* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

October 23, 2012

Wordless Wednesday - Langsir


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

October 16, 2012

Wordless Wednesday



♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

October 11, 2012

It hurts

aok
kamek sakit kinek tok
sakit gilak
tangga kitak orang happy, kamek rasa pilu bah

hati tok dah lumat
kenak semua orang padah kamek yang salah
sik cukup baik kah kamek tok

sik ada orang beri peluang

sik ada orang penah faham apa yang kamek nak padah

semua tau blame jak

mun family diri empun anok macam-macam,
sik ada orang yang akan dapat bertahan camney kamek bertahan

cukuplah semua tok
hati kamek dah hancur gilak

kamek perlu tempat berpaut
tempat untuk orang dengar and faham apa kamek padah
kamek nak lari
jauh
tinggalkan semua kenangan
tinggalkan semua kepedihan

cukup lah semua tok

cukup

im frustrated
frustrated with everything



♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

October 10, 2012

October 9, 2012

Puteri Harbour

Hantar Ika pergi interview dekat Tampoi then cabut ke Kota Iskandar sebab nak usha Puteri Harbour...

Tempat ni belakang kota iskandar, and sebelah Red Cube shopping complex yang masih dalam pembikinan...
nanti ada Lat's place dan juga Hello Kitty town dalam shopping complex tu... yeahh i see pink haha

So we sampai there, impressed la jugak sebab banyak yatch kat situ...macam dekat danga bay jugak...

tempat santai jer... ada pengantin ambik gambar kat sana...
and what we did was AMIK GAMBAR banyak-banyak ahaha

tapi a few je dapat upload due to privacy ahaksss



me, ika and fizah


okay aku tutup mata x_x


  • duck face yang blur....


so kalau duduk JB tapi x tau nak amik angin petang kat mana, pergi lah puteri harbour :)

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

October 8, 2012

Genting Highlands

yeahhh trip lagi...ke theme park lagi...hahah
it was a last-minute trip... kelam kabut tapi enjoy gila!

so we went there by bus, departed at 2300hrs arrived TBS at 0400hrs...
terus cari mamak sebab kebulur gila dari petang the day before,kitorang x makan...
and masa nak naik bas,order nasi goreng kampung... tapi x sempat makan!
end up makan nasi tu dekat TBS muahahahaha.... jauh berjalan nasi tu...

awal lagi, ingat nak check in dekat motel dalam TBS tp full sampai 0630hrs...
aku perlukan nyawa untuk BBerry, duduk kat lantai, charge BB sebab tempat lain penuh.... T_T
Ery tido atas lantai... sejuk gila kot..hahaa
so pagi-pagi bangun and mandi dekat toilet TBS tu... siap-siap then naik tren ke KL Sentral... 
yeah the journey begins....
Makan terussss...

                               
         BIG breakfast at KL Sentral...ery yang request nak makan 2 sets makanan for him alone...and he did it...gempakssss

makanan kedai ni sedap and banyak...pastu it comes in a set...memang senang and murah utk people yang breakfast-on-the-go

nama kedai? lupa! ahahah

lepas makan baru la nak cari tiket ke Genting...
Tiket from KL Sentral pukul 1030hrs... baru 0930hrs that time...

called Gombak's station, dia cakap ada tiket 1000hrs, so laju-laju naik tren ke Gombak...
sampai je sana, tiket pukul 1000hrs habes! hahah last-last beli tiket 1030hrs tapi x pe sebab dari gombak x jauh sangat nak naik atas...



the ticketsss

okay, we went there guna pakej by Go Genting! (sila google)
depart dari few places such as KL Sentral, Kajang, Gombak, harga from RM 58.00 which inclusive of return bus and skyway(cable car) dan juga Outdoor theme park punya pass... there is another option which is buffet at Terrace ape tah...but I'm not sure halal ke tidak...




dalam cable car


 gayatttt gila! dah la facing bawah hadoiii 

approx 1 hour dari Gombak untuk sampai atas...

sampai je atas,terus laju-laju pergi outdoor theme park... 
hahaha excited gila sampai x amik gambar depan entrance...my bad -_-

so we main all games dalam park tu...thanks to Ery yang melayan games yang aku nak main...

oh ya,kami orang pergi masa weekday, so x ramai sangat orang...




ni paling best!!! nama dulu Solero Shot..


this is the view from Matahari, ferris wheel...mula-mula tu  okay je tapi tiba-tiba gayat... haha 


Dinasour land yang scary gila sebab x ada apa-apa kat situ...

