* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih & Syifa Fatanah who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

August 21, 2011

family time - Part III


Lepas amik my sister,dalam tengah hari tu sampai la rumah....

masing-masing pun tidurr.... haha penat ok!

dalam pukul 3 ptg camtu kami adik beradik pun bersiap nak keluar.... jalan-jalan katanya...

tapi mula-mula pergi kedai cermin mata dulu....
maklumlah lepas dah 2 tahun tinggalkan specs ni, nampaknya mata i teruk balik... sob3...

ok tipu.

x teruk mana tapi i can barely read benda yang jauh....
power x sampai 100 pun tapi memberi kesan yang mendalam kat i...

bila dah check i have both rabun jauh n rabun dekat... huuuu....

ok proses memilih.... banyak ok! cantik plak tu...

rasanya dalam 10 pasang jugak orang kedai recommend....

baru keluar rumah...

4 final choices...

semuanya cantik dan PINK... haha
finally pilih yang pattern i pakai skrg ni...nampak x ? haha

lama jugak kat situ.... siap je semua....

apa lagi, BP Mall yang tepi rumah tu pun diserbu!!

wahhhh ramaaaaaiiiiii orang....
parking pun penuh...kena park dekat roof top... T_T

masuk dalam tu hah amik....bershopping sakan la kita....sakan ke? sikit je barang pun...
muahahah


x berat. sumpah x berat... ahaha

huhu cantik3....

haha x banyak pun kan?

tengok tu.... ramai kan orang?

senyum lagi...


ok balik rumah dengan penuh kelaparan! haha...
so lepas siap solat maghrib, kami pun berdesupppp ke tempat makan

jeng kuan namanye... atau kwang ah...
dekat tepi sungai batu pahat...
kedai dia ala-ala terapung...
ok nama kedai cina tapi tukang masak islam...
halal....
dari kitorang was very small dah makan kat situ...
mihun hailam tempat ni terbaikkk!
ingat lagi masa kecik mesti pergi kat tingkap sebab nak tengok ikan tembakul....
sekarang dah x tengok da... lalala~

tengah nak keluar rumah...

new specs!

sebelum makan...
haaa...bismillah....

my two little sisters...

udang goreng tepung...
ok satu pinggan RM 12...
mahal kedaung...
tapi rasanya lebih kurang dengan masa makan kat kuching aritu...gulp

makan time!

lepas tu konon-konon nak pergi dataran batu pahat...
tapi x pun....
penat dan akhirnya kami semua balik....

tidurrrr....

*masa entry ni publish, i kat kampung lagi....haha...nak celebrate birthday my mummy*

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥



Luv,
ketawariang

5 comments:

Nida said...

Salam..

Mak uih... mahalnya udang tu...

Kalau kat BP Kak Nida suka makan Beriani Gam kat tepi jambatan :)

kc kasedah said...

Baca entri neh terus meresap rindu kat siblings i :'(

are-n haikara said...

eh? dumbell tu berat yg sangat laaaaa...

mimie.. said...

wah..berjalan sakan...

ketawariang said...

@nida : tau xpe.... mahal kan? tapi sedappppp... hehe... orh beryani md shah? mmg la sedap....dr kecik2 dah addicted... huhu

@kc : balik la kg...huhu

@are-n : mmg sangat berattt....blah....tipuuu...

@mimie : maunye x jalan... hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...