* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih & Syifa Fatanah who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

March 25, 2016

Magic Art Museum, Melaka

Haih ni lah post yang asyik hutang.
Entah kenapa macam liat je nak buat post ni.
Sebab kitorang ambik gambar bukan-bukan je posing kot kahkah.

Mulanya pergi sini sebab nak kill time sebelum check in dekat Bayou Lagoon, bila Waze cakap owh dekat dengan Bayou ni, so lepas museum kita pergi check in.

Turns out museum ni satu kawasan dengan Bayou! HAHA.
Betul-betul belakang museum tu lah Bayou Lagoon.

Tempat ni nampak dari tepi jalan.



Harga seperti di bawah ya, masa pergi ni pakai coupon buy 1 free 1. Beli coupon pun sebab check in dekat Bayou tu.



Sebenarnya kat JB dah ada trick art macam ni tapi tak pernah pergi sebab mahal jugak.
Macam harga kat Melaka.
Tapi sebab ni dapat half price kami pun pergi lah.

Disebabkan kami datang awal pagi, so tempat ni tak ada orang langsung.
Adalah seorang staff dia guide macam mana nak ambik gambar.
Lepas tu ada seorang lagi staff snap beberapa gambar kita.

Tengok lah posen macam ape dah awal-awal haha.










Kemudian skill bertambah sikit demi sedikit. Gitu. 


























Tempat ni ada dua tingkat, mula-mula ambik gambar macam blur jugak.
Lepas habis setingkat, naik atas, pose lagi. 
Then baru faham ape sebenarnya kena buat.
Lepas tu siap turun repeat balik ambik gambar kat tempat sama.
Semua lukisan kat sini hand-painted so effect dia best cuma kena pandai guna angle nak snap.
Kitorang yang bukan model dan jugak photographer ni pose and snap seadanya je lah.
Tapi jujur cakap, kalau rasa ada duit lebih then u can enter.
Sebab macam tak berbaloi untuk ambik gambar je.
Mungkin sebab tak ada makan so ketawariang tak suka?
Eh tak lah.
Kalau tak sebab buy 1 free 1 memang tak datang lah kitorang.


♥ Terima kasih sudi melawat blog ni ♥ Jangan lupa share kat Facebook, Twitter ya! Love, #ketawariang

1 comment:

Aaron Grey said...

Hi, can I contact you through your email? I've something to share that might interest you.

Aaron
aarongrey112 gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...