 

Atas Flying Jumbo...kelakar game ni hahaha

main-main sampai tengah hari then kami orang nak repeat games especially flying coaster yang buat kita rasa seperti Iron Man...
but hujan.....mula-mula x lebat sangat....
tapi lepas tu kebabommm lebat sampai ke petang...

so we continued playing indoor theme park...
actually pergi 4D Show je.... lama ya rabb nak tunggu sampai tertidur-tidur...
cerita dia x lama pun! sobsss
dia best sikit dari Legoland sebab seats bergerak-gerak...
tapi gerak yang x smooth...macam nak tercabut pinggang... T_T

Then baru la rasa lapar, makan dekat Marrybrown, then pening macam mana nak balik since angin kuat, cable car x jalan... sedangkan tiket bas pukul 645pm...
last-last beli tiket bas dekat bus terminal, naik bas ke titiwangsa...

ok sejuk gila sebab baru lepas hujan and angin kuat sangat-sangat.

balik KL,tidur dalam bas yang berhimpit,akhirnya tiba titiwangsa and naik tren ke Universiti nak jumpa my friend...
sampai station masjid jamek, we turun ke jalan tu since Ery was looking for a backpack... and aku pun jalan cuci mata beli tudung sehelai...
then, i dropped my Touch n Go... sedihh gila sebab sepanjang kat KL memang pakai kad tu sebab guna public transport...

teruskan perjalanan ke UM then dinner then tidur at my cousin dan juga my friend's place then the next morning balik pasir gudang semula...

Genting-getaway finished! hehee

Things to bring :


  1. cardigan/long sleeve shirt/sweater
  2. socks (kalau hujan ianya akan jadi sejuk gila)
  3. shoes untuk kesenangan main games
  4. sling bag/backpack je x payah nak beg fancy-fancy sangat 
  5. minuman dan makanan secukupnya (bawaklah roti ke sandwich ke) 
Genting nowadays dah x best sangat... banyak games yang x boleh main...
so boleh repeat main games beberapa kali...
dinasihatkan pergi pagi, sebab selalunye hujan during afternoon...

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang

October 1, 2012

24th birthday!

hehe.....countdown je sebenarnya...

tahun ni istimewa... semuanya berkaitan 24..



lagi 24 hari untuk hari lahir ke 24... :)

niat di hati nak menyambut hari lahir bersama suami tapi nampaknya Allah belum izinkan lagi...
mungkin jodoh x sampai lagi...
banyak lagi kena belajar... :)

Moga dapat bernafas untuk celebrate hari lahir yang ke-24 ni

Insyallah...

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

September 30, 2012

Boleh ke tak boleh?

Macam-macam dugaan yang mendatang..

banyak sangat....
tapi semua ni buat aku tersedar, maybe ini masanya aku mendekatkan diri dengan Penciptaku, Allah SWT..

Aku lalai,alpa,bongkak dan macam-macam sebelum ini...

betul orang cakap,kerana mulut badan binasa...
tapi kerana mulut ni banyak yang aku dah tersedar...aku tercelik...

banyak benda yang x seharusnya aku buat...
aku berdosa...
banyak aku berdosa pada semua orang...

mungkin ini pembalasan ke atas semua salah laku aku...

moga aku dapat berubah... Tuhan, permudahkan lah jalan ku...

memang x senang berubah, tapi ianya x mustahil... kan?
biarlah orang kutuk macam-macam...
ape yang berlaku tetap dah berlaku...

every sinner has a past...
harap-harap aku berjaya menempuh dugaan untuk berubah ini...

it's time.

Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

September 29, 2012

Legoland

yeah aku dah pergi Legoland...
the new attraction di Johor...

Dapat tickets from Kak Redmummy yang tweet beliau ada extra tickets...

alhamdulillah rezeki kan...

so aku ajak my bestie, cik Nurhafizah untuk bersama-sama enjoy Legoland ni...

Pagi-pagi dah bertolak ke Legoland yang terletak dekat Nusajaya...

