* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

May 30, 2013

Cendol - Pak O

Okay, ni nak cerita pasal tempat cendol yang popular dari zaman aku sekolah lagi....

dulu tempat ni ada dekat medan selera Bus Stand Batu Pahat...
tak tahu la sekarang ni ade lagi ke tak eh kat situ...

taip entry ni teringat zaman muda mudi pergi lepak dekat medan selera tu....
hahaha walaupun tak sampai 5 kali pergi sepanjang zaman sekolah, tapi rasa macam nakal gila pulak aku...

So, kembali ke tujuan asal entry ni...

Tempat cendol ni berhadapan Stesen Bas Batu Pahat, Johor...
Side The Store tu ye....kalau dah nampak The Store belah kanan, terus ready ke lane kiri...
sebab gerai ni macam tersorok sikit....

so boleh la enjoy gambar-gambar di bawah ni...

kat sini ada banyak jenis cendol, ABC pun ada...
kalau tengah panas terik tu, dapat minum cendol, fuhhhh sangat enak!

dekat sini jugak ada nasi lemak daun pisang....mihun or mee goreng daun pisang pun ada dijual...
memang old school betul...
sebab tu lah aku suka pergi...

untuk tempahan pun boleh ye....

                                       
                               






♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang



May 29, 2013

Wordless Wednesday

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

May 28, 2013

Teater muzikal Ali Baba

ENTRY BASI! BARU SEMPAT NAK POST.

.yeahhh......
pergi KL aritu dan tonton Teater Muzikal Ali Baba dekat Istana Budaya....

first time pergi IB,so rasa excited dah...
ticket beli online je sebab takut x sempat nak ke IB petang tu....

pagi tu depart ke Shah Alam, kami pergi berenam....
sampai hotel, check in, mandi swimming pool then siap-siap ke IB....

tapi disebabkan awal sangat gerak ke IB, we all singgah KLCC jap untuk Garrett popcorn!
ahakssss kat Johor mane ade...nak kena gi Singapore baru dapat makan Garrett ni...

lepas KLCC terus ke IB tu pun still awal lagi...
amik few shots dekat props kat luar then minum kat kafe IB tu....
murah! and berpatutan harga dia :)

so show tu dalam 2 jam jugak lah...
it was a musical teater.... terhibur jugak sebab i memang suka music...
but tengah-tengah cerita agak slow sampai kitorang rasa "bila nak habis ni"...
ditambah dengan penat travel 4 jam dari JB ni,....phewwwww

then nak hujung cerita jadi happening semula...
ade satu scene tu PakNil punya mic rosak, dah dia menjerit untuk bagi 1 hall dengar...
tabik!

ade sesi bertemu peminat lepas show tu....disebabkan seat dekat atas, so bila turun bawah ramai dah beratur...malas nak beratus, tunggu depan table tu je.... sekadar dapat tengok diorang sudah...

sebelum gerak ke KL ade tweet PakNil yang kitorang on the way from JB, so bila nampak dia terus cakap "PakNil we are from JB"....terus dia cakap "ha, I remember!thanks for coming"....
lepas tu balik and tidur..
since entry ni dah berlapuk dalam draft, ni je lah gambar yang ada :D

layan gambar lepas show je lah ye :)





♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥




Luv,
ketawariang

May 19, 2013

Pasar tamu dayak

Okay,finally dapat pergi ke pasar tamu dayak yang digembar-gemburkan...
It is a pasar where orang-orang sarawak berniaga,a pasar malam in a small version..

Berusaha cari tempat ni since nak sangat sangat makan sayur midin..

Google here and there..
Info yang dapat was the place (not the exact place) and few business hours yang berbeza...

Tiba-tiba teringat ada kawan yang tinggal nearby tempat tu dan dia seorang Sarawakian.

Confirmkan business hours yang sebenar, siap-siap dan off we go to pasar tamu dayak!

So,the location is behind Shell,Jalan Bayan 31,Megah Ria..
Dari Shell,terus je then turn right at first junction...
Kemudian turn right lagi dekat 2nd junction...dari situ dah nampak payung-payung pasar malam..
This place is not visible from Jalan Bayan 31,kena masuk simpang baru boleh nampak that place..

Dengan terujanya terus turun dari kereta,tengok orang still menyiapkan barang-barang niaga mereka..
That was around 1pm..maybe sebab hujan,dia orang bukak kedai a bit aher*..

Ada macam-macam dijual! And yes,I was looking for midin but orang yang jual tu x sampai lagi..hurm.
Luckily a lady ni baik hati tunjuk ada 1 lagi stall jual midin..

Beli seikat midin,then pusing lagi...nampak orang jual kuih,ada kuih celorot yang gojesssss..tapi x yakin halal so x buy T_T

Pusing seround lagi then balik..excited nak masak midin belacan.. Hehe

No photos since battery telefon buat hal..but no worries,surely will be there back later sebab nak tengok apa lagi yang dijual...

Kepada anak-anak sarawak yang mencari makanan sana,boleh lah pergi pasar ni..
Dan kepada sesiapa pun yang nak try makanan sarawak,please come :)

Operating days : Wednesday, Saturday and Sunday
Operating hours : 12pm until 6pm

* aher - lewat

Love,
ketawariang
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

May 2, 2013

Bahasa... Hurmmmm

Okay,post tadi tu bahasa agak harsh... Maaf la ye.. Emosi betul-betul tak stabil...

Minta maaf.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sedih.marah.stress?

Okay,an incident happened dekat office tadi...

Long story short,ada newcomers dari office lain tak puas hati aku x issue drawings mereka (which selama ni drafters yang buat) pergi mengadu dekat head of department aku.
Okay bila bos kau seorang perempuan,kau memang akan menghadapi situasi ini.
Dia called aku dan tanya apa kerja aku,dan dia argue kenapa drafter dia kena issue drawings.
Situasi dah sangat panas before dia call tu,tapi bila dia call,lagi lah semakin hangat hangit sebagainya!
And dia email aku Job Description aku!

Wth sangat sebab dari 1st day aku report duty sampai dah berapa bulan aku kerja,aku personally tanya dia ape job scope aku,dia tak pernah bagi!!!!

Out of blue,sebab aku tak nak issuekan drawings macai-macai dia,terus dia email JD aku.
What?????

time to go.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...