* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

May 19, 2012

hilang.semuanya hilang.

menempuhi tempoh yang sangat-sangat menduga.


semuanya hilang.
macam-macam terjadi.
family,cinta dan kerjaya.
hilang family,hilang cinta,hilang kawan,hilang kakak.


sedih?kecewa? terlampau.
dalam satu masa aku kena tanggung 3 sekaligus.


mulut orang x henti-henti mengata.


orang tengok aku happy.senyum.gembira.
tapi dalam hati?
diduga dengan dugaan yang sangat berat.


sampai hilang semangat.


x boleh fokus. x larat senyum. tapi x boleh nak buat apa-apa.


boleh aku lari? lari jauh dari sini.


mungkin aku perlukan masa.
untuk terima semua ni.


mujur ada kawan-kawan dan family yang faham.
curi masa spend time dengan mereka.


i need a time off.

jom holiday.back pack je.

ade yang nak teman?



jom makan ketam


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,

ketawariang

May 18, 2012

penat.sibuk.stress.sakit.

what a hectic week...
busy sangat-sangat........


Sunday kerja.

Monday kerja until 6.00 pm then laju-laju ke Larkin untuk naik bas ke KL sinun.

Reached KL around 12.00 mid night.
Tidur Bukit Jelutong at 1.00 in the morning.
7.00 am off to UiTM Shah Alam to send parents and second sister.
Patah balik Bukit Jelutong.
Kembali ke UiTM meredah jem at 11.00 am.
Family convocation photoshoot until 1.30pm.
Lunch for celebrating Mother's Day and sister's convocation until 2.30pm.
Short nap until 3.30pm.
Off to Wangsa Maju at 6.00pm.
Reached Wangsa Maju around 7.15pm.
Cooked Asam pedas, ikan goreng, sayur tumis udang, and telur dadar.
Dinner at 9.00 pm.
chitchat with cousins and granny until 10.30pm.
off to shah alam to send second sister.
11.45 reached TBS to know that there is NO bus to Pasir Gudang that night!
dah sedih dah.
Then secara tiba-tiba mamat dekat counter kata ada tiket 1.00am.

kira-kira 5.30am reach pasir gudang.
ok la.
beli tiket.
finally reached pasir gudang at 5.15am.
no taxi!!
called few friends masing-masing tengah tiduuuurrrrrr.
1 friend finally answered my call.
waited for him to come and fetch me from JB.
time was 5.45 am but pasrah je.
alhamdulillah taxi came at 5.50am.
reached home at 6.00am.
short nap until 6.45 am and off to work at 7.10 am.

kerja until 11.30pm that day.... :(
-pre fever
lupa nak taip yang basah ditimpa hujan on the way ke yard.

next morning hujan lebat sangat-sangat.
bangun lambat!
redah je hujan kalau naik kereta lagi lambat sampai.
finally reached yard at 7.50am.
dalam keadaan separa lencun.
final preparations untuk auditing.
finally auditors came around 11.30 am.
done auditing at 12.45 pm.
alhamdulillah!

went back home.
tidur.
orang situ call.
orang sini call.
dah demam dah.
akhirnya tidur-tidur ayam.
went to clinic semalam malam and dapat 2 days MC.

pagi ni pergi kerja.
yeay.
tunggu hamba Allah sampai pukul 11.
lambat sangat.

akhirnya dapat balik lepas settle semua.
boss dari KL called.
x lama lepas tu boss pasir gudang called.

buat kerja lagi dan lagi.

finally submitted the task 2.30pm tadi.
buat kerja dalam keadaan kepala sakit ya rabbi.

x boleh tidur.
x boleh rest.
dah asar dah ni.

hurm...
panjangnya entry ni.

penat,sibuk,stress,sakit.

semua dalam satu masa.

boleh x kalau CUTI tu memang CUTI buat saya?

*doakan saya cepat sembuh ye*

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

May 1, 2012

hye! :)



fuh last post was on 27th January 2012....
hari ni dah 1st May 2012! phewww
lama betul tak usik blog ni...

sangat busy dekat tempat baru kerja ni...
sampai x sempat nak update blog....
sempat blogwalking je kalau ada kelapangan...
orang komen pun x sempat lagi nak reply.... *sorry ye*

ni tengah generate semangat untuk kembali berblogging...
yeehaa!


gambar few years lepas... saja nak tepek kat sini.... hahah... 
tshirt yang pakai tu dah x muat dah nak pakai lagi.... hahaha




♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...