* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih & Syifa Fatanah who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

August 17, 2011

PMS?

*entry ini berkaitan hal perempuan...kepada lelaki yang baca,amik la sikit iktibar*

PMS?

pernah dengar x?

PMS stands for pre-menstrual syndrome....

kiranya perubahan emosi seseorang kira-kira 5 hingga 11 hari sebelum bendera merah....
(correct me if i'm wrong)

selalunya kalau perempuan marah-marah,mesti orang cakap, "eh ko ni nape? PMS ke?"...

muahahaha...

i believe semua perempuan pernah mengalami PMS ni....

x semestinya marah-marah je masa PMS ni...

Ada jugak yang terlebih sensitif...cakap sikit dah nangis...
hati tu sayu je....

to me,PMS digelar mood swing...
jap ok...selebihnya x ok je mood! muahahaha

BUT,

percayalah bila i cakap LELAKI x kan faham bila kita tengah PMS....

Bila kita sensitif,dia nak mengamuk la marah la...
cuba letakkan diri diorang kat tempat kita...i bet diorang x dapat nak tanggung...
bukan sengaja dibuat-buat...tapi memang PMS tu datang sendiri...

betul x?

belum story pasal sesungut lagi...what? sesungut? haha next time punya entry la yer...

selamat berbuka... :)


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥

Luv,
ketawariang

2 comments:

kc kasedah said...

laki takkan penah nak faham yeh. klu kita tengah tahan sakit takde mood nak layan, dah cakap da tengah PMS, still lg nak buat kacau bg suara tinggi sikit. mula la cakap kita tak respek dia. ishhhh banyak kali camneh. erggh!


*emo sikit, pms la neh.hehe*

ketawariang said...

tu la pasal...kite ni mood swing pn ssh kn diorang nk fhm? huhu sedih ni....

xpela...sama la kite... ;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...