* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

December 31, 2010

aku masih dara

dah lama tengok cerita ni tapi baru nak review disebabkan kebusy-an melampau...




cerita bermula dgn Aleesya (yana adnan semp-it) yang sneaked-out malam2 utk clubbing dengan kawan-kawan baiknya, Sofea(raja farah) & Hani (diana amir).... Hubungan mereka sangat rapat... Hani bercinta dengan (farid kamil) yang merupakan seorang pusher(penjual dadah).... Hani memang ambil pil khayal.....

mereka suka bershopping,clubbing n selamba berbual lucah...

Aleesya : anak seorang cikgu yang duduk rumah gila besar! (i wonder camne cikgu boleh ada rumah besar camtu)... Mak beliau percaya yang dia ni memang baik.... cuma x pakai tudung jer....

Sofea : anak orang kaya yang parents merupakan Melayu-Omputih... Parents sambut christmas and minum arak ibarat minum air suam.... tidak mendapat didikan agama...

Hani : anak kepada tukang jahit & guard yang hidup di dalam rumah flat kecil.... selalu kuar berfoya2 dan tidak mendengar cakap ibunya... sellau merungut pasal kemiskinan dia... kuat memberontak

sofea terasa ingin berubah bila terdengar Firdaus mengaji.... sejak dari itu slow2 dia berubah dan akirnya ingin mendirikan rumah tangga bersama Firdaus....

Aleesya yang telah mengikut Hani ke Private party telah dirogol dan aleesya sangat sedih... disebabkan oleh beliau takut beliau mengandung, beliau telah ke rumah firdaus untuk menjadikannya sebagai pak sanggup... sofea yang mengetahui tujuan aleesya ke rumah firdaus telah bertindak pulang ke KL dan meninggalkan firdaus....

Aleesya yang memujuk Firdaus untuk mengahwininya telah period.... Aleesya sedar dia x perlukan Firdaus lagi, beliau mengajak hani pulang n mengatakan beliau tidak bersedia lagi untuk berkahwin. ketika hendak pulang ke KL, sofea datang bersama Zack yang mengugutnya kerana tidak dapat pil khayal yang tertinggal di dalam beg Hani.

Kemudian berlaku pergelutan... Firdaus telah tercedera.... Endingnya, Sofea n Firdaus bakal berkahwin.... *nasib baik bkn typical malay stories yang hero mati*

hurm.... cerita keseronokannya mmg ok...sbb dunia 3 orang yang berbeza yang suka enjoy sana sni.... tapi ending cerita ni best..... sofea berubah menjadi baik, hani menjadi baik dan insaf... cuma aleesya je yang xberubah... itu la yang real dalam dunia ni.... x semua orang kita boleh ubah... sekurang2nya kita da menjalankan tanggungjawab...

beberapa persoalan...
  1. Firdaus yan alim berbual ketika azan bergema... ???
  2. Kenapa boleh berjalan berdua-duaan di dalam masjid? sepatutnya jalan jarak sikit...
  3. kenapa ayah Aleesya duduk di rumah yang terlalu besar sedangkan dia cikgu?

December 23, 2010

Ginger tidur... :)

Ini ada update on Ginger my beloved... :)

Masa dia tengah syok2 tidur... aku kacau die tido... sungguh cumilssss and mengada2 ini anak... sayang dia!

video

December 21, 2010

Happy birthday!

Organized a surprise party for my collegue, Mr Madir... "Kawan" beliau sms aku few days before his birthday.... She requested for Secret Recipe's cake.... Mula2 malu nak mintak tolong... tapi xpela kan... kalau aku jadik Bf dia,mesti serunuk sebab Gf watkan surprise party dari jauh (Terengganu)... So i decided to help lagipun aku mmg suka organise benda2 camni... :)
on Friday night i bought his birthday card... cantek... i loike..heheh


on Saturday, Mr Fiancee telah berkenan utk tolong orderkan kek sebab i was in Malacca dengan family aku... hehehe...