Almost 15mins from Danga Bay, Johor Bahru

 yeahhh dah sampaiii



Sementara tunggu kak Red and family sampai...

by the way, kami masuk masa pre-launch of Legoland...
so orang x ramai sangat...
beratur pun x de la lama gila...

Once kak red sampai, terus masuk dalam theme park ni...
diorang akan check dalam bag nak tau ada makanan atau x...
kalau x silap, air pun x boleh bawak tapi bawak la mineral water since dalam legoland tu panas and tempat ni besauuuuu...


Market restaurant...

ada banyak kedai makan dalam Legoland ni but spare duit yang lebih sebab makanan dalam ni agak pricey... 
air secawan macam slurpee saiz biasa kat 7Eleven tu harga dia Rm 10.00 uolss...huhu

tempat ni besar, at least half day nak habeskan games dalam ni...
dinasihatkan makan dulu sebelum masuk sini...

ada beberapa restaurants, ada snack bar, ada pizza place, ada ice-cream...



x ada show lagi masa ni...



muka frust sebab beriya-iya bawak baju nak main game yg masuk air...haishhh


one of souvenirs shop dalam legoland....harga? okay la... keychain pun rm13.00 huhu




dalam 4D cinema... 

okay ada pengalaman sentap dalam ni...
ada schedule dia so pandaipandai set masa tau...
mak cik belakang yang terkejut dalam cinema ni telah memukul kepala aku dengan begitu kuat...begitu kuat okehhh...
haishhh nasib baik dia mintak maaf ...


 dataran JB in lego version...hehe



 Airport but not sure which airport sebab airport Senai x macam ni...


the ticket hehe

price untuk adult ialah rm 140 tapi ada promo if book 7 days in advance...
semua games dalam tu boleh main... tapi certain games memang untuk kanak-kanak okeh...jangan menggedix nak main gak..

barang-barang yang perlu dibawa untuk masuk ke Legoland :


  1. topi/payung
  2. kipas mobile/kipas tangan
  3. handkerchief/lots of tissue
  4. mineral water
  5. pakai kasut/sandal...kalau sayang kaki, x payah berwedges bagai
  6. tudung x payah berselimpang bagai sebab susah nak main game
  7. make-up jangan setebal-tebal tidak sebab panas oiii kat sana...memang cair mekap..
  8. baju yang sesuai,jangan berambu ramba sangat
  9. extra baju/persalinan sebab ada dua games yang berkaitan air...tapi ada body dryer dalam tu but ada extra charge
Sila ambik and rujuk map Legoland...pergi mintak kalau x ada...
senang nak tengok mana yang dah pergi,mana yang belum... pen jangan x bawak pulak...

okay selamat ke Legoland yer!!


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

September 28, 2012

Zul Cafe - Steak & Kanji

yuhuuuu!

Akhirnya setelah sekian lama x buat food review, ni ha dia nak buat semula...

Zul Cafe- Steak & Kanji terletak di Pasar Awam Batu Gajah, Perak

Dekat medan selera depan pasar...




 Kedai dekat corner, tersorok sikit...



Operation hours

 Menu dia



Mine was Lamb Chop set... it comes with Juice and Garlic bread with mushroom tapi malam tu garlic bread habis... haishh kecewa...huhu

Ada a'la carte dan ada yang set...
dari chicken, lamb, sampai lah ke fish,semuanya ada...
pakej ada air buah,roti bakar, garlic bread dan mushroom... pilih pakej yang sesuai...

presentation makanan, superb!
suka tengok presentation dia...
harga? best... murah je...kalau dibandingkan dekat Johor ni lah...hehe
but memang murah sebab portion yang kita dapat, besar...bukan kecik-kecik...

okay, ada kanji which is Bubur... tapi masa tu x try sebab mata dah terpikat pada lamb chop ahakss...

yang best, ade few elderly couple yang lepak kat situ hokeh...
cafe is the new warung ngeteh...hehe





Sila lah ke Zul Cafe ya kalau-kalu singgah dekat Batu Gajah ni! :)

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

September 27, 2012

Novel Review - I Love You, Stupid!

