* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

August 20, 2011

family time - Part II

ok sambung dari Part I....

minggu selepas Kuching trip,i balik kampung lagi! haha

tapi tu minggu dah nak puasa....
kiranya weekend terakhir before puasa la....

pagi-pagi Sabtu kena gegar dengan my sister dekat PLKN sembrong sinun....

memang la kitorang kena amik dia dekat sembrong sana...tapi x de la pukul 7 pagi kot!
alasan dia "wa dah x larat duduk sini" T____T

bukan kena menoreh getah ke ape duduk sana... mengada-ngada!!

so dari Batu Pahat kami ke Sembrong untuk emnjemput gadis sorang ni...

muka kesedihan? haha

ok,motif amik gambar rumah ni?
it is a mini house tau!
diorang buat dah macam rumah betul but the size macam saiz kotak kertas A4 yang colour kuning tu...
very teliti...

terus pergi Kluang sebab nak rasa Radix Chicken House....ramai yang kata tempat ni best....

sesat-sesat bagai nak cari tempat ni... =="

akhirnya alhamdulillah jumpa!

tapi.... kedai tutup lagi.... woooo...

awal sangat sampai....

tutup lagi masa ni....

then kami gi cari breakfast sekeliling kluang tu.... ya allah...sabar je la...

agaknya weekend orang Kluang x makan breakfast? :p

ok akhirnya jumpa satu kedai depan hotel sebelah bus stand Kluang tu...

ini part yang x best!!

maybe sebab kedai kau je yang bukak pagi-pagi ni,orang ramai...so kau boleh jeling customers kau? macam-macam makanan kat tempat kau tu dah bagus da. tapi bila orang tanya x boleh nak jawab baik-baik ke ape??
makanan x berapa sedap tapi kalau kau dengan pekerja lakhanat kau tu senyum,mesti lagi sedap!

memang totally annoyed masa tu! one of the pelayan siap jerit kat my sister....
semuanay perempuan...xkan la period serentak kot?
kalau period pun,apsal kau nak layan customers camni?

kitorang dah marah and malas je nak makan...
i bebel panjang-panjang kat kedai tu...
then seorang pekerja lelaki kat situ terdengar agaknya,dia datang bagi spoon kat my sister since dia makan hanya guna fork!
memang bengong tau x...

muka dah x happy
grrrrrrrrr....

tengok my mum pun marah... haha

taubat nak datang tempat ni....
memang kena gam la kau!

kemudian kembali ke Radix Fried Chicken...
yeay da bukak!

wajah excited!
tengah tunggu order siap...

best kan colour combination dia?

taraaa!!! banyak ok....

murah gila dekat sini...
semua sekali below RM30.00....

i order ayam panggang, ayam goreng...

sedapppp ok!

tempat ni pun bersih.... dan diyakini halal...
pekerja dia pakia tudung dan menutup dada...
sopan sangat!
ada gak fast food pakai tudung tapi tudung masuk dalam baju....

lepas tu balik taman berlian...tengok rumah lama kitorang dulu...
dah cantik rumah tu.... haha
dah berapa belas tahun dah ditinggalkan...
16 tahun x duduk dah...

pastu gi cuci kereta....


cuba teka...cuba teka... haha

posing sementara tunggu kereta siap di vakum...

alhamdulillah abes dah semua urusan di Kluang...terus balik batu pahat...

pelatih plkn yang mengantuk...

ha ni tukang taip dan juga photographer... haha


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang

2 comments:

kc kasedah said...

gila kasar kedai tu. layan customer tak berapa bagus. patut kene sound setepek...

ketawariang said...

mmg kurang ajar....xpe kitorang adik beradik dah gam kedai tu! haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...