... haha

peaceee....
malam tu, kami semua kelaparan... bukan la... sebab nak cari nasi...penat makan kari... haha
semua kedai tutup...akhirnya 1 je kedai bukak!

makan kat citu...
pastu balik rumah nenek i, then cabut balik batu pahat sebab mummy kena pergi HD subuh tu...

me and angah
Nantikan Part II ye...

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

September 15, 2011

Mini reunion....


Post ni dah lamaaaaa dah...masa puasa haritu...

went to JOHO's car boot sale petang tu with Tad...

1st time pergi...wah best gila!!
macam-macam beli... eh tak...
macam-macam dijual... huhu

malangnye,satu gambar pun x snap...

malam tu pergi angsana untuk jumpe dorm mate kitorang kat hostel dulu...

mastura namanye....
lepak mekdi then jalan-jalan kat dalam angsana....

ni je la gambar-gambar yang sempat di snap... :)






peace yaw!


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

September 14, 2011

September 13, 2011

Update~

Wah lamanyeeee x update!!

sorry la yer.... huhu

sibuuuukkkk sangat-sangat sekarang ni...

hadiah untuk pemenang GA akan diposkan sebelum akhir September insyallah...

harap-harap x terlambat lagi nak ucapkan

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN!

Nantikan updates kemudian yer...


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...