Novel terbaru hasil karya kak Melur Jelita...

baru dapat hari Selasa petang, pukul 1330hrs tadi dah habis baca...

novel yang dinanti....dulu masa ASST dapat on my birthday, ILUS(I Love You, Stupid) sampai sebulan sebelum my birthday... :)


tebal kan? hehe



Novel ni berkisar mengenai seorang gadis bernama Iris dan beberapa jejaka (opssss) iaitu Aidan, Abg Pedas,Firman dan Matt.. 

Iris yang sanggup ke Kemboja untuk menjalankan misi kemanusiaan di sana...

"Aku Iris the diva..Pembunuh senyap lelaki tanpa bayang. i'm bad and i'm dangerous!"- Iris

Macam mana seorang diva hidup bersendirian di dalam perkampungan Melayu Cham yang serba serbi kurang baginya?

"Mana banglo yang dijanjikan untuk saya?" - Iris

"Baik saya belikan satu tong dram Chanel 5 untuk awak buat mandi" - Firman

Kisah persahabatan, kasih sayang, orang atasan, keluarga dan macam-macam...
semua dalam satu novel...

tapi yang saya tabik (springggg) pada kak Melur beliau tidak pernah gagal dalam mendakwah saya melalui penulisan-penulisan beliau... walaupun ini novel kedua beliau, tapi kedua-dua novel ni merupakan novelog...
sebab itu lah ILUS ni sanggat dinantikan saya dan peminat novel yang lain...

cara kak melur berdakwah membuatkan saya menitis air mata... terdiam. terfikir.
banyak dosa saya dah buat. cetek ilmu agama saya.
banyak sejarah Islam yang saya x tahu.

betul, saya memang x baik, tapi saya ingin sangat berubah untuk menjadi yang terbaik...

kisah cinta yang bukan cintan cintun sangat... setiap author mempunyai audience sendiri dan saya merupakan audience kak Melur yang menantikan dakwah-dakwah beliau...

menangis? ya saya menangis semahu-mahunya. 
menangis sebab dah habis baca novel ni... novel yang sangat terkesan terhadap saya...

ending yang x disangka....elemen saspens yang kak Melur buat,menjadi...

ketawa sorang-sorang baca novel kat kedai makan, orang tegur "Amboi tebalnye novel...senyum-senyum pulak tu"...




nampak tak perkataan "ketawa riang" di situ?

So, belilah novel ni....
memang tajuk dia I Love You, Stupid, tapi bacalah dengan mata hati dan mata akal, anda akan nampak apa yang kak Melur cuba sampaikan..


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

September 10, 2012

Eh? Dah raya eh?

Assalam...
dah raya dah rupanya! 
lama dah tak update...

Selamat Hari Raya yer... :D

Now dah berhenti kerja...

Insyallah kembali untuk menghidupkan blog ni...

too many to share... x tau nak start dari mana...



gambar raya yang dah basi...hehe

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

July 22, 2012

Salam Ramadhan!

alhamdulillah dah dua hari kita berpuasa dekat Malaysia ni :)

Puasa ke tak?huhu

Tapi dua-dua hari ni dugaan betul....
Aku diserang demam :(
Makan ala kadar..
Yang penting nak makan ubat..
Semuanya rasa tawar...

Jom makan ubat! :D
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

July 20, 2012

Sedih.perit.

Sedih.

Sedih sangat-sangat.
Kau yang terbaik tapi aku bukan yang terbaik untuk kau.
Orang benci aku.
Orang cemuh aku.
Orang buang aku.

Walaupun orang x tau apa yang sebenarnya berlaku.

Sedalam mana pun sayang ni pada kau,aku kena lepaskan kau.

Tak sanggup.
Tak boleh.

Tapi aku terpaksa.

Dah banyak kali aku fikir.
Bila aku dengan kau,macam-macam orang cucuk kau.
Macam-macam orang cakap dekat kau.
Semua orang x suka tengok aku dengan kau.
Memang kau kata kau akan sokong aku,tapi,keluarga tetap keluarga.
Aku kesiankan kau.
Kau anak yang baik.sangat baik.
Kau anak yang bertanggungjawab.sangat bertanggungjawab.

Aku pura-pura.aku terpaksa buat kau benci aku.
Supaya kau x kena cemuh.
Cukup sakit dah aku tanggung semua ni.
Aku x nak kau rasa yang sama.
Aku x sanggup tengok kau terseksa.

Thanks sebab da banyak ajar aku erti kehidupan.