On Sunday, naik bus 7.00pm... jap lagi boleh plak bus tu delayed.... 2jam setengah dari BPahat ke JBahru... Mr Fiancee nak call Secret Recipe yang kek tu lambat sket amik... Tapi punyalah sengal SC ni sebab kat receipt x de phone number... Nasib baik kol 9.45pm tu SC tepon.... Then we requested mintak dia tunggu sebab aku baru je tiba Larkin... Laju2 pergi ke Giant Plentong and gi amik kek....

Sampai je kat sane, dah clear dah tempat tu... Orang tu tunggu kitorang sampai... huhu... Then Mr Tunang bought Blueberry cheese cake n carrot slice... superb sedap.. hehehe... :) *tiba2 tukar topik plak*
Cake for Mr Birthday boy is Chocolate Indulgence...

So on the day (20th December), aku wat biase je... since rahsia ni hanya aku, Mr Tunang and Girlfriend beliau yang tau...macam biase setiap kali ade birthday dak office, memang ade plan celebrate.... Tapi pagi that day, i told 1 of my collegue yang i've prepared for his' birthday party... fully sponsored... Tapi dia xtau sapa.... Maka masa rehat i bought my lunch sekali dgn Birthday Boy punya... Then terus pecut balik rumah amik kek... Thought dia tengah makan kat belakang rupenye die still kat laptop die... Thanks to Hardi yg jaga line utk aku... So kitorang readykan kek, tidbits and drinks... Sorang2 kitorang panggil ke pantry... termasuk dengan Mr Boss... Then Hardi told everybody yang boss wat meeting tergempar... maka semua g pantry... setibanya di pantry, ni la yang berlaku... :)



video



Masa ni dia xtau lagi yang benda ni bukan from me... masa dah tiup lilin baru i told everybody yang i celebrated this one someone's behalf... orang tu jauhhhh... muka dia berubah... the hint was "orang tu x wish lagi birthday dia hari ni"... xtau la plak Gf beliau dah wish ke belum masa tu, but that was our plan...
masing2 blank... sape pulak kan... then Mr Jamil dapat teka... n jwpn die betul... Pergh masa tu merahnye muke Birthday Boy tu x boleh nak kata... Planned nak record masa pengumuman tu sekali...tp x buat...terlupe...hehehe... sorry Farhana!

Gembira wo dia.... maunye x... Masa birthday tu la baru burst... yang sebnanye Mr Birthday Boy dah ade yang punya... malu2 konon sebelum ni..hik3..

So when i asked Mr Birthday Boy,dia x suspect ape2 ke yang i nak party ni... xde langsung katenye...walhal on Friday masa tengah karaoke, i asked him "eh awak makan cheese x?"... heheh... Saja je... Tapi hint yang paling ketara kek die from Secret Recipe... Selama ni kalau celeb pun, paling jauh pun kek from King's kat Seri Alam... Jauh tu SC...plak tu kene order awal... nasib baik stock kek ade lagi masa tu... :)

So,penat lelah dah selesai...huhu... Enjoyed sebab plan berjalan dengan jayanye... :)
kesimpulannya, adakah saya orang yang patut di-syakwasangka? ;p

*link removed atas permintaan. sorry for any inconvenience caused*

December 16, 2010

Insomnia is BACK!


Believe it or not... Insomnia dah serang aku balik....
Setiap malam bukan main susah nak tido...then bila terjaga je...susah tol nak tido balik!
Aduh..... Penat tau macam ni.... Ape la nak buat untuk senang tido malam ni....tsk tsk tsk....

Ginger pulak sekarang tengah musim kawen... So malam2 tu bising jer.... Nanti aku upload gambar dia dengan Pak Sanggup... wakakaka... *aku x de kucing jantan,so pinjam kucing kawan aku untuk kawenkan dengan Ginger,kalo x lagi xboleh tido malam*


So bile da xble tido tu,aku bantai tengok cite "boys over flowers"... Cite yang da lame gile keluar, baru ni aku nak tengok.... Comel sangat cerita ni... Sampai terbawak2 kalau lah aku jadi Ji Sincao... Mesti sangat la best! Ape pun,aku tersangat la minat dengan si F4 dalam cerita tu...indahnya kalau aku dapat boipren camtu.... wakaaka *mampus aku kalau Mr. Tunang baca* sesungguhnya aku bergurau....sebab x mungkin aku carik lelaki kaya yang x berhati perut!
*tengok si rambut perang ni lama-lama ble wat aku cair dalam hujan lebat ni...haha*



Ape pun,aku x nak lari topik.... Aku nak buat research pasal Insomnia.... hwaarrrrgghhh!

