* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

March 20, 2014

Photoshoot - The Family

Finally!

dapat jugak buat family photoshoot walaupun in hurry...

sempat buat indoor je... T_T

dan bukan main payah nak ambik gambar Faqih tengok kamera...
sebab masa tu dia nak tidur... haha

these are few photos fresh from photographer's camera...

nak shoot apa sekalipun, convo ke, wedding ke, couple ke,maternity ke, ape-ape pun lah, you can contact Farhain Sallehuddin, dia ambik gambar sekitar Batu Pahat dan Shah Alam..








♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥



Luv,
ketawariang

March 19, 2014

Wordless Wednesday - Behind The Scene




♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥



Luv,
ketawariang

March 18, 2014

Housewife?

haloo haloo....

Alhamdulillah lepas bersalin both husband and wife decided untuk Mr Husband je jadi breadwinner of our family...

so sampai today, genap 5 bulan I'm a full-time housewife..

enjoy? haruslah enjoy!
dapat tengok anak sendiri besar depan mata tu rahmat paling besar...


Alhamdulillah...

penat memang tak terkata since kerja takkan habis (do not underestimate housewife ok!)
ada je yang tak sudah-sudah
dan terpaksa berperang dengan Faqih yang menangis etc.

now dah dapat rutin, walaupun Faqih tak berapa follow rutin tu, but I managed untuk uruskan rumah, baby dan makan dalam hidup seharian ni...

dulu masa kerja, balik kerja kalau penat, tapau je mana-mana...
now nak beli makan kat luar, even ke pasar malam pun dalam hati ni cakap "eh you have time, masak je lah jangan membazir"

now bawak RM 5.00 ke pasar malam pun kadang-kadang tak luak... haha

dari segi financial memang agak berubah, but we believe setiap anak ada rezeki sendiri, dan aku berpeluang jaga anak aku sendiri merupakan rezeki yang besar untuk kami...

sayang anak mummy :)


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang

March 17, 2014

Panas Panas Panas!


Al-kisahnye, last week ade lah satu benda ni berasap je tau..

there's one lady pergi buat luahan perasaan dekat FB Mr Husband...
dan i found out about this the same day it happened...

long story short, orang yang buat luahan perasaan ni ialah seorang WIFE and also a MOTHER...
Actually we all tak tahu pun dia tu isteri orang but my sister in-law beritahu the next evening, memang terkezut gila la kot...

Astaghfirullah...
dunia akhir zaman...

kenapa benda macam ni boleh jadi?
bukan ke seorang isteri sepatutnye menjaga maruah seorang suaminya?

kenapa dia bersungguh nak beritahu yang dia crush kat husband i since 2006?
Allahuakbar...
dah bertahun-tahun dah kak,why still bother?

kau dah kahwin dah ada anak dah pun, kenapa tak ambik kisah perihal family sendiri?

aku terkilan.

sangat terkilan.

sebagai seorang isteri, aku cuma dapat nasihat dia, tolonglah jaga maruah suami tu...
aku pesan dekat dia tolonglah jangan buat lagi....

she claimed that husband dia tau semua pasal FB dia, tapi adakah itu bermaksud husband dia tak kisah yang dia beritahu crush dia apa yang dia rasa after years?

maybe pada some people ni benda kecik, tapi to me it is a very big matter untuk lady tu..
bila lafaz SAH tu diungkapkan sang suami, she should FOCUS only on her family matters.
ada limit untuk banyak benda...

i really hope dia belajar dari kesilapan kali ni...

to semua isteri yang membaca, tugas isteri ialah TAAT KEPADA PERINTAH SUAMI...
ia merangkumi banyak aspek terutamanya menjaga maruah diri dan suami, and also menjauhkan diri dari melakukan sesuatu yang boleh membawa fitnah..


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...