* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih & Syifa Fatanah who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

February 7, 2011

Ucapan Romantis Untuk Kekanda


Fatihah & Saiful Bahri's Engagement Day
06th November 2010


Dengan segala hormatnya, i nak join Ucapan Romantis untuk Kekanda ni.... dianjurkan oleh blogpilihanmalaysia....

Makanya post ni adalah untuk kategori Ucapan Untuk Si Teruna memandangkan i ni dah engaged... :D

Perkenalan kami berlaku pada tahun 2004 ketika i keluar dengan kawan2 i... dah banyak kali i dengar nama dia ni disebut2 oleh kawan2...
Disebabkan ketika tu i dah berpunya, so i x ambik "port" sangat dengan dia ni... heheh

Masa balik dari pertemuan beramai2, dia ada menegur "Kalau jatuh, bangun sendiri"..
That was the sweetest moment sebab sampai skrg kami teringat moment tersebut...

Kami tidak bertemu atau berhubung selama setahun...
Akhir Disember 2004, aku menghubunginya (hanya sebagai sahabat)... beliau memang seorang yang caring.. and sangat happening... pandai mengambil hati.... *bangga la tu*
tapi pada 9th January 2005, around 9pm, i telah dipelawa untuk menjadi Girlfriendnya.... Disebabkan masa tu tengah kecewa... *cewah-cewah* i pun terima... maklumlah Puppy Love kan...
Dari tahun ke tahun, kami jadi makin rapat and makin sayanggggg kat dia!
Hubungan kami dilanda ups and downs macam pasangan lain... Ditentang hebat oleh orang lain...

Saat paling manis :

Alhamdulillah, Syawal 2010 membuat aku tersenyum.... Parents beliau ingin masuk meminang..
Kami baru dilanda badai besar ketika itu...
Hasrat disampaikan ke ibuku dengan mudah... :)
alhamdulillah.... family x membantah... umur baru 22 masa tu...
tarikh ditetapkan untuk majlis merisik dan bertunang...
Segala persiapan dilakukan... semuanya berjalan lancar sehingga hari majlis...
Kami ditunangkan pada 6th November 2010 atas persetujuan kedua2 belah pihak...

Ucapan buat Kekanda:

Dear Saiful Bahri, selepas 6 tahun kita bersama, dengan 5 tahun "bercinta jarak jauh"; seorang di JBahru seorang di BPahat, akhirnya kita bakal disatukan... Terima Kasih atas segala tunjuk ajar, nasihat, masa, wang, tenaga dan semuanya... Semakin hari semakin i tidak sabar untuk menuju hari bahagia kita... Walaupun dugaan-dugaan melanda, kita akan tempuhi bersama dengan penuh sabar dan tabah...
♥ i love you sayang ♥


20 comments:

Nica said...

hehehe.. takpe.. wah snoknye dah bertunang da...

hope bahagia selalu ye..
:)

Diela Jkers said...

sweetnyer....sonoknyer da bertunang..xlama lg kawen hahaha..jgn lupa jempot saye k wakakkaa

ketawariang said...

@nica

alhamdulillah... seronok jugak...
moga berbahagia selalu to you too... :D

@diela : haah seronok...awak bila lagi? nanti jangan lupa jemput kita jugak tau... huhu

kc kasedah said...

lamenyeeeeeeee u n tunang u tu :) betul2 cinta neh. congrats la da tunang. nnt nak kawen jgn lupe jmput i.


doakan saya juga :)

ketawariang said...

hehe...lame pn byk sgt dugaan tau kc....
xpe nnt kawen mst i jemput... :)
moga u dgn ur kemai pn kawen yerp....

saperakue said...

sweet pic =)

semoga bahagia ye n gud luck ^_^

ketawariang said...

@saperakue : thanks... :D

Azman Roslan said...

terima kasih kerana join..

ku izzati said...

sweetnye..kawen jgn lupe jemput yer..

ketawariang said...

@azman : sama-sama...

@ku izzati : insyallah... :D

syuwai said...

baca2x kat sini ^^

ketawariang said...

thanks syuwai.... penggemar chocolate? alamak pagi2 dah terasa nak mkn chocolate... thanks ok... :D

midfashionshop said...

follow this blog n gud luck!!!

ketawariang said...

midfashionshop, followed yours! thanks.. :D moga2 dapat menang... minat dgn ribbons tu... :)

rizwan's sweetheart said...

ctk gambar tunang! semoga menang!

hacker said...

"jom ktahui Dalil daripada Al-Quran dan Sunnah yang Mengatakan bahawa Menyambut Hari Kelahiran (s.a.w) adalah diterima oleh Shari'a"

ketawariang said...

@rizwan's : thanks... amin... hehe

mOoN said...

happy owez dear...:)

ketawariang said...

@moon : thanks :D

ketawariang said...

@moon : thanks :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...