* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih & Syifa Fatanah who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

January 24, 2011

OMG! Redmummy di Hotfm!!

Semalam daddy balik rumah dengan bawak newspapers... *Ahad memang hari beli papers banyak2*
so the 1st thing yang ternampak masa tu, "Blogger raih 1Juta"... terus terpikir eh RedMummy(RM) mesti ada... tup2 lepas ambik papers tu, tengok2 muka RM... mak aiii excited tau.... melonjak2 sampai my real Mummy tanya kenapa dengan aku ni dok gembira sangat.... then i told her RM ni blogger yang sangat best... sumpah best.... pastu yang lagi best, RM penah telefon i personally untuk Premium Beautiful yang dia jual... *tapi atas sebab2 tertentu,i xdpt beli PB tu...sedihhhh* tapi bangga la dpt talked to RedMummy... :)

*photo courtesy of RM's blog*

She is a friendly lady.... *so sesiapa yang kata die tu sombong,berlagak etc,pikir la balik..dia tu famous.. n bkn sorang dua org yg tepon dia setiap hari..belum masuk emails lagi...kesian kat dia ok*
i plak setiap hari menanti2 post dari RM ni... cantik sangat and i love the way dia dress up... with her designer bags... wow... *boleh berangan je*

And she is the punca why i have posted mencapai impian... serius nak jadik blogger mcm dia... bangga tau...

cuma x sempat lagi nak beri full commitment macam RM yang update blog dia setiap hari....

so sambung cerita semalam... lepas bukak paper, nampak la muka RM....then ada jugak muka Elia... blog jejariruncing... i followed her blog too okeyh! suka baca stories dia especially psl dia n her MIA.... :) romantik sangat... *gurl,no matter ape pun yang orang cakap kat u, pedulikkan! i had a similar experience -cuma i x sefofular u.. and i almost give up... i hilang my childhood friends... sedih... but i go through all the circumstances and alhamdulillah i survived! the 6-years relationship is now getting more serious n i just cant wait for our wedding day... so u kena strong!!*
semakin berbunga2 hati nak serius dlm dunia blogging... i wish i have time...

tadi pagi nak pergi kerja,i on Hotfm seperti biasa... then tiba2 dengar FBI cakap RM punya nama... masa tu that lady baru je hang up... aduhhh sedih.... ingatkan nak dengar sambungan tips untuk blogging...tapi sedihnya dekat opis x ble dengar hotfm... kena dengar S****fm... sedih2...

so RM n jejariruncing, best sangat kalau i dapat jadi blogger mcm both of you... n i nak sangat domain sendiri... but, i kena cari follower yang ramai baru boleh nak buat domain sendiri.. *takut2 nanti buat blog syok sendiri pulak* kena ikut tips RM dekat blog beliau.... jom popularkan my blog... hehehe

10 comments:

kc kasedah said...

saya pakai premium beautiful. my mum bought that tapi dia tak pakai then saya yg pakai. hehe red mummy neh dulu ada sekali dua masuk paper sbb ketaksuban dia pada warna merah sampai masuk wanita hari ini. nk jd blogger kena rajin dan ada idea. hehe.

goodluck!

ketawariang said...

memang dying nak beli PB tu... kak red pun dah tlg dah... pasal nak buat loan... tapi sangkut...hurm i wonder why...
haah sblm ni pun dia ada masuk paper... mmg rajin tengok blog dia ni...
n skrg ni dah gila merah pulak.. dush2.... hantaran punya set nant nak beli merah2 je... hehehe...
haaaa... skrg ni idea ada byk tapi masa tu.. blm dpt bg full commitment.... improving myself... thanks kc!

Elia Si Jejariruncing said...

thanks for featuring my blog in ur entry..tp RM tu dh taiko..kite ni anak2 ikan je br nk blaja blogging ni..pape pon thanks yep 4 this lovely entry!

ketawariang said...

u r welcome! xpela...at least elia dah ade rmi followers kn? *jeles* hahaha... thanks byk2 elia sbb sudi gak baca post ni!! thanks!

hentakbelipat said...

xpe..lepas ni red mummy dah kene garu kepale sbb nak kne baya tax gov pada LHDN bila akta baru utk blogger dilaksanakan bulan depan

ketawariang said...

@HB : tau xpe...tapi sebelum ni pun RedMummy dah bayar tax dengan LHDN...
owh bila la nak kaya gini semua kena cukai... huhu

akmalhilmi said...

try bace entri nieh :)
kot dgr or perasan ke :)

http://www.akmalhilmi.com/panggilan-hangit-from-hot-fm-aku-teruja/

ketawariang said...

ada baca entry ni dulu... sebab ada baca kat blog pasal orang yang bernama akmal kat hotfm... :D

tapi x dgr masa kat radio tu sebab dah lambat nak ke opis... huhu

Anonymous said...

:)

i remember you
yeah...!

Redmummy

ketawariang said...

thanks RM sebab remembered and read this post... samapi skrg terkilan sbb xdpt nak beli PB tu... huhu...

*niat nak jadi blogger bejaya mcm RM*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...