* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

February 8, 2016

Mee Bodo Hasan, Tengkera

Lepas check out sambung cari makan.
Sebelum tu ambik gambar dulu.





Guna waze cari mee goreng hassan tapi jumpa warung lain. So ke depan sikit, baru jumpa warung ni.
Ramai orang.
Park dekat rumah orang je.


Alhamdulillah ada table baru je kosong terus duduk.
Kemudian beratur ambik telur goreng.
Ingat ye, ambik telur je kena beratur.
Kalau taknak telur, duduk diam-diam kat meja.




Tu brader goreng telur.
why face so serius? kekeke
Ambik telur dan letaklah sambal dan timun.



Kitorang ambik telur sebijik je sebab buat syarat.
Tengok uncle sebelah ambik 2 biji dia makan sorang.
Mula-mula dia makan telur tu je dan lagi sebiji dia makan dengan mi.

So tunggu je lah mee goreng dihantar.
Mungkin duduk tersorok sikit, orang tu tak nampak.
haha.
Nasib baik dia hantar jugak.
Mee dia memang mee goreng tak pandai, maksudnya mee goreng yang basic je.
Tapi sambal dia, perghhhhh.
letak telur mata, lagi lah perghhhh
ada cuka dan kicap manis kat situ, boleh letak jugak ikut selera masing-masing.

Nak tambah tapi tak tau camne. Mintak tambah pun diorang lupa kot nak hantar.
Sape yang pernah pergi? Macam mana nak cakap makan 2 pinggan seorang?
Sebab dia hantar mee ikut kepala pelanggan kan?

So angkat kaki pergi makan tempat lain pulak.


Mee dia RM 1.50 je kot sepinggan. Lupa harga.
Tapi sambal dia memang power.
Masa google baru tau yang masa petang diorang bukak mihun sup bodo dekat area situ jugak.
patutlah dia punya cashier macam kenal.


♥ Thank you sudi melawat blog ni ♥
Love,
ketawariang

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...