Moga kau jumpa orang yang lagi baik lepas ni.

Kuatkan la hatiku ini Ya Allah.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

July 8, 2012

Hari yang tenang-tenang aja..

Alhamdulillah..
Semua kesusahan yang dijangkakan terjadi hari ni,tak berlaku langsung...

Moga semuanya lancar hingga ke akhirnya..

Amin...

Walau se-riuh mana pun kita,kadang-kadang kita memang perlukan tempat yang sepi....

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

July 6, 2012

Oh hati...

Hati...
Berubah-ubah...

Baru nak happy tapi dikecewakan lagi..

Sabar lah hati...

Dugaan banyak...

Hadapi la dengan senyuman...

Penat dah macam ni....

Da cukup banyak yang ditanggung....


Selamat malam.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

July 5, 2012

Hujan....

Hujan lebat ..
Dari semalam...
Petir sabung menyabung...

Takutnya.

Superman,selamatkan aku..

Rindunya.

Pagi tadi dah tersenyum..harap-harap dapat senyum sampai malam nanti..

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

July 4, 2012

Wordless Wednesday

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Menyakitkan hati

Serius aku hangin sekarang ni.
Kerja tapi gaji problem.
X pe la aku ade saving sikit.
Tapi pekerja-pekerja telefon aku x henti-henti!
Nombor telefon aku dah habes kena jaja.

Aku kerja kira gaji okay!
Bukan orang yang bayar gaji!!!

Gila ke apa?
Kalau x boleh bayar gaji, jangan janji!
Menyakitkan hati semua pihak pastu nama aku busuk sekali.

Memang aku hangin!

Nak ngadu dengan orang opis,semua hilang tah ke mana.
Semua busy sangat.
Ok fine.

Kalau x fikir tanggungjawab da lama aku blah.
Tapi kesian kat budak-budak.

Dapat gaji,pun orang call lagi. Gaji itu x cukup ini x cukup.
Masa awal-awal x nak argue.

Memang saja nak menyakitkan hati!

Korang mogok pun aku kira kerja,x rasa bersyukur ke? Lagi nak memekik tepon aku gaji ko x cukup!

Kepala otak korang la!

Memang panas hati.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Testing2....

Bismillah....
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

May 19, 2012

hilang.semuanya hilang.

menempuhi tempoh yang sangat-sangat menduga.


semuanya hilang.
macam-macam terjadi.
family,cinta dan kerjaya.
hilang family,hilang cinta,hilang kawan,hilang kakak.


sedih?kecewa? terlampau.
dalam satu masa aku kena tanggung 3 sekaligus.


mulut orang x henti-henti mengata.


orang tengok aku happy.senyum.gembira.
tapi dalam hati?
diduga dengan dugaan yang sangat berat.


sampai hilang semangat.


x boleh fokus. x larat senyum. tapi x boleh nak buat apa-apa.


boleh aku lari? lari jauh dari sini.


mungkin aku perlukan masa.
untuk terima semua ni.


mujur ada kawan-kawan dan family yang faham.
curi masa spend time dengan mereka.


i need a time off.

jom holiday.back pack je.

ade yang nak teman?



jom makan ketam


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,

ketawariang

May 18, 2012

penat.sibuk.stress.sakit.

what a hectic week...
busy sangat-sangat........


Sunday kerja.

Monday kerja until 6.00 pm then laju-laju ke Larkin untuk naik bas ke KL sinun.

Reached KL around 12.00 mid night.
Tidur Bukit Jelutong at 1.00 in the morning.
7.00 am off to UiTM Shah Alam to send parents and second sister.
Patah balik Bukit Jelutong.
Kembali ke UiTM meredah jem at 11.00 am.
Family convocation photoshoot until 1.30pm.
Lunch for celebrating Mother's Day and sister's convocation until 2.30pm.
Short nap until 3.30pm.
Off to Wangsa Maju at 6.00pm.
Reached Wangsa Maju around 7.15pm.
Cooked Asam pedas, ikan goreng, sayur tumis udang, and telur dadar.
Dinner at 9.00 pm.
chitchat with cousins and granny until 10.30pm.
off to shah alam to send second sister.
11.45 reached TBS to know that there is NO bus to Pasir Gudang that night!
dah sedih dah.
Then secara tiba-tiba mamat dekat counter kata ada tiket 1.00am.

