* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

November 30, 2015

Office Bersepah? Benci!

Minggu lepas dekat Mix FM breakfast show bukak topic pasal office yang kotor disebabkan perbuatan salah seorang dari diorang.
 
Tinggalkan jaket, cawan, hoverboard dan macam-macam lagi dekat konti.
 
So diorang mintak pendapat pendengar sama ada kemas apa yang orang lain sepahkan atau buat tak nampak je.
 
From pendapat dari callers, diorang akan kemas tapi akan tegur that person supaya molek sikit perangai dalam office.
 
Yeah aku alami benda tu jugak masa kerja company dulu.
 
Tapi masalah ni terhasil dari orang-orang yang datang guna office kitorang. Bukan dari staff yang station dekat office tu.
Kami bekerja guna meja besar, so since meja tu ala-ala meja meeting, setiap kali ada meeting, meja tu akan digunakan.
 
 
Masalahnya, diorang yang meeting ni memang menggeramkan.
Habis meja kitorang bersepah setiap kali ada orang dating office.
Itu belum cerita lepas makan minum macam bagus tak reti nak kemas pinggan cawan sendiri.
Semua letak dalam sink.
 
 
Mula-mula okay lagi, sebab kami satu office bahagi basuh dan kemas. Tapi lama-lama fikir macam
 
"Eh, kitaorang bukan KULI BATAK kauorang tahu tak?"
 
 
So, disebabkan rasa marah yang meluap-luap sampai orang kat office cakap I kuat membebel, so I came out with the PANTUN idea.
 
Punya lah gigih (sangat) mengarang pantun 4 kerat untuk 'menasihati' mereka-mereka ni semua.
 
Tampal 1 pantun dekat meja kerja, satu lagi lekat dekat sink.
 
Alhamdulillah lepas tu tak ada dah orang nak menyepahkan semua benda kat office tu.

Sampailah masa nak raya ada habuk rokok dekat atas meja! Sedangkan dah penuh office tu dilekatkan dengan NO SMOKING punya signage.
 
Annoyed.
 
♥ Thank you sudi melawat blog ni ♥
Love,
ketawariang

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...