* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

August 8, 2011

Johor Bahru - Kota Kinabalu - Miri (Part III)

Ok,dah jemu?

4 entries untuk satu hari....

mood menaip tiba-tiba datang...


ni third day kami di Miri, lepas tu balik Kota Kinabalu...

pagi-pagi bangun untuk breakfast and jalan-jalan...

flight pukul 3pm...

lepas jalan-jalan tu balik guesthouse dan siap untuk check out...
sedih...

actually Syud dah balik sehari awal...so i tinggal sengsorang kt Miri with the bros...

my breakfast was :

laksa sarawak yang so-so...xberapa sedap... sob3


teh c peng special!

grand old lady...
tempat minyak pertama dijumpai di Sarawak!


nampak x model kat situ? haha
ada lebah besar MENJAGA tempat tu ok..

bergambar di module.... ;p
cuba banding dengan gambar ni...hehe


hehe....ni i dekat site...
atas helideck...best...


the real size..

ni duit pisang...

abaikan... erkk

lepas grand old lady dan muzium petroleum, kami ke Marina Bay...

ada yatch punya competition masa tu...so banyak la yatch ok...seronok...macam kat Autralia plak tiba-tiba...


fuh those are mine! haha
oh man...best ok...

kak melur! kereta intan ni!!


a bit review pasal this guesthouse...


tempat ni ialah double storey guest house which is operated by a very kind lady...
tempat ni memang penuh dengan mat salleh or minah salleh...

most of them are backpackers...
the price is around rm50 for single, rm80 for twin sharing and rm30.person for dormitories...

the place is clean and the toilet is also very clean...

there are free Wi-fi,free computer usage, television area,and also pantry...

laundry service are also there..


time to check out...

banyak kan barang?


:D

best kat sini...walaupun macam x ada tourists yang datang...
tapi i am happy sebab berjaya menawar dengan menggunakan bahasa-mandarin-tunggang-langgang... haha

lepas tu pergi lunch dekat kedai orang Kelantan...fuh...ramai orang ok...
setiap meja mesti ada satu nasi kerabu.... so ape lagi, order la nasi kerabu!

nampak x bendera kelantan dikibarkan di Miri? salute man!

nasi kerabu!
sedap!

ok enough!
off to Miri Airport...

senyummmmm :)


banyak gak tempat x dapat pi atas kekangan waktu...

macam taman awam miri(setiap ari lalu tapi x berhenti), tamu khas...tamu macam-macam lagi...lalu je...huhu

flight delayed! lama gila duduk dalam departure hall tu.... erm...

penatnyer.... ZzzzzZZZzzz...
*penatnya upload gambar sikit-sikit ni*

siap akhirnya entry di Miri...sikit je lagi...

tunggu kisah suka duka di Kota Kinabalu yer...

Sambung di Part IV...

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang

2 comments:

Melur Jelita said...

Ketawariang jelita.
kereta Intan yang dia nampak...hahaha

ketawariang said...

heheh mestilah kak melur...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...