Update2!! Aku da beli DVD Boys Over Flowers.... Oh comel gile ok Ji-Hoo ni!! huuuuuu... Kalau tgk je cte, terus senyum x ingat sampai ke telinga.... hehehe

December 13, 2010

Bento-ing!



Tadi baca satu blog, isuhangat ada pasal buat bento.... so one of my friends ada bagi link utk blogbento yang lain.... end up baca blog2 diorang ni...sangat la comel tau bento diorang buat...
Bento adalah paket makanan yang selalunya dibuat dengan penuh kreatif untuk menarik hati si Pemakan.... huhu
Berminat sangat dengan blog bentolicious ni...cute sangat2!

So tetiba datang idea nak buat bento plak...boleh eh camtu...
Thanks Kak Mar.... Searched for 100yen & Daiso punya outlets... Found it near my place... Jap lagi nak pergi melawat kedai tu kejap... kot2 berkenan... *plinggg*
Datang idea untuk buat Bento untuk Incik Tunang....
Sebab dia bawak bekal ke tempat kerja kalau kerja shift malam...
huhu cita2 tinggi... Nanti dah balik kerja,penat,mengantuk...memang buat benda yang asalkan ada la...
So kalo nak beli utensils pun, kena carik untuk adult's bento.... Takut dia x nak makan pulak kalau macam budak2... hehe

Typing this post ketika tengah hujan lebat... bestnyeeee kalo dapat tido... huhu
Have a nice day everyone...!

Update : as per requested, ni ada gambar2 bento untuk tatapan umum... very the comel sampai rasa nak makan pun xnak.... hehe





Ni semua bento untuk budak2.... semua ni nak buat ada tools yang tersendiri.... tapi nak buat ni perlukan ketabahan + kekreatifan yang tinggi wooo.... cuma nak buatkan untuk Mr Tunang yang simple2 punya jer... maunye die segan nak bwk bekal gi keje kalau gini rupa bento yang aku buat... hik3

December 9, 2010

Mencapai impian!

Aku mempunyai satu impian yang ingin aku capai segera memandangkan ramai yang telah tercapai impiannya....

aku inginkan domain .com sendiri! Went to seminar asas blogging tengah2 tahun aritu ... tapi x dapat nak pergi panduan membuat blog... since $$$ xmengizinkan.... sekarang ni, harga course tu semakin naik....adoiiii....

Harap sangat aku dapat capai hajat ni segera... ade baca few promos dalam internet yang ade promo utk bagi domain murah jer... tapi i need help untuk pilih yang mane punya hosting bagus...
*sedih*

I have a lot to share with my followers! Banyak sangat2... so i think .com is the best solution... :)

Help me,anyone?

Jangan Pandang Belakang Congkak 2 (JPBC2)

Hahaha... x boleh pandang lagi belakang congkak?

The sequel of Jangan Pandang Belakang Congkak (JPBC)


Cerita berkenaan Cat & Punai yang asyik kena badi... N kedai makan yang diusahakan kena santau.... Maka Cat ajak Punai pergi berubat... Johan plak sambung belajar... So x de dalam ini cerita...
Macam2 bomoh diorang jumpa.. Dari orang yang betul sampai lah orang bunian... huhuhu...
So satu malam tu, atok mereka, Pak Sudir telah menjelma dengan bermain congkak di dalam rumah mereka... Maka disampaikan lah pesan Pak Sudir untuk bertemu Wak Ketari sekiranya nak buang badi2 yang terdapat dalam mereka ni...
Selepas bersusah payah, diorang pun sampai ke rumah Wak Ketari(Bob Kuman) & anak beliau Seha (Nora Danish) *cute sungguh Nora ni...lagi2 dengan pakaian penuh kemelayuan die tu... i loike!*
Diorang belajar ilmu pembomohan ni... and berjaya melepasi ujian2 wak ketari...Ilmu diturunkan kepada mereka since Wak Ketari ni dah tua n sakit... n pernah diserang ketika mengubati orang dulu...
Akhirnya diorang ni dapat mengubati n menghalau hantu walaupun x jadi...hehe

