* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

June 16, 2015

Bila Buah Hati Berselfie! Stylo Ah









Abaikan belakang yang bersepah haha

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

June 15, 2015

40.9 Darjah Celcius! SERIUS???

Ni berlaku tengah bulan Mei haritu.
Mula-mula ingat Faqih demam biasa je.
So monitor temperature dengan bagi ubat.

Hari ke dua masih tak kebah. Bagi ubat macam biasa.
Hari ketiga tengok temperature 40.1 terus bawak pergi emergency HSA
sampai je terus kena mandi
melepek je dia.
Kesian yang sangat.
Dah buat blood test,semuanya ok kata Doktor.

Maka kami pun pulang, kena bagi ubat demam dan antibiotik.






Hair ke 5 demam still tak ok,instead of pergi kerja pagi tu (kami suami isteri rotate cuti tiap-tiap hari untuk jaga Faqih), terus bawak ke HSA sekali lagi.
Sampai sana temperature 40.9! ALLAHUAKBAR

masa tu jantung berdegup sangat kencang.
nurse suruh mandikan, buat xray dan admit.

Sampai wad, pakar suruh buat neb sebab Faqih kena pneumonia.
Aduhai luluh hati
masa tu memang fikir cepatlah baik Saiful Faqih.

Duduk hospital satu malam, kena neb setiap 4 hours dan antibiotik..
Alhamdulillah the next day dia okay sikit,tapi lepas tu demam balik..

Doktor diagnose Faqih kena bakteria infection.
Sedih rasa.





Darah sebab mengamuk time neb


Keluar dari hospital pergi jalan-jalan 

 Seminggu dah laki bini tak tidur sebab risaukan dia.

Alhamdulillah lepas seminggu lebih,Faqih jadi macam biasa.

Persoalannya sekarang, aku rasa macam nak resign je.
Rasa bersalah dengan apa yang jadi dekat Faqih.

Yay or Nay?





♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

June 12, 2015

Corat Coret

Hai!

Lama kan tak berborak?

Hahaha...borak sangat... semenjak lepas kahwin rasanya tak sempat langsung nak ber blog walking.

Mungkin lepas ni blog akan diupdate regularly?
Laptop rosak tu merupakan kekangan terbesar...
Haish..

My beloved son, dah nak masuk dua tahun dah..
Gambar baru beberapa kaping kat sini haha

Insyallah nanti ye :)



♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

June 11, 2015

Meraikan Yang Tersayang.

This post dah lama dah...
My saudara susuan came back sekejap from Australia.

Dah lama tak jumpa dia so kami berjalan ke Pontian untuk makan makanan raya.

Lokasi : Depan Hospital Pontian. Warung bertentangan jalan. Easy to locate.





 




Lauk sedap, makan burasak dan ketupat feeling like the Hari Raya seh!


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

June 10, 2015

June 9, 2015

Roti Gebu Gebas!

It seems that dah lama gilos tak update blog ni kan

dah start kerja, tapi kerja yang super busy!

So alkisah kali ini ialah kisah roti gebu gebas telah dihadiahkan oleh kakak cantik, kak Saghah..
Akak ni kami kenal from blogwalking... so bermula dari situ, we were replying each other's post dekat FB dan blog..

One day,she asked me what bread would i like to order from one baker ni.. so i told her,nak makan roti sarang lebah which is kegilaan ramai sekarang ni kan...

then suprisingly after lunch she told me yang she's nearby my office sebab nak hantar roti!

Wow!
memang memeranjatkan sungguh...

So inilah kali pertama kami bertemu...



ini ialah the gebu gebas bread.

percayalah,roti ini memang lembuttttt dan sedapppppp sangat.
Anyone yang area JB boleh lah pergi kedai akak ni...
And ini bukan pulak roti kak Saghah buat.. takut ramai pulak order dengan dia lepas ni..hehe


Hehe...nice meeting you kak Saghah!
Thanks a lot.... :D



♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...