* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih & Syifa Fatanah who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

August 8, 2011

Johor Bahru - Kota Kinabalu - Miri (Part IV)

wahh!!!

record terbaik ni!

banyak betul post dalam sehari...

so this is the final part pasal trip ni...

kami tiba di Kota Kinabalu dah maghrib...

menggunakan Taxi airport,kami ke TuneHotels di 1Borneo atau digelar 1B di sini...

taxi river orangnya sangat baik hati! kalau sesiapa gi KK tu,nak guna taxi airport,guna lah cik Din.... nak number dia boleh request ok...


my bed...muahahaha

terus called my friend untuk gi makan...
so we ate at a warung sebelah 1B...ramai orang...
dan murah...
ada amik bbq wing,sausage.... murah betul harga dia!

bakso special sebelum di mekap...

selepas di mekap...
slurrrppp! memang sedap dan terbaik!

me and Goh!

lepas makan, plan nak tengok wayang tapi x jadi...
semua balik dan tidur!!

something bad happened that night....
tunggu review pasal TuneHotels KK ni ok... :)

esok pagi-pagi kol 9 camtu dah check out....

had our breakfast dekat KFC....then pergi jalan-jalan...

flight pukul 3 pm...

punyalah lama berjalan...

see? belon ford fiesta... hehe

so we end up main archery sebab nak tengok wayang x sempat...kang ada yang tidur KK lagi kang... huhu

ada counter beli tiket, counter amik anak panah...
yang penting ada free anak panah...
harga pun boleh la murah jugak...

scary gak main benda alah ni...
sebab one of my anak panah memantul balik!

fuhhh nasib baik x kena brader sebelah..kalau x naya jugak...

the instructor..

sesi taklimat...taklimat ke? haaha

fuhhh dahsyattt

bubbye stars archery!

masjid terapung...

ok something really funny happened masa nak gi KKIA (airport)..
kami charter a car untuk bawa us ke airport sinun...
bila masuk kete,the driver was a lady...lady?
owh dlm hati i,mesti lambat akak ni bawak...
sebab ramai orang ckp jalan ke airport tu jem gila...

bile ditanya,dia kata dia orang Sabah...so ok la berbual macam biasa...
then tiba-tiba i rasa loghat dia lain macam tau?
i diam lagi...eh makin lama makin lain loghat dia...

then we asked, akak ni orang mana sebenarnya?

and guess what? dia sebenarnya orang Kedah! kedah ok!

habis keluak dia punya telo... haha
lepas dah kantoi yang dia orang kedah, ha amekaw dia bantai cakap kedah dengan kitorang tau...
hahah akak...akak...
kelakar la akak ni...
mati-mati kitorang ingat akak orang Sabah...

naiklah Firefly! 150% recommended... suka gila...

final shots before hp kena off...


bubbye!

Alhamdulillah...siap sudah!!

so lepas ni entry pasal day trip ke Kuching ok... :D


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang

6 comments:

fiQ'Ra said...

awk, if ada fb sy nk add bole? heheh, nak tak sy sponser hadiah utk GA awk?

fb sy, Siti NorMastura

ketawariang said...

ok sure...add la... search for fatihah sallehuddin ok?

skrg ni xble online fb...

thanks!!

Etong said...

eee pegi kk lah diaaa ;)

ketawariang said...

hehehe gi KK transit je.... so jalan2 pun dkt 1B tu jer..
ada lalu UMS masa nak gi 1B,cantik seh!

kc kasedah said...

haaa nak pegi sarawak lagi! mee kolok, laksa sarawak, kek lapis sarawak yg original. T_T

ketawariang said...

jom kite gi swak! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...