* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

February 16, 2016

Hotel Equatorial Melaka

Lepas makan kenyang-kenyang, check in pulak. Masa tu dah pukul 4 kot.
Equatorial ni hotel dia memang tengah-tengah bandar.
Sangat lah seronok sebab semua walking distance je.
Sekarang ada Hatten Hotel bertentangan hotel ni tapi disebabkan prestasi hotel yang dah lama, kitorang decide untuk stay Equatorial.
Book bilik dari Nov so rate 1 night ialah RM 248.

Masa check in dapat bilik 2204 mati-mati ingat tingkat 2 bilik 204.
sekali tingkat 22 haha.
Amik ko tinggi melangit.
Nasib baik lift dia tak mengerikan.


                                    

Disambut oleh skrin tv.



Toilet.
Best sebab hotel mewah kan.



Ada burung merpati mengeram telur dekat tepi lift.
Haish dah lah tinggi gila.
Larat pulak dia terbang tinggi-tinggi


View dari tingkat 22.

Lepas check in turun pool sebab dah petang.
Sambung food hunting lepas maghrib.

Faqih yang reluctant untuk masuk pool.
Baring sambil buat muka comel.


Siap diri macam tu sebab kitorang ajak dia masuk pool.


Disebabkan dapat kerusi betul-betul tepi pool, so mak bapak menyelam ambik gambar 3 saat lepas tu naik balik.

Dekat sini dia tak wajibkan swimsuit okay.
Sangat lah bagus.



Kemudian the power of father dapat bawak dia masuk air.



Ha baru dia tahu seronoknya masuk pool.
Ni kena ke pool budak-budak sebab nak bagi dia enjoy.


Hah ni masa orang dah naik atas, dia sibuk main kat gigi air.
Kena jerit terus tak main situ dah.



Tengah hari esoknya check out nak balik Pasir Gudang.
So harus lah ambik gambar view dari tingkat 22 kan.
Lagipun the day before konon nak naik the shore yang top tu, sekali kena bayar belas ringgit seorang.
jadinya tak pe lah kita pass the shore tu.





Dah plan nak datang sini lagi lepas ni sebab hotel ini tersangat lah best dan di tengah-tengah bandar.



♥ Thank you sudi melawat blog ni ♥
Love,
ketawariang

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...