* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

March 11, 2016

Melaka Trip - Compilation

Phewwww!
After berbelas post, akhirnya siap jugak posts pasal Melaka ni.

Ni full compilation untuk trip haritu. 

Pergi 4 hari 3 malam (07 - 10 Januari 2016).

Semua post ada LINK, just halakan cursor ke setiap nama tempat.

Day 1
Breakfast dekat Kambing 40 hari
Ambik gambar dekat 3D Art Museum
Lunch asam pedas dekat Hajah Rahmah
Check-in Bayou Lagoon
Dinner Qasreena Cafe

Day 2
Melawat Zoo Melaka
Lunch bola bola nasi ayam Ee Ji Ban
Check-in Hotel Angsana
Dinner roti nan gebus Pak Putra Roti Naan

Day 3
Breakfast Mee Bodo Hassan
Sambung makan dekat Sebelah Stadium Tun Fatimah
Jalan-jalan pusing muzium
Lunch dekat Ayam Bakar Wong Solo
Check-in Hotel Equatorial
Dinner dekat Asam Pedas Kota Laksamana
Minum kopi dekat Calanthe Art Cafe

Day 4
Breakfast Nasi Lemak Kampung Portugis
Naik beca dekat Menara Taming Sari
Minum cendol durian Jonker 88
Basahkan tekak dengan Klebang Coconut Shake

Dan Alhamdulillah, semua perbelanjaan tak lebih RM 500.00 untuk enter semua tempat termasuk minyak dan tol dan jugak makan.
Itu pun banyak tempat tak worth it untuk enter kitorang tak pergi.
Hotel-hotel booked dