* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

August 25, 2011

Senarai pemenang ketawariang's 4th year giveaway!

dengan lafaz Bismillah....

maka terkeluar lah sudah senarai pemenang ketawariang's 4th Anniversary Giveaway!

dub dab dub dab mengalahkan orang yang join GA ni....

semua pemilihan menggunakan random.org ya...bukan pilih-pilih kasih ni....

jeng...
jeng...
jeng...

kita ke senarai peserta dulu... huhu

20 orang peserta semuanya... :)





pemenang pertama ialah :

peserta 12 : Fmty & GA!











ok.... pemenang kedua :

yeay!! ifwat syamim nampaknya... :) tudung tu nanti bagi la kat ibu ye.. :)







dan.....

pemenang terakhir ialah :

zaikulim!!!



tahniah buat ketiga-tiga pemenang!

sila baca post pre-pengumuman tadi...

apa yang perlu di-email sebelum 4.30ptg ni... :)

disebabkan penyertaan menggalakkan....

saya nak bagi hadiah extra... :)

untuk special entry semasa GA berlangsung!

tahniah diucapkan kepada Nida kerana entry anda telah terpilih...

anda telah pun memenangi sebiji kek chocolate - 1 kg... :)
yang dibuat sendiri oleh saya tau... hehe

kek boleh di ambil pada 5 september... :)

nanti emailkan number telefon yer... :)

BANYAK-BANYAK TERIMA KASIH BUAT YANG JOIN GA KALI NI...

INSYALLAH ADA REZEKI NANTI SAYA BUAT GA LAGI....

yang x menang jangan la sedih ya...


SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN....



tiba-tiba teringat gambar ni pulak...suka.. :)
eh tapi mana mata i?


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

Pre-pengumuman pemenang GA!

alhamdulillah hari ni dah boleh bernafas seperti biasa...

x sakit sangat dah...

jangan pulak sangka i sesak nafas ke ape... hehe

i kena food poisoning dengan fever....

memang x larat nak bangun... :(

nak tidur pun x boleh...makan semua muntah semula... huhu

dugaan nak raya ni...


maka dengan ini, pengumuman pemenang GA akan dibuat pada hari ni...
jam 12.30 pm...

disebabkan Poslaju akan tutup minggu depan... kalau saya post arini insyallah sampai ke anda esok... :)

terima kasih kerana telah menge-join GA saya ini....

kepada semua pemenang GA sila emailkan ke saya dengan kadar segera kejap lagi :

  1. nama :
  2. alamat :
  3. no telefon :
  4. talian perkhidmatan : digi/maxis/celcom/u mobile?
email saya ialah : aku_ais[at]yahoo[dot]com ok...
letakkan title : pemenang GA supaya x masuk spam...

dah email nanti tinggalkan komen... :D

tiga orang pemenang akan dipilih :)


setiap pemenang akan memenangi
  1. fridge magnet
  2. tudung syria
  3. reload handphone bernilai RM 10 setiap seorang
berbaloi-baloi kan join? hehe... dapat mengubah mengreview blog saya,dapat plak hadiah.. :)


hadiah-hadiah telah disponsor oleh ketawariang, fiqra dan juga x lupa buat butique4u :)

tungggguuuu!
:)


sudi-sudi la buat entry kalau dah dapat hadiah nanti... huhu



♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥


Luv,

ketawariang

4th Anniversary Giveaway!



*sticky post until 26th August 2011*
scroll down untuk post terbaru

CONTEST DITUTUP!

Nantikan pengumuman peserta pada jam 12.30 pm nanti... ;)

tunguuuu...




Ok,seperti yang di war-warkan sebelum ni, blog ni dah pun berusia 4 tahun...

maka dengan ini I nak buat giveaway.... lagipun bulan puasa ni elok la buat amal sikit kan.... :)

simple giveaway je..... first time la katakan....

jom la join! :)



macam mana nak join?

  1. Create satu post dengan title "Saya nak hadiah dari ketawariang"...
  2. Link kan entry ke post ini....
  3. Letak banner kat atas tu..
  4. Follow blog ini? terpulang... :)
  5. Bagi pandangan apa yang perlu diubah dekat blog ni... or sedikit review pun boleh juga...
  6. Giveaway ini dibuka sehingga 12.00 midnight, 26 August 2011....
  7. Tinggalkan link entry di komen ini...
  8. Letak gambar anda yang sedang tersenyum dan beritahu kenapa...
Contoh : I letak gambar kat atas tu, gambar itu I tersenyum riang sebab I dah pun jadi tunang orang on that day... :)

3 peserta bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah-hadiah yang ditawarkan....

kalau-kalau ada rezeki lebih dan ramai yang join,ramai la yang menang hadiah ni... :)


Jom ajak kawan-kawan join!

p/s : ada yang nak sponsor hadiah? boleh...nanti saya promote anda selama 1 bulan dalam blog ni ok... :)

UPDATE!

