* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

August 8, 2011

Johor Bahru - Kota Kinabalu - Miri (Part I)


Ok, entry ni sepatutunya dah lama publish tapi cable handphone hilang..

pertengahan Julai aritu i went to Miri on business purpose...
pergi dengan my friend, Syud...

Mulanya pergi memang nak kerja je, langsung x ada buat research ke apa berkenaan Miri tu...

tapi tengok blog Kak Maya, tengok eh best pulak Miri ni rupanya...

so i jotted down few places yang dia pergi (actually semua tempat dia pergi i tulis) dengan harapan dapat la berjalan-jalan kejap kat Miri lepas settlekan kerja...

thanks kak Maya sebab bagi tau pasal Miri ni...huu

Owh by the way, we are supposed to stop by dekat Kota Kinabalu dalam 2 hours gitu tapi fligth FireFly cancel, so kena amik flight yang lebih awal!
End up spend masa kat KK for 8 hours... T.T

Dah la sale sana sini dekat KK tu...

So enjoy the pictures!

Johor Bahru - Kota Kinabalu

nasi lemak rendang ayam yang superb!


Met Jamil,my opis mate...ni masa dekat Centre Point sabah

pasar Philippines...

On the way ke Kampung Air,ni berdiri tengah-tengah jalan

murtabak ni nampak biasa tapi sangat sedap! ada sawi and kubis dalam tu...huhu...

this is actually half of it... separuh lagi share dengan Syud...

tapi kenyang wo makan murtabak ni...kuah kari best...

location : kampung air...restoran muslim rasanya..

Naik MASwings untuk ke Miri....
bosan gila duduk airport lama-lama...

Flight berhenti kejap kat Labuan Airport...
ok,panas masa berhenti tu... dah la x boleh turun,air cond diorang matikan... adess

Laksa Sarawak yang sangat2 sedap!
Sembang-sembang cafe, near Plaza ape tah..haha

mee kolok Syud
rasa seperti instant noodle..

kerja time!

haha amik gambar blog kak maya...
kertas yg tmpt kak maya pergi hilang...
kena buat semula list tu...

kedai ni cuba cari tapi x jumpa...

So that night kami pergi makan dekat restoran Muara...
kedai Indonesian rupanya....
walking distance dari our hotel.....
excited ok!

jeng3... ni la tempatnya!

i ordered lelapan ayam.... tau kenapa lelapan? katanya sebab ada lapan benda atas pinggan ni...sambal dia pasti menangis bila makan tapi ketagih...
paling best,sambal dia tumbuk dekat pinggan tu juga tau! fuhh

balik dengan keriangan dan kepenatan, lalu kami pun tidur...esok pagi kerja!

Ok enough Part I.... sambung Part II ok...


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang

2 comments:

Mya said...

wah... bangga akak ada reader ikut itinerary akak..
best best.. :)

ketawariang said...

kak mya, hehe kene la bangge...
bukti tu ada lagi blog akak sy amik gmbr...nk makan lalapan punya pasal..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...