* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih & Syifa Fatanah who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

January 20, 2011

My pets...

Still remember post Brownie - The Loving Mother? Pasal my dog yang berusaha bersungguh2 untuk selamatkan anak-anaknya masa hujan tenagh lebat then Puppy n family dan juga White syooook tidur...

Post tu telah memberikan reaction ramai org... Tapi semuanya dengan nada "hmm... biase je.. " "eiii rumah u ade anjing" and "buruknye dorang ni"... others pun banyak....
itu semua reactions orang yang memang x suke haiwan n berilmu cetek mengenai hukum hakam...
Bela anjing x haram disisi islam asalkan anda tahu limit2 menjaga anjing... Anjing2 ni dah berada di rumah saya selama 3tahun (ini tahun ke 4)... Saya langsung tidak mempunyai masalah dengan mereka kerana mereka tidak menjilat,tidak mendekati kami sekeluarga kerana itu yang kami ajar...Mereka x dibenarkan masuk ke rumah saya langsung...
Diberi makan pun di luar pagar rumah di mana ade tanah kosong di tepi rumah saya...
saya x nafikan yg ramai org bile saya bagi makanan dekat anjing saya, mereka pandang dengan muka "eii ape budak ni ada bela anjing".. So what?
Padan muka dorang yang selalu tease kami, end up kena kejar dengan anjing2 saya... *anjing sangat setia terhadap tuannnya... jadi jangan la cuba buat pasal dengan tuan anjing*

Saya ade quote dari blog lain yg menyatakan dengan kuasa Allah, seekor anjing bercakap kepada orang yg menyinsing jubahnya ketika terserempak anjing.. "Sesungguhnya najisku yang terpalit di bajumu boleh dibersihkan, tetapi adakah dosa di hatimu kerana memandang hina terhadap anjing sepertiku boleh dibersihkan?"

Saya juga pernah dikatakan "ehhh dia bela anjing".. saya pandang ke muka dia n cakap, ko dengan anjing ni mana lagi hina? ... masa tu memang saya pissed off sangat...

Ada seorang kanak-kanak berkata dekat saya "rumah along malaikat x masuk kan?" saya tanya kenapa pulak... "sebab rumah along ada anjing".. Tuhan je tau ape rasanya hati saya masa tu... Nasib baik budak kecik... Saya jawab, anjing2 tu x pernah masuk rumah, kenapa pulak malaikat x masuk?
Tapi kalau orang dewasa yang cakap macam tu, saya akan bidas dengan,
"kalau kau kata rumah aku ada anjing malaikat x masuk, rumah kau yg x ada anjing tu confirm malaikat masuk ke? patung2 besar, rumah x ada orang sembahyang, penuh dengan maksiat dalam rumah, etc ada hati nak cakap pasal malaikat masuk rumah?"

Mula2 dulu Mummy pun susah nak terima yang rumah ni ada anjing,tapi selepas seberapa ketika,Mummy dah boleh terima, siap ingatkan kami adik beradik kalau budak2 ni belum makan... hihi

Now, rumah semakin meriah dengan kedatangan puppies baru yg belum diberikan nama sebab dorang akan diberi ke orang lain... ada yang nak adopt, sila contact saya..

saya ingin tegaskan yang sesiapa cuba memandang hina terhadap saya n my dogs,sila cermin diri sendiri dulu... cukup baikkah anda untuk menghina orang lain?Saya rasa saya x buat dosa dengan membantu makhluk Allah hidup...

Btw saya perlukan sponsors untuk Spay (memandulkan) anjing2 saya... ini untuk mengurangkan populasi mereka yang terbiar.... Saya perlukan seseorang yang sanggup untuk membawa anjing2 saya ke Veterinar untuk proses ini dan juga perlesenan... Bukan Muslim adalah digalakkan... Kerana Muslim perlu menyamak keseluruhan kereta nanti,.... Plus, anjing2 saya x pernah dibawa menaiki kereta... saya takut kalau2 dalam kereta dia mengamuk.. Sila contact saya...
Lokasi : Batu Pahat, Johor...

Saya habiskan post ni dengan video haiwan2 yg terdapat di rumah saya... Video aquarium lupa nak record... Cute sangat diorang ni... Diganggu... huhu..

I'm proudly stating that I LOVE MY DOGS....

Sebarang komen amatlah dialu-alukan... :)



*anak-anak Puppy bising sebab aku datang kacau... kelam kabut lari tengok Puppy datang*

4 comments:

kc qasedah said...

what a cute lil' puppy :)


setuju ckp awak. mentaliti org kita. sabar je la.

ketawariang said...

kc : hehehe...thanks.... dorg ni tau tidur je...tu yg kene kacau....

biase la mentaliti org2 kt cni kan...but i dun care... :)

Diela Din said...

wakakakkaka

ketawariang said...

@diela : dah kenapa anda?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...