* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

November 19, 2015

Kuala Lumpur.


Minggu lepas,last minute Boss mintak attend meeting dekat KL.
Mula-mula ingat tak jadi,namun nampaknya plan ke KL berjalan seperti biasa.

Disebabkan appointment pukul 9.30 pagi dan kami yang pergi ni tak mahir jalan dekat Kolumpo tu, kami bergerak ke KL pukul 1 pagi dari Pasir Gudang.

YES 1 pagi haha

sampai KLCC pukul 5 pagi dan menepu dekat tengah-tengah bandar.
Since tak ada tempat nak fresh up, maka berlari sekejap ke Keramat iaitu rumah ibu saudara hamba.


Usai mandi,solat,tuju ke bandar Kuala Lumpur pukul 6.30 pagi..




Cari tempat makan, lalu nampak Nasi Kandar Pelita dari jauh.
Maka berjalan kakilah kami ke kedai itu.


Sekeping roti telur yang dibaham pada pagi tersebut.
Sebenarnya ada keraguan sikit pasal kedai nasi kandar ni tapi sedapkan hati cakap "insyallah Halal".
Masa nak bayar rupanya ada frame "Sijil Halal".
Alhamdulillah.

Berlalu lah ke meeting yang delay sejam..habis meeting jam 12.30.

Since cuti sekolah,kitorang decide untuk balik ke PG terus.


Cubaan untuk berhenti dekat IKEA Cheras tak berjaya sebab esoknya baru IKEA tu bukak.
hmmph

 
On the way balik, ajak member singgah Melaka.. Maka dia pun ok dan kami singgah Melaka sebab nak sangat beli kuih keria internationale.

So disebabkan cuti sekolah,order dulu kuih keria tu sebab kalau tak kena beratur. i iz malaz.
google punya google, jumpa nombor tuan kedai.. and surprisingly, ada whatsapp okey
terus order. kehkeh.

sampai ke Tengkera, tengok dah ada yang beratur.
Rupanya untuk orang yang dah order dulu, dia bawak masuk ke dalam.

jengjengjeng

special gitu... so kita pun tunggu tempahan kita dibungkus iaitu sebanyak RM 20.00 
haha memang banyak.. 
50 sen sebiji..memang puas hati makan keria tu.
tapi sebab dah ajak member-member singgah,tak kan lah tak bagi diorang kan?

dapat jugak tengok Lady kuih gentel kuih keria. Bukan main laju lagi.



Masa tu dah pukul 2.30 petang dan kami tak makan lagi.
Singgah Pantai Klebang, lunch dekat medan selera tepi jalan tu.


Dah lewat pun banyak lagi lauk pauk. Memang best.



 Asam pedas tetel yang menjadi signature Melaka. Rugi kalau tak makan.

Siap makan terus gerak ke JB, hujan lebat sepanjang jalan. Tiba rumah 6.30 petang.
Fetch Hensem dan pergi klinik bawak adik yang kedemaman.
Malam pergi Kempas celebrate birthday adik nombor 5..

Akhirnya 11.30 malam sampai rumah, terus tidur. Pengsan.




♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

1 comment:

Dewi Aja said...
This comment has been removed by a blog administrator.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...