Alhamdulillah ramai yang join.... Ingatkan sekerat dua je... huhu

List of contestants :

  1. Cik Arda
  2. Deqlis
  3. Mimie
  4. Fadzillah Kamaruddin
  5. Cik Rose Cute
  6. Nurr F@!sha F@t!h@h
  7. ~aku dan die~
  8. zaikulim
  9. Nur Syahida
  10. Ashida Md Anuar
  11. Nur Afirah
  12. Fmty & GA!
  13. Budgetbride
  14. RARA aihara
  15. teh tarik
  16. *assyiera*
  17. ifwat syamim
  18. <3 cik_farah <3
  19. nida
  20. 24-7nay
Semua reviews mengenai blog ni telah saya ubah.... cuba tengok,dah macam-macam yang baru kat blog ni kan? hehe


Sorry lambat announce hadiah!

Tuan punya blog x berapa sihat....

Semua entries pun auto publish....

Hadiah yang ditawarkan untuk GA ini ialah fridge magnet dari Miri,Kuching,dan juga Kota Kinabalu...

dan GA ni telah disponsor oleh dua blogger berupa reload handphone bernilai RM 10 setiap pemenang untuk 3 pemenang dan juga satu helai tdung syria untuk setiap pemenang! :)




cantik.... :)

siapa agaknya menang tudung ni? hehe

tambahan syarat GA....

anda dikehendaki follow dan like sponsors GA :

  1. fiQ'Ra
  2. butique4u
  3. MyOnlineBoutiqueForYou (Facebook)
*sila tinggalkan ID facebook di sini..

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang

August 24, 2011

August 21, 2011

family time - Part III


Lepas amik my sister,dalam tengah hari tu sampai la rumah....

masing-masing pun tidurr.... haha penat ok!

dalam pukul 3 ptg camtu kami adik beradik pun bersiap nak keluar.... jalan-jalan katanya...

tapi mula-mula pergi kedai cermin mata dulu....
maklumlah lepas dah 2 tahun tinggalkan specs ni, nampaknya mata i teruk balik... sob3...

ok tipu.

x teruk mana tapi i can barely read benda yang jauh....
power x sampai 100 pun tapi memberi kesan yang mendalam kat i...

bila dah check i have both rabun jauh n rabun dekat... huuuu....

ok proses memilih.... banyak ok! cantik plak tu...

rasanya dalam 10 pasang jugak orang kedai recommend....

baru keluar rumah...

4 final choices...

semuanya cantik dan PINK... haha
finally pilih yang pattern i pakai skrg ni...nampak x ? haha

lama jugak kat situ.... siap je semua....

apa lagi, BP Mall yang tepi rumah tu pun diserbu!!

wahhhh ramaaaaaiiiiii orang....
parking pun penuh...kena park dekat roof top... T_T

masuk dalam tu hah amik....bershopping sakan la kita....sakan ke? sikit je barang pun...
muahahah


x berat. sumpah x berat... ahaha

huhu cantik3....

haha x banyak pun kan?

tengok tu.... ramai kan orang?

senyum lagi...


ok balik rumah dengan penuh kelaparan! haha...
so lepas siap solat maghrib, kami pun berdesupppp ke tempat makan

jeng kuan namanye... atau kwang ah...
dekat tepi sungai batu pahat...
kedai dia ala-ala terapung...
ok nama kedai cina tapi tukang masak islam...
halal....
dari kitorang was very small dah makan kat situ...
mihun hailam tempat ni terbaikkk!
ingat lagi masa kecik mesti pergi kat tingkap sebab nak tengok ikan tembakul....
sekarang dah x tengok da... lalala~

tengah nak keluar rumah...

new specs!

sebelum makan...
haaa...bismillah....

my two little sisters...

udang goreng tepung...
ok satu pinggan RM 12...
mahal kedaung...
tapi rasanya lebih kurang dengan masa makan kat kuching aritu...gulp

makan time!

lepas tu konon-konon nak pergi dataran batu pahat...
tapi x pun....
penat dan akhirnya kami semua balik....

tidurrrr....

