* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

February 11, 2016

Qasreena Cafe

 Disebabkan lapar yang agak dahsyat, kami pergi cari makan yang dekat dengan hotel Bayou je.
Malas nak bandar Melaka.
Lagipun dua hari nanti stay dekat bandar.

Maka travel guide on the go cadangkan Qasreena Cafe.

Kata dia "Tempat tu sempoi tapi makanan dia semua sedap".
Guna waze, kejap je sampai kedai dah tak sampai 5 minit.

Mula-mula macam berbelah bagi jugak nak masuk kedai dia. Tapi decide untuk park dan terjah je.

Kat luar ada table jugak ada shisha lagi tapi we opt untuk indoor seating.
Nampak la beberapa customer makan western food.

Dalam hati cakap ni okay ni tempat ni.


Masuk dalam tengok interior dia, wah menarik.
So duduk dan ambik menu.
Nampak tak plak hijau JJCM tu?
Terus teringat ni lah tempat mee racun kat Melaka tu.



Tengok dalam menu, memang confirm ni tempatnya.
Kemudian waiter salah hantar makanan, rupanya mee racun.
Yes memang seperti dalam gambar dan memang jauh berbeza dengan yang dekat BP.
So tak delah nak try benda tu.
Petang tu swim segala, perut memang mintak nasi je.




 Restaurant ni family-friendly. Dalam tu mostly family yang datang.
Tempat pun santai je.
Ada aircond lagi dalam ni.
Harga pun not bad.



Nama makanan kat sini memang unik. Apa nama dua-dua makanan ni tah.
Nasi goreng cendawan dengan nasi goreng ayam nama asal.

kot



Masa nak order air special dia, mata melilau tengok orang punya meja.
HAHA.

last-last order mango ape tah ni.
Best, whipped cream dia banyak cuma first sedut, tersedut kordial semata-mata.
Tersedak terus haha

Komen untuk Qasreena Cafe, nasi sedap, servis laju, harga murah, air sedap, tempat sejuk.
Recommended.

Balik tu pergi singgah Jiki tapau Char Kuey Tiow.
Last trip ke Melaka tempat ni tak bukak lagi.
Perut kenyang gila, tapau untuk makan malam tu kononnya.
Last-last esok paginya baru makan.
Memang sedap patut pun masuk Best In The World.





♥ Thank you sudi melawat blog ni ♥
Love,
ketawariang

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...