kira-kira 5.30am reach pasir gudang.
ok la.
beli tiket.
finally reached pasir gudang at 5.15am.
no taxi!!
called few friends masing-masing tengah tiduuuurrrrrr.
1 friend finally answered my call.
waited for him to come and fetch me from JB.
time was 5.45 am but pasrah je.
alhamdulillah taxi came at 5.50am.
reached home at 6.00am.
short nap until 6.45 am and off to work at 7.10 am.

kerja until 11.30pm that day.... :(
-pre fever
lupa nak taip yang basah ditimpa hujan on the way ke yard.

next morning hujan lebat sangat-sangat.
bangun lambat!
redah je hujan kalau naik kereta lagi lambat sampai.
finally reached yard at 7.50am.
dalam keadaan separa lencun.
final preparations untuk auditing.
finally auditors came around 11.30 am.
done auditing at 12.45 pm.
alhamdulillah!

went back home.
tidur.
orang situ call.
orang sini call.
dah demam dah.
akhirnya tidur-tidur ayam.
went to clinic semalam malam and dapat 2 days MC.

pagi ni pergi kerja.
yeay.
tunggu hamba Allah sampai pukul 11.
lambat sangat.

akhirnya dapat balik lepas settle semua.
boss dari KL called.
x lama lepas tu boss pasir gudang called.

buat kerja lagi dan lagi.

finally submitted the task 2.30pm tadi.
buat kerja dalam keadaan kepala sakit ya rabbi.

x boleh tidur.
x boleh rest.
dah asar dah ni.

hurm...
panjangnya entry ni.

penat,sibuk,stress,sakit.

semua dalam satu masa.

boleh x kalau CUTI tu memang CUTI buat saya?

*doakan saya cepat sembuh ye*

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

May 1, 2012

hye! :)



fuh last post was on 27th January 2012....
hari ni dah 1st May 2012! phewww
lama betul tak usik blog ni...

sangat busy dekat tempat baru kerja ni...
sampai x sempat nak update blog....
sempat blogwalking je kalau ada kelapangan...
orang komen pun x sempat lagi nak reply.... *sorry ye*

ni tengah generate semangat untuk kembali berblogging...
yeehaa!


gambar few years lepas... saja nak tepek kat sini.... hahah... 
tshirt yang pakai tu dah x muat dah nak pakai lagi.... hahaha




♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

January 27, 2012

bila dah bosan....

went to Air Hitam teman cousin and her fiancee pergi cuci mata tengok barang-barang kahwin...

i dah tengok-tengok and feeling2 macam tourist la kat sana padahal Air hitam tu dekat je dengan Batu Pahat...hahaha

dah habis jalan-jalan, lepak Marrybrown and layang lagu-lagu dekat jukebox dalam tu...

jalan lagi....dan jalan lagi....

lalu boring....

masuk dalam kereta dan ambik gambar gila-gila... hahahahaha

presenting..... me and my sisters... :D








dah cukup...hiks..

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,

ketawariang

January 26, 2012

Malam new year 2012...

Celebrated new year cum farewell outing untuk budak praktikal...

Started with beli tiket wayang,jalan-jalan dekat riverside beli souvenirs nak bawak balik johor...

then tengok wayang, Mission Impossible 4...

then makan dekat Planet Sambal....

Jalan-jalan lagi dekat riverside....

Balik dan tidur sampai esok tengah hari..hahaha






gelang yang mahal... :(


 dalam kedai..yang ada banyakkkkk barang...


 mummy nak apa? belikan kain batik?


 dah habis tengok wayang....

Jalan dari Parkson ke Planet Sambal...
masing-masing kelaparan...


 ape nak makan eh...




makan time.... 


 mine is nasi lemak telur... ok la rasa dia...



 usai makan,pergi jalan-jalan dekat riverside semula....
ada main game and dapat hadiah.... 2 mini torchlight kalau x silap...tapi uncle tu cakap,
u dapat lg 1 torchlight,u boleh tukar hadiah...
maka main lagi untuk dapatkn 1 lagi torchlight.... and tukar winnie-the-pooh tak cukup sifat ni...ahaha


then mata masing-masing dah rabak.... balik tidurrrr...

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...