* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

June 9, 2009

congrats cikgu zaki...


pd 6jun yg lpas
cikgu aku yg ajar kimia ms kt teknik tnjg tlh melangsungkn perkahwinan beliau dgn cik sora..
dgn tema hijau,mempelai yg membuat majlis serentak dgn adik beliau,mengenakan tanjak dan samping pink utk membezakan pasangan mempelai....
congrats cikgu......

so wedding ni cum reunion dak2 pka3...huhu
yg dtg ms tu aku,runseng,zalie,razi,ajim,wan papan,apai n xketinggalan jawa....
n b4 blk terserampak ngan afnan senior aku dulu


wlpn kotrg da tbe lwt
ckgu ttap mlayan ktorg
n die ketara hepinye ms tu....

terminate it!

finallly,aku n ery gtk cte ni...stelah 3x cancel
awl2 cte ni ok la gk
sbb xbyk action
cme da ade byk gk bnde yg merepek la(sori peminat terminator)
ade ke logik letupan berlaku around 10m(or less) dgn kite tp xde pape pn blaku kt kite not even bgoyang sket pn...xlogik2
so bg aku wlpn die pny teknik filem ni canggih
tp kekurangan die ialah ketidaksensitifan thadap bnde2 cmni...byk kali jdk dlm cte ni
da jd xbest

plak tu bile da tbe tgh2 cte
mkin mengganas
gile pny
aku terkejut berkali2(aku mmg xske tgk action movies)
jantung aku pnY la laju dlm wayang gtu
rs nk gugur je.

tp dlm kehuruharaan aku mengawal perasaan terkejut aku
ade la bbrape anak2 penonton wayang berkeliaran spt toyol
menjerit2 bgai nk gile
tlg la k
jgn nk bwk budak2 tgk wyg
wt skt hati je
gram aku
ilang konsentrasi org len(sbb aku xconcentrate sgt..huhu)

then cte ni nmpknye ade smbungan lg...eisk3
btw overall aku ble bg 3 out of 5...lg best terminator 3

June 2, 2009

kawan or kekasih?

artikel aku amik from ISUHANGAT
skrg ni sme org dok memperkatakan psl isu ni...

kwn ke kekasih?

Ramai orang mengutamakan KAWAN dari KEKASIH...
dan ada juga mengutamakan KAWAN kerana KEKASIH...
ANDA tergolong dari yang mana...???

hadirnya seorang KEKASIH sejati sebagai pelengkap kehidupan dan mengisi kekosongan hati ...hadirnya KAWAN sebagai sahabat sejati ...berkongsi segala suka duka dan teman sepermainan dan belajar ....

Antara KAWAN dan KEKASIH Yang mana harus dipilih..?
KAWAN pengubat kesunyian,
KEKASIH penyembuh kelukaan.

Antara KAWAN dan KEKASIH yang mana harus didahulukan..?
KAWAN tempat mengadu,
KEKASIH tempat bermadu.

Antara KAWAN dan KEKASIH Keduanya tak bisa disisih...
KAWAN menghulurkan bantuan
KEKASIH menghulurkan sokongan.

Antara KAWAN dan KEKASIH Keduanya diperlukan...
KAWAN sekuntum senyuman,
KEKASIH sepenuh perhatian

Antara KAWAN dan KEKASIH Bilakah akan bersatu...?
KAWAN sejujur kata,
KEKASIH setulus setia
KEKASIH silih berganti Kerana tiada kesefahaman.. tetapi KAWAN sentiasa disisi mendengar masalah dan mengambil berat tentang diri kita

JIKA KAWAN itu KEKASIH...dan KEKASIH itu KAWAN...
perlu lah dihadiahkan "Sedalam lautan Setinggi kayangan" kerana "Kasih sayang tiada sempadan" tapi sayang...
KEKASIH tetap KEKASIH...
KAWAN tetap KAWAN...
perbezaannya terlalu ketara.. tapi keadaannya tetap sama..

hurm nthla aku xtau nk bg komen pe...kalo kawan tu pengubat kesunyian,sentiasa disisi mendengar masalah dan mengambil berat tentang diri kita nape KAWAN2 aku xmcm tu?krn seorg KEKASIH,KAWAN2 aku memutuskan persahabatan ngan aku kerana aku digelar PERAMPAS sdgkn aku hny BERKASIH slps 1tahun KAWAN aku meninggalkannya! ada logik lg artikel KAWAN or KEKASIH ni?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...