Cerita ni overall lawak n horror sikit2 and macam biasa bila ade scene menakutkan je, aku x tengok...hahaha... Semalam tengok lagi cerita ni kat uma... dah x takut lagi... huhu
So, 4 out of 5 stars! best....

MeNGANGKUNG anyone?


Ok, this time review pasal Ngangkung... Walaupun x nak pun tengok cite ni, tapi sebab Mr. Tunang nak tengok, so kite layan..... :) *Baik kan aku ni...hihih*




So cerita ni horror + komedi.... tapi lepas habis menonton, dapat aku wat conclusion yang cerita ni berat kepada horror movie... *and aku memang x tengok sangat sebab i'm not into horror movies*

End up aku tengok scene yang masa terang je *meaning scenes di siang hari* yang lain, aku dok menyorok dalam jacket... hoho ... sebab aku ni memang la tahap gaban punya penakut
*hahaha confession gilerrr*

Cerita pasal dua orang kawan yang suka berjudi... sorang ni kaya sbb berjudi... Sorang lagi ni hidup dia so-so je... Maka diorang ni pergi mengangkung *menurun nombor*... Lepas tu,diorang ajak Shahezey Sam pergi mengangkung sekali... Mula2 Sam tolak sebab dia kate duit haram, etc... Tapi sebab hidup die susah, and bini dia asyik tanya pasal duit... So dia decide untuk join benda mengangkung ni... tapi x pernah kena... Mula dari mengangkung tu, hantu2 da mula kacau hidup dorang...
until 1day, Sam kena Kelantan untuk hantar barang & dia pergi mengankung sekali... Lpas tu dia dapat satu pashmina merah... Kena lilit kat leher die *kirenye Ong la tu*...
Pastu bile die balik rumah, die dapat 1st prize... *Btw bini dia jumpa die punya "nombor" masa die g Kelantan tu*
Maka lepas dapat duit tu, die belanja anak n bini die makan tempat best... then bini dia suspect dia pakai duit haram... Hantu pun dok kacau dia lagi...
3 famili kena kacau hantu & akhirnya sesuatu terjadi terhadap keluarga masing2 and itu la diorang mula berubah.... dan akhirnya berhenti mengangkung & buat kerja2 haram ni..

Jangan mare yer review merepek gni... Tapi aku bagi 4 out of 5 stars dari segi horror sebab dalam wayang ramai yang terjerit2 terkejut... Maknenye cerita ni berkesan, cuma aku x terasa kesannye.... :)

December 8, 2010

Update update! :)


Huhuu.... dah lama sangat rasenye x update... smpi ditegur org lain...hik3...
Sempat nak tukar template blog je... Mula-mula pilih tema kaler merah... tapi ni yang terhasil... wakakaka

so after nearly 3months, ni adalah ringkasan ape yang dah berlaku selama ni... :)

  • Ginger
Sekarang ni dah bela seekor kucing... dari bulan Mac lagi... tapi x sempat saje nak update pasal budak kecik ni.... Buah hati pengarang jantung ku... :)
Now dia dah berumur 9 bulan...
Kucing betina baka Domestic Medium Hair...
On Blackwood Kitten & kitzyme as supplements...

First day di rumah ku...

First time to Vet..



Semakin membesar dia sekarang sampai orang yang datang rumah sibuk nak peluk-peluk dia... huhuhu... Will update her photos later!

