* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

May 19, 2016

April yang sungguh busy!

Okay bulan April memang bulan yang tersangat lah busy.
Sebab penuh dengan birthday.
Mula dengan birthday beloved husband on the 12th.
Tengok kat FB ada promo pakej surprise untuk birthday.
So laju-laju gi book orangnya dengan makanan dekat Revert Cafe ni.

Pada hari kejadian, bawaklah husband ke cafe ni, sampai area parking sudah kantoi haha
sebab kedai tu cermin dia see through.
Jadinya walaupun set meja paling hujung, tetap boleh nampak dari luar.




Jadinya kami order nasi goreng ape lupa dengan mearballs.
Kek satu slice je sebab pergi pun bertiga kang jenuh nak abeskan.
Lepas dinner tu pusing-pusing Pasir Gudang and balik rumah.

Walaupun kantoi dari luar kedai lagi, husband cakap dia happy and terkejut jugak.
Kira menjadi jugak lah kan?


Then selang beberapa hari dapat invitation birthday bash celebration.
Memang selalu buat tiap-tiap tahun. 
My auntie, uncle, second cousin and husband punya celebration.
April babies gitu.

Sadly my sister was not able to join.
Dia pun one of April babies jugak.
Masa tu datang bawak nasi, ikan goreng dengan sambal udang.
My auntie masak soto... oi sedap..





 Walaupun kek birthday to wife, kitorang lump sum je celebrate haha.


 Okay setel dua birthday, ada lagiiiii....



♥ Terima kasih sudi melawat blog ni ♥

 Jangan lupa share kat Facebook, Twitter ya!
 Love, #ketawariang

May 18, 2016

WW - Tunang



♥ Terima kasih sudi melawat blog ni ♥

 Jangan lupa share kat Facebook, Twitter ya!

 Love, #ketawariang

May 9, 2016

Eh dah raya ke?

Haaaa, dah mula dah orang iklan kuih raya sana sini.
Maklumlah dah nak masuk bulan Syaaban.

Masing-masing pun berebut ganti puasa HAHA


Speaking of which, i am still paying my puasa yang tidak ditunaikan last year.

Tengok gambar atas tu? Ia adalah pandangan biasa dalam family kitorang sebab dalam setahun lebih 10 kali makan menu macam tu.
Rasa tergerak nak makan lauk raya, terus masak.
Pulak tu masing-masing dah pandai masak, kira seorang masak satu lauk pun dah banyak lauk akhirnya jadi atas meja nanti.

Cuma tang ketupat je pass baton ke my second sister. Dia dengan my parents yang power berketupat ini.

I POWER MAKAN JE HAHAHA

Bila tengok gambar tu lagi, rasa rindu kat kenangan masa kecik dulu.
Masa tu tau main-main, berjalan, berhari raya dengan sepupu sepapat.

Ingat lagi masa my cousin beli DSLR, so masa raya tu lah masing-masing pose time ambik gambar ramai-ramai.
Siap petang tu kitorang gi photo shoot lagi haha.

Sekarang ni masing-masing dah besar. Nak jumpa setahun sekali pun bukan main susah.
Lagi lah bila masing-masing dah kahwin.
Time untuk balik kampung mesti clash.

Haish rindu semua.

Tapi, deep inside me,the memories stay.




♥ Terima kasih sudi melawat blog ni ♥

 Jangan lupa share kat Facebook, Twitter ya!

 Love, #ketawariang

May 6, 2016

Throwback



Tengah cari idea nak buat blogpost then tiba-tiba nampak gambar ni.
Time flies.

Ni pre-wedding photoshoot bulan Januari 2012.
Ambik pakej dengan senior sekolah teknik dulu.
Balik Jb dari Kuching lalu ke Putrajaya untuk ambik gambar.

Masa ni masing-masing kurus, kaku tak reti ambik gambar.
Mekap pun tidak, nasib baik diorang mekapkan.
Baju pun tak sama tone kaler! haha

♥ Terima kasih sudi melawat blog ni ♥

 Jangan lupa share kat Facebook, Twitter ya!

 Love, #ketawariang

May 4, 2016

WW - Comfort Food





♥ Terima kasih sudi melawat blog ni ♥ Jangan lupa share kat Facebook, Twitter ya! Love, #ketawariang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...