* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

November 23, 2015

Happy Birthday Mummy dan Saiful Faqih

Alkisahnya Mr Husband pergi company dia punya dinner last week.
Since tahun ni dia dapat award sebab dah bekerja 5 tahun, kami pun menanti-nanti lah apa agaknya yang dia dapat.

HAHA.

Dia balik je rumah (isteri dan anak tak boleh di bawa ke dinner tu hokeh.SENDU).
Katanya dapat voucher jam bernilai RM XXX. Okay lah dari takde kan?
Mula-mula expect voucher Jusco/Tesco, so berangan nak beli barang dapur banyak-banyak.
Sekarang kami mengamalkan menyimpan stok dekat rumah sebab kadang-kadang hari tak selalu cerah.
Nanti kita share pasal tu ye.

Then dia cakap dia dapat voucher Mydin Rm 200.00. Hah okay lah tu, dalam kepala dah rencana apa nak dibeli dekat Mydin. Sebab nak restock barang yang dah nak habis.

The next morning, terus pergi Plaza Angsana.. Sebab nak pergi redeem voucher jam tu.
Katanya voucher jam tu dihadiahkan ke isteri tercinta sebab belum beli hadiah birthday ini tahun.

Okay lah Husband, I ok jer.

Duduk kedai tu pilih semua jam warna pink, sebab memang nak ganti jam Adidas yang dia bagi dulu rosak.
Pilih punya pilih akhirnya dapat seutas jam yang menawan hati.



Nampak tak brand apa? haha. Memang Barbie punya brand. Yang penting ianya nampak sangat cool bila pakai dan orang tak fikir ciplak pasar malam punya.



.

Siap ada engraving Barbie lagi mak enon.

Dan anak handsome nak jugak seutas jam. So pilih lah seutas jam yang harga RM 30.00 itu pun dah habis pakai voucher beli my watch, kena tambah duit sikit. Kira hadiah birthday jugak lah. Kitorang share birthday bulan yang sama iaitu Oktober.

Bila dalam kereta tanya dia, "Where's your watch?"
Dan ini jawapan dia...



haaaaa

Lepas beli jam terus balik Pasir Gudang, sebab nak beli barang dapur dekat Mydin Taman Rinting.
Pilih, tambah, tolak, siap duduk kat scanner machine sebelum ke cashier untuk confirmkan harga.
Masa tu beli barang kena tambah RM 1.20 je rasanya, yang penting keperluan rumah dah stocked up.


Dah siap beli barang semua, mencari peluang untuk mengisi perut. Makan mihun sup daging yang sedap. Ok sedap.
Tu dalam troli adalah barang-barang yang dibeli tapi lupa nak snap gambar dari atas. Trust me, dengan RM 200.00 anda boleh dapat macam-macam dekat Mydin. Tapi apa pun jangan lupa banding harga dulu dengan tempat lain dan gunakan segala kupon yang ada.

Dan handsome akhirnya tidur dalam stroller yang kita pinjam dengan Mydin ni. Masa tu jam dah cabut dah dia bagi bapanya.





Perut kenyang hati girang, balik lah ke rumah. Sebelum tu singgah kedai gunting rambut dekat Bukit Dahlia sebab nak cantas sikit rambut. kahkah.

Siapa yang tengok rambut aku lepas gunting memang akan ketawa punya.
Adik-adik aku bantai gelak okeh.
Tapi tak pe, memang gaya tu yang aku nak pun. Dah jadi mak mak ni memang tak koser nak bela rambut berfesyen bagai.




So sebelum balik, laki bini selfie dulu.
Hoyeah.



 Ini belum celebration, Mr Husband cakap nanti celebrate kemudian... Sekali dengan anniversary... tunggguuuuu haahaha



♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...