  • Birthday Celebration
Selamat berumur 21years eh.... 22years old! huhu... time flies... macam baru je celebrate my 21st birthday party... Alhamdulillah dipanjangkan umur sehingga 22 tahun... Moga umur ku dipanjangkan lagi...
Surprise celebration sebab x tau pun ade kek... huhu...terkezut gitu walaupun rahsia terbocor awal...
Location : Nasi Kandar Kayu (formerly known as Craven), Ampang



Majlis memotong kek... lalala~

Menyuapkan birthday cake kepada Tuan Puteri... huhu



  • Bandung trip
Flight to Bandung on the 24th October... :)
Birthday trip la konon.... hehehe....
flight delayed for few hours.... so tiba sane dah gelap.... geram jer...
Trip for 5 days and 4 nights... enjoyed it very much! :)
So for those yang nak ke Bandung tu, boleh la tanye sikit2 kat aku and Kak An.. :)
Thanks to Kak An... Luv u...
Date : 24th Oct 10 - 28th Oct 10
Accommodation : Grand Setiabudi Hotel & Apartment
Transport : Pak Aceng (for those yang nak pergi ke Bandung, boleh amik Pak Aceng since he is very nice and kind)



Perfume paradise!

Nasi Timbel Bakar yang tersangat la sedapnya...





  • Engagement! =)
I'm engaged! hahaha....
Date : 6th November 2010
Engaged to : Saiful Bahri Jamaludin








Detailed infos for this post will be updated later! :)
♥ ♥ ♥



September 30, 2010

wah... lamenye x menulis2!!

wooo... dah 6bulan x menulis ni.... lame kan?
sekarang ni busy semacam... tapi still dapat meluangkn masa dengan benda2 yang aku suke wat... hik2....
ade hobi baru... gi mkn Baskin Robin setiap ari Rabu... Pink Day... pay 1 scoop for 2scoops of ice cream... *sodapsssss* semalam baru gi makan lagi... huhu

Sangat menggemari ♥ PISTACHIO ALMOND ♥ walaupun semua org ckp rasa askem tu macam ubat BATUK *even orang yang jual BR tu kate rasenye pelik* hahaha

April 4, 2010

Lame x hapdate

it has been a WHILE since i last updated my blog...
hurm....
many things happened...
da keje dA skrg ni..alhamdulillah
wlpn keje yg biase2 tp bg aku tu sume rezeki...
aku gembira dgn keje aku skrg...
skrg2nye dpt ilmu yg br...

ok tmpt keje aku sumenye lelaki
kecuali AKU,....
yg lain sume lelaki....
mcm2 pngalaman dpt keje ngan lelaki sume ni...
mklumlah dulu kcgu,anak murid sume lelaki
ni keje pn kene keje dgn lelaki...isk3

mcm2 berlaku
sbb aku keje dgn oil n gas,....sgt srunuk sbb bnde yg aku xpnh sgke aku dpt join n keje...
mcm2 dugaan
tp sume aku tempuh

tp akhir2 ni......aku mcm da xkuat da
satu persatu jdk dkt aku
tp aku masih ble tersenyum utk elak org tau psl aku...
aku cume mengharapkn yg terbaik utk aku n kuarge aku....

nnt kite smbng.......nk tdo dulu...

January 8, 2010

myspy...best!


ha...da lame x wt review dlm ni
tbe2 tingat plak cte MYSPY yg harun salim bachik berlakon tu
wlpn aku msuk panggung lmbt 15 minit, bg aku citer ni best
lain dr yg lain
bayangkan la sblm sempat aku duduk,aku da gelak terbahak2...huhuhu
jln cerita die ringan n senang
kite expect benda lain
tp akhirnya lain yg jadik...
mula2 teruja sbb afdlin jdk pengarah
tp bile ad tulis kru production je, aku mmg da kurang sket
bkn xsuke dgn dorg
tp slalunye cte2 dr KRU ni mmy la terlalu byk CGI nye
da xnmpk keaslian cte tu....
tp alhamdulillah
kali ni CGI yg digunakan xde la complex sgt
n cte ni berjalan dgn lancar smpi akhirnye...
w/o aku terganggu sbb die pny CGI
caya lah!
g la tgk cte ni...ugi x tgk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...