* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

November 9, 2015

Weekend Hangout - Part 2

Sampai Danga City Mall pukul 11 pagi, masa tu belum ramai sangat orang tapi kereta da start park dekat tepi-tepi jalan.
Kami decide untuk park tepi jalan as well tapi jauh sikit sebab nanti nak keluar later senang.

Masuk je terus pergi register sebab nak dapatkan goodie bags. haha
kali ni dapat 1 barang je dalam beg mungkin sebab dah last day so beg diorang dah habis intipati.
Tapi punyalah best sebab dapat botol susu anti-colic Fiffy yang saiz 6 oz.
Memandangkan peneman-peneman bujang lagi, so dapat 3 botol free.
Muahahaha

Dah boleh simpan untuk adik Saiful Faqih.
Nope belum mengandung lagi cuma dah ada plan sebab dia pun dah besar.

So kitorang pusing lah dalam expo tu, ada yang murah ada yang mahal.
Memandangkan tak ada plan nak beli diaper, so tak de lah tengok-tengok harga.
Masa awal bulan dah belikan stok untuk Faqih sebab lupa pasal expo ni.

Tiga suku perjalanan, diorang dah boring sebab orang makin ramai so my sister, my cousin dan my son keluar untuk lepak luar expo.
Maka berjalan-jalan lah kita di dalam tu seorang diri. gitu.
Dan tiba-tiba ada orang tegur, rupanya member satu sekolah.
Dah Kak Yong dah... Alhamdulillah..


After cakap-cakap sekejap kat tengah orang ramai, so dia teruskan perjalanan dia,aku dengan perjalanan aku.
Cewah.

Jalan lagi then someone panggil "Fatihah, Fatihah" and I was like siapa pulak panggil nama ni.
My lost-contact-university-friend rupanya.
Tak sangka jumpa dia kat situ haha.
Rupanya his wife duduk JB tu yang pergi shopping sikit.

Dan the best thing is kitorang tak lost contact pun sebab dia ada dalam friendlist FB!
kahkah
aku siap bukak Fb masa tu check friends.
Aku approve je siapa yang add sebab masa tu ada issue yang menyebabkan FB aku dilanda friend requests dan PM yang berlambak-lambak so masa tu approve lebih kurang 140 request mana nak perasan haha.
Issue tu share kemudian.

Keluar expo, nampak bebudak tu nak masuk dalam. Lama kot tunggu aku berjalan dalam tu.
Lalu ke UO pulak sebab nak beli few things. So i asked the girls to go first sebab Faqih dah start semonel.

Masuk je UO, cantik je UO letak fridge dalam tu ada Vitagen,
Knowing Faqih yang suka vitagen,dia mesti nak. So i told him kejap lagi kita beli, sebab harga beza 90 sen dengan tempat lain. 
Untuk orang yang buat kira-kira and comparing prices sebelum purchase, 90 sen ialah gap yang besar.

But instead of mendengar kata Mummy dia, he decided untuk mengamuk dan menangis haha
Maka mummy cair dan belikan jugak
masa nak bayar lagi satu hal. Orang depan-depan aku dah nampak Faqih menangis sebab nak bayar, I told him to wait sebab ada 3 orang customers lagi beratur.
Tapi kan, surprisingly, no one bagi kitorang bayar dulu walaupun ada 1 barang je nak bayar!
sedangkan Faqih dah menangis dahsyat masa tu.

Selfishnya rakyat Malaysia.




♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...