* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

October 23, 2012

Wordless Wednesday - Langsir


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

October 16, 2012

Wordless Wednesday



♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

October 11, 2012

It hurts

aok
kamek sakit kinek tok
sakit gilak
tangga kitak orang happy, kamek rasa pilu bah

hati tok dah lumat
kenak semua orang padah kamek yang salah
sik cukup baik kah kamek tok

sik ada orang beri peluang

sik ada orang penah faham apa yang kamek nak padah

semua tau blame jak

mun family diri empun anok macam-macam,
sik ada orang yang akan dapat bertahan camney kamek bertahan

cukuplah semua tok
hati kamek dah hancur gilak

kamek perlu tempat berpaut
tempat untuk orang dengar and faham apa kamek padah
kamek nak lari
jauh
tinggalkan semua kenangan
tinggalkan semua kepedihan

cukup lah semua tok

cukup

im frustrated
frustrated with everything



♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

October 10, 2012

October 9, 2012

Puteri Harbour

Hantar Ika pergi interview dekat Tampoi then cabut ke Kota Iskandar sebab nak usha Puteri Harbour...

Tempat ni belakang kota iskandar, and sebelah Red Cube shopping complex yang masih dalam pembikinan...
nanti ada Lat's place dan juga Hello Kitty town dalam shopping complex tu... yeahh i see pink haha

So we sampai there, impressed la jugak sebab banyak yatch kat situ...macam dekat danga bay jugak...

tempat santai jer... ada pengantin ambik gambar kat sana...
and what we did was AMIK GAMBAR banyak-banyak ahaha

tapi a few je dapat upload due to privacy ahaksss



me, ika and fizah


okay aku tutup mata x_x


  • duck face yang blur....


so kalau duduk JB tapi x tau nak amik angin petang kat mana, pergi lah puteri harbour :)

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

October 8, 2012

Genting Highlands

yeahhh trip lagi...ke theme park lagi...hahah
it was a last-minute trip... kelam kabut tapi enjoy gila!

so we went there by bus, departed at 2300hrs arrived TBS at 0400hrs...
terus cari mamak sebab kebulur gila dari petang the day before,kitorang x makan...
and masa nak naik bas,order nasi goreng kampung... tapi x sempat makan!
end up makan nasi tu dekat TBS muahahahaha.... jauh berjalan nasi tu...

awal lagi, ingat nak check in dekat motel dalam TBS tp full sampai 0630hrs...
aku perlukan nyawa untuk BBerry, duduk kat lantai, charge BB sebab tempat lain penuh.... T_T
Ery tido atas lantai... sejuk gila kot..hahaa
so pagi-pagi bangun and mandi dekat toilet TBS tu... siap-siap then naik tren ke KL Sentral... 
yeah the journey begins....
Makan terussss...

                               
         BIG breakfast at KL Sentral...ery yang request nak makan 2 sets makanan for him alone...and he did it...gempakssss

makanan kedai ni sedap and banyak...pastu it comes in a set...memang senang and murah utk people yang breakfast-on-the-go

nama kedai? lupa! ahahah

lepas makan baru la nak cari tiket ke Genting...
Tiket from KL Sentral pukul 1030hrs... baru 0930hrs that time...

called Gombak's station, dia cakap ada tiket 1000hrs, so laju-laju naik tren ke Gombak...
sampai je sana, tiket pukul 1000hrs habes! hahah last-last beli tiket 1030hrs tapi x pe sebab dari gombak x jauh sangat nak naik atas...



the ticketsss

okay, we went there guna pakej by Go Genting! (sila google)
depart dari few places such as KL Sentral, Kajang, Gombak, harga from RM 58.00 which inclusive of return bus and skyway(cable car) dan juga Outdoor theme park punya pass... there is another option which is buffet at Terrace ape tah...but I'm not sure halal ke tidak...




dalam cable car


 gayatttt gila! dah la facing bawah hadoiii 

approx 1 hour dari Gombak untuk sampai atas...

sampai je atas,terus laju-laju pergi outdoor theme park... 
hahaha excited gila sampai x amik gambar depan entrance...my bad -_-

so we main all games dalam park tu...thanks to Ery yang melayan games yang aku nak main...

oh ya,kami orang pergi masa weekday, so x ramai sangat orang...




ni paling best!!! nama dulu Solero Shot..


this is the view from Matahari, ferris wheel...mula-mula tu  okay je tapi tiba-tiba gayat... haha 


Dinasour land yang scary gila sebab x ada apa-apa kat situ...

 

Atas Flying Jumbo...kelakar game ni hahaha

main-main sampai tengah hari then kami orang nak repeat games especially flying coaster yang buat kita rasa seperti Iron Man...
but hujan.....mula-mula x lebat sangat....
tapi lepas tu kebabommm lebat sampai ke petang...

so we continued playing indoor theme park...
actually pergi 4D Show je.... lama ya rabb nak tunggu sampai tertidur-tidur...
cerita dia x lama pun! sobsss
dia best sikit dari Legoland sebab seats bergerak-gerak...
tapi gerak yang x smooth...macam nak tercabut pinggang... T_T

Then baru la rasa lapar, makan dekat Marrybrown, then pening macam mana nak balik since angin kuat, cable car x jalan... sedangkan tiket bas pukul 645pm...
last-last beli tiket bas dekat bus terminal, naik bas ke titiwangsa...

ok sejuk gila sebab baru lepas hujan and angin kuat sangat-sangat.

balik KL,tidur dalam bas yang berhimpit,akhirnya tiba titiwangsa and naik tren ke Universiti nak jumpa my friend...
sampai station masjid jamek, we turun ke jalan tu since Ery was looking for a backpack... and aku pun jalan cuci mata beli tudung sehelai...
then, i dropped my Touch n Go... sedihh gila sebab sepanjang kat KL memang pakai kad tu sebab guna public transport...

teruskan perjalanan ke UM then dinner then tidur at my cousin dan juga my friend's place then the next morning balik pasir gudang semula...

Genting-getaway finished! hehee

Things to bring :


  1. cardigan/long sleeve shirt/sweater
  2. socks (kalau hujan ianya akan jadi sejuk gila)
  3. shoes untuk kesenangan main games
  4. sling bag/backpack je x payah nak beg fancy-fancy sangat 
  5. minuman dan makanan secukupnya (bawaklah roti ke sandwich ke) 
Genting nowadays dah x best sangat... banyak games yang x boleh main...
so boleh repeat main games beberapa kali...
dinasihatkan pergi pagi, sebab selalunye hujan during afternoon...

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang

October 1, 2012

24th birthday!

hehe.....countdown je sebenarnya...

tahun ni istimewa... semuanya berkaitan 24..



lagi 24 hari untuk hari lahir ke 24... :)

niat di hati nak menyambut hari lahir bersama suami tapi nampaknya Allah belum izinkan lagi...
mungkin jodoh x sampai lagi...
banyak lagi kena belajar... :)

Moga dapat bernafas untuk celebrate hari lahir yang ke-24 ni

Insyallah...

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...