* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

September 30, 2012

Boleh ke tak boleh?

Macam-macam dugaan yang mendatang..

banyak sangat....
tapi semua ni buat aku tersedar, maybe ini masanya aku mendekatkan diri dengan Penciptaku, Allah SWT..

Aku lalai,alpa,bongkak dan macam-macam sebelum ini...

betul orang cakap,kerana mulut badan binasa...
tapi kerana mulut ni banyak yang aku dah tersedar...aku tercelik...

banyak benda yang x seharusnya aku buat...
aku berdosa...
banyak aku berdosa pada semua orang...

mungkin ini pembalasan ke atas semua salah laku aku...

moga aku dapat berubah... Tuhan, permudahkan lah jalan ku...

memang x senang berubah, tapi ianya x mustahil... kan?
biarlah orang kutuk macam-macam...
ape yang berlaku tetap dah berlaku...

every sinner has a past...
harap-harap aku berjaya menempuh dugaan untuk berubah ini...

it's time.

Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

September 29, 2012

Legoland

yeah aku dah pergi Legoland...
the new attraction di Johor...

Dapat tickets from Kak Redmummy yang tweet beliau ada extra tickets...

alhamdulillah rezeki kan...

so aku ajak my bestie, cik Nurhafizah untuk bersama-sama enjoy Legoland ni...

Pagi-pagi dah bertolak ke Legoland yang terletak dekat Nusajaya...

Almost 15mins from Danga Bay, Johor Bahru

 yeahhh dah sampaiii



Sementara tunggu kak Red and family sampai...

by the way, kami masuk masa pre-launch of Legoland...
so orang x ramai sangat...
beratur pun x de la lama gila...

Once kak red sampai, terus masuk dalam theme park ni...
diorang akan check dalam bag nak tau ada makanan atau x...
kalau x silap, air pun x boleh bawak tapi bawak la mineral water since dalam legoland tu panas and tempat ni besauuuuu...


Market restaurant...

ada banyak kedai makan dalam Legoland ni but spare duit yang lebih sebab makanan dalam ni agak pricey... 
air secawan macam slurpee saiz biasa kat 7Eleven tu harga dia Rm 10.00 uolss...huhu

tempat ni besar, at least half day nak habeskan games dalam ni...
dinasihatkan makan dulu sebelum masuk sini...

ada beberapa restaurants, ada snack bar, ada pizza place, ada ice-cream...



x ada show lagi masa ni...



muka frust sebab beriya-iya bawak baju nak main game yg masuk air...haishhh


one of souvenirs shop dalam legoland....harga? okay la... keychain pun rm13.00 huhu




dalam 4D cinema... 

okay ada pengalaman sentap dalam ni...
ada schedule dia so pandaipandai set masa tau...
mak cik belakang yang terkejut dalam cinema ni telah memukul kepala aku dengan begitu kuat...begitu kuat okehhh...
haishhh nasib baik dia mintak maaf ...


 dataran JB in lego version...hehe



 Airport but not sure which airport sebab airport Senai x macam ni...


the ticket hehe

price untuk adult ialah rm 140 tapi ada promo if book 7 days in advance...
semua games dalam tu boleh main... tapi certain games memang untuk kanak-kanak okeh...jangan menggedix nak main gak..

barang-barang yang perlu dibawa untuk masuk ke Legoland :


  1. topi/payung
  2. kipas mobile/kipas tangan
  3. handkerchief/lots of tissue
  4. mineral water
  5. pakai kasut/sandal...kalau sayang kaki, x payah berwedges bagai
  6. tudung x payah berselimpang bagai sebab susah nak main game
  7. make-up jangan setebal-tebal tidak sebab panas oiii kat sana...memang cair mekap..
  8. baju yang sesuai,jangan berambu ramba sangat
  9. extra baju/persalinan sebab ada dua games yang berkaitan air...tapi ada body dryer dalam tu but ada extra charge
Sila ambik and rujuk map Legoland...pergi mintak kalau x ada...
senang nak tengok mana yang dah pergi,mana yang belum... pen jangan x bawak pulak...

okay selamat ke Legoland yer!!


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

September 28, 2012

Zul Cafe - Steak & Kanji

yuhuuuu!

Akhirnya setelah sekian lama x buat food review, ni ha dia nak buat semula...

Zul Cafe- Steak & Kanji terletak di Pasar Awam Batu Gajah, Perak

Dekat medan selera depan pasar...




 Kedai dekat corner, tersorok sikit...



Operation hours

 Menu dia



Mine was Lamb Chop set... it comes with Juice and Garlic bread with mushroom tapi malam tu garlic bread habis... haishh kecewa...huhu

Ada a'la carte dan ada yang set...
dari chicken, lamb, sampai lah ke fish,semuanya ada...
pakej ada air buah,roti bakar, garlic bread dan mushroom... pilih pakej yang sesuai...

presentation makanan, superb!
suka tengok presentation dia...
harga? best... murah je...kalau dibandingkan dekat Johor ni lah...hehe
but memang murah sebab portion yang kita dapat, besar...bukan kecik-kecik...

okay, ada kanji which is Bubur... tapi masa tu x try sebab mata dah terpikat pada lamb chop ahakss...

yang best, ade few elderly couple yang lepak kat situ hokeh...
cafe is the new warung ngeteh...hehe





Sila lah ke Zul Cafe ya kalau-kalu singgah dekat Batu Gajah ni! :)

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

September 27, 2012

Novel Review - I Love You, Stupid!

Novel terbaru hasil karya kak Melur Jelita...

baru dapat hari Selasa petang, pukul 1330hrs tadi dah habis baca...

novel yang dinanti....dulu masa ASST dapat on my birthday, ILUS(I Love You, Stupid) sampai sebulan sebelum my birthday... :)


tebal kan? hehe



Novel ni berkisar mengenai seorang gadis bernama Iris dan beberapa jejaka (opssss) iaitu Aidan, Abg Pedas,Firman dan Matt.. 

Iris yang sanggup ke Kemboja untuk menjalankan misi kemanusiaan di sana...

"Aku Iris the diva..Pembunuh senyap lelaki tanpa bayang. i'm bad and i'm dangerous!"- Iris

Macam mana seorang diva hidup bersendirian di dalam perkampungan Melayu Cham yang serba serbi kurang baginya?

"Mana banglo yang dijanjikan untuk saya?" - Iris

"Baik saya belikan satu tong dram Chanel 5 untuk awak buat mandi" - Firman

Kisah persahabatan, kasih sayang, orang atasan, keluarga dan macam-macam...
semua dalam satu novel...

tapi yang saya tabik (springggg) pada kak Melur beliau tidak pernah gagal dalam mendakwah saya melalui penulisan-penulisan beliau... walaupun ini novel kedua beliau, tapi kedua-dua novel ni merupakan novelog...
sebab itu lah ILUS ni sanggat dinantikan saya dan peminat novel yang lain...

cara kak melur berdakwah membuatkan saya menitis air mata... terdiam. terfikir.
banyak dosa saya dah buat. cetek ilmu agama saya.
banyak sejarah Islam yang saya x tahu.

betul, saya memang x baik, tapi saya ingin sangat berubah untuk menjadi yang terbaik...

kisah cinta yang bukan cintan cintun sangat... setiap author mempunyai audience sendiri dan saya merupakan audience kak Melur yang menantikan dakwah-dakwah beliau...

menangis? ya saya menangis semahu-mahunya. 
menangis sebab dah habis baca novel ni... novel yang sangat terkesan terhadap saya...

ending yang x disangka....elemen saspens yang kak Melur buat,menjadi...

ketawa sorang-sorang baca novel kat kedai makan, orang tegur "Amboi tebalnye novel...senyum-senyum pulak tu"...




nampak tak perkataan "ketawa riang" di situ?

So, belilah novel ni....
memang tajuk dia I Love You, Stupid, tapi bacalah dengan mata hati dan mata akal, anda akan nampak apa yang kak Melur cuba sampaikan..


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

September 10, 2012

Eh? Dah raya eh?

Assalam...
dah raya dah rupanya! 
lama dah tak update...

Selamat Hari Raya yer... :D

Now dah berhenti kerja...

Insyallah kembali untuk menghidupkan blog ni...

too many to share... x tau nak start dari mana...



gambar raya yang dah basi...hehe

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...