*masa entry ni publish, i kat kampung lagi....haha...nak celebrate birthday my mummy*

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥



Luv,
ketawariang

August 20, 2011

family time - Part II

ok sambung dari Part I....

minggu selepas Kuching trip,i balik kampung lagi! haha

tapi tu minggu dah nak puasa....
kiranya weekend terakhir before puasa la....

pagi-pagi Sabtu kena gegar dengan my sister dekat PLKN sembrong sinun....

memang la kitorang kena amik dia dekat sembrong sana...tapi x de la pukul 7 pagi kot!
alasan dia "wa dah x larat duduk sini" T____T

bukan kena menoreh getah ke ape duduk sana... mengada-ngada!!

so dari Batu Pahat kami ke Sembrong untuk emnjemput gadis sorang ni...

muka kesedihan? haha

ok,motif amik gambar rumah ni?
it is a mini house tau!
diorang buat dah macam rumah betul but the size macam saiz kotak kertas A4 yang colour kuning tu...
very teliti...

terus pergi Kluang sebab nak rasa Radix Chicken House....ramai yang kata tempat ni best....

sesat-sesat bagai nak cari tempat ni... =="

akhirnya alhamdulillah jumpa!

tapi.... kedai tutup lagi.... woooo...

awal sangat sampai....

tutup lagi masa ni....

then kami gi cari breakfast sekeliling kluang tu.... ya allah...sabar je la...

agaknya weekend orang Kluang x makan breakfast? :p

ok akhirnya jumpa satu kedai depan hotel sebelah bus stand Kluang tu...

ini part yang x best!!

maybe sebab kedai kau je yang bukak pagi-pagi ni,orang ramai...so kau boleh jeling customers kau? macam-macam makanan kat tempat kau tu dah bagus da. tapi bila orang tanya x boleh nak jawab baik-baik ke ape??
makanan x berapa sedap tapi kalau kau dengan pekerja lakhanat kau tu senyum,mesti lagi sedap!

memang totally annoyed masa tu! one of the pelayan siap jerit kat my sister....
semuanay perempuan...xkan la period serentak kot?
kalau period pun,apsal kau nak layan customers camni?

kitorang dah marah and malas je nak makan...
i bebel panjang-panjang kat kedai tu...
then seorang pekerja lelaki kat situ terdengar agaknya,dia datang bagi spoon kat my sister since dia makan hanya guna fork!
memang bengong tau x...

muka dah x happy
grrrrrrrrr....

tengok my mum pun marah... haha

taubat nak datang tempat ni....
memang kena gam la kau!

kemudian kembali ke Radix Fried Chicken...
yeay da bukak!

wajah excited!
tengah tunggu order siap...

best kan colour combination dia?

taraaa!!! banyak ok....

murah gila dekat sini...
semua sekali below RM30.00....

i order ayam panggang, ayam goreng...

sedapppp ok!

tempat ni pun bersih.... dan diyakini halal...
pekerja dia pakia tudung dan menutup dada...
sopan sangat!
ada gak fast food pakai tudung tapi tudung masuk dalam baju....

lepas tu balik taman berlian...tengok rumah lama kitorang dulu...
dah cantik rumah tu.... haha
dah berapa belas tahun dah ditinggalkan...
16 tahun x duduk dah...

pastu gi cuci kereta....


cuba teka...cuba teka... haha

posing sementara tunggu kereta siap di vakum...

alhamdulillah abes dah semua urusan di Kluang...terus balik batu pahat...

pelatih plkn yang mengantuk...

ha ni tukang taip dan juga photographer... haha


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang

August 19, 2011

family time - Part I


meluangkan masa before puasa menjelma!

setiap weekend kira-kira 1 month before puasa tu i balik kampung....

motif ? x ada motif pun...sekadar nak lepak kat kampung pulaaaa....



nak pergi mana tah masa ni..

yang pastinya on Sunday kami ke Muar untuk menghadiri majlis pertunangan kakak-kepada-ex-room mate-masa-study-dulu

pagi-pagi dah gerak ke Muar sinun... Amik Mr F sekali sebab ni kawan kitorang juga...

Serious best majlis ni...air bermacam-macam jenis... dapat goodie bags bagai...
cayalah!


my 2nd sister and the youngest..

bakal-pengantin-perempuan ni tengah busy...so dapat snap dari tepi je...wahh banyak n cantik hantaran!


lepas tu balik ke rumah Mr F.... dah mengantuk masa ni...

tapi singgah kejap...


ok this girul suka pose... :p



hehehe...
*tengah taip ni dengar lagu raya...nak balik kampung boleh? huuuu*

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥


Luv,
ketawariang

August 18, 2011

Makaroni Bakar


Dah buat makaroni ni sebelum puasa aritu....
lepas tengok resipi ni...

sedap...cuma sebab sos spaghetti salah beli...makaroni jadi macam berkuah pulak....
so makaroni dia not-so-stick-together...

resipi dapat dari sini....

boleh tengok...very the easy one... muahaha

cuma budget tinggi sikit la sebab nak beli cheese tu...

tapi serius worth trying!!! :)

enjoy gambar je la ye...


colour pale sebab sos spaghetti yang cair...


dah tabur parmesan cheese


tada!!! sedap ok...sedap....

ok,i akui cheese dia ireng sikit...ha keluar bahasa jawa...
sebab kat resipi kata "hingga cheese kuning"... ha amik....sampai kerentungan dah... haha

masa slice tu x sempat ambil gambar...

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,

ketawariang

100th Follower!

Alhamdulillah...dah seratus dah follower blog ni... :)

walaupun lambat bagi award ni....

banyak-banyak terima kasih diucapkan kepada Abazilah kerana telah mengakhiri penantian blog ni untuk mendapat 100 follower!

thanks!

memandangkan blog dia berkaitan kucing,so this is for you!



*ok award ni simple sbb i love simplicity* hehe

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,

ketawariang

August 17, 2011

PMS?

*entry ini berkaitan hal perempuan...kepada lelaki yang baca,amik la sikit iktibar*

PMS?

pernah dengar x?

PMS stands for pre-menstrual syndrome....

kiranya perubahan emosi seseorang kira-kira 5 hingga 11 hari sebelum bendera merah....
(correct me if i'm wrong)

selalunya kalau perempuan marah-marah,mesti orang cakap, "eh ko ni nape? PMS ke?"...

muahahaha...

i believe semua perempuan pernah mengalami PMS ni....

x semestinya marah-marah je masa PMS ni...

Ada jugak yang terlebih sensitif...cakap sikit dah nangis...
hati tu sayu je....

to me,PMS digelar mood swing...
jap ok...selebihnya x ok je mood! muahahaha

BUT,

percayalah bila i cakap LELAKI x kan faham bila kita tengah PMS....

Bila kita sensitif,dia nak mengamuk la marah la...
cuba letakkan diri diorang kat tempat kita...i bet diorang x dapat nak tanggung...
bukan sengaja dibuat-buat...tapi memang PMS tu datang sendiri...

betul x?

belum story pasal sesungut lagi...what? sesungut? haha next time punya entry la yer...

selamat berbuka... :)


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang

August 11, 2011

Kuching Day Trip!




Haaa cerita pasal trip je kan sekarang ni?

haha dah lama gambar ni ada... x sempat nak buat entry ja...


i went to Kuching lepas trip ke Miri...

flight was at 7 am...so check in at 6 am...

lebam mata ok... haha

muka sesuci embun pagi! haha

breakfast! yummy...perut nak meletup kelaparan masa tu... haha


sampai je airport, terus gi tempat kek lapis... we went two places...

best....

kek lapis...kek lapis..

mesti korang tau kan..

ok usai sudah borong kek-kek lapis ni...

ape lagi,berjalan la gamaknye sebab flight 7.45pm...

tengok-tengok ada boat...eh eh...jakun ok!

waterfront!

guess what? menyeberang by sampan only costs u rm0.30! seronok wehh...

our best tourist guide ever! best la amoi!

=)
=) profile picture fb setakat ni..haha


haha sempat lagi bergambar...


banyak kedai souvenirs kat sini.....


one of our company's branches are here..



had our lunch dekat Bako....tepi sungai (i guess)...sedap kemain makanan dia...simple je...

our lunch...
bawal stim asam,baby kailan horeng,tauhu special,udang goreng tepung(x ada dalam gambar)..


jalan-jalan ke Muzium kucing...OMG memang banyak gila kucing kot!!
suka nya...

pergi pasar untuk beli ikan terubuk masin.... yummy...

tiba-tiba ribut sekuat-kuatnya masa tu...

Ya Allah... takut sangat...

gambar banyak nak amik...tapi apakan daya...handphone sudah kiok...

lepas jalan-jalan, makan lagi dekat ape eh nama tempat tu...aiyark lupa!

had laksa sarawak...but no teh c peng...sob3...

katanya gula apong habes...

kempunan seh...

x berapa sedap...but sambal belacan dia ok!


mee kolok...


lepas makan, we went back ke Kuching International airport...

hujan lagi but getting better...

makan Mcd Fries before depart...

flight delayed a bit....but arrive tepat pada masanya...laju gila okeyh pilot tu...


dalam flight kenyang sebab baru makan laksa...

then i packed the Nasi Lemak inside the Firefly...pastu excited sangat, ha amik.... tertinggal makanan tu...sob...

ape pun,happy dapat jumpa Zeynita and the geng! u guys are the best cabin crew... :)


Akhir kata :


jauhi diri anda dari BUAYA ini...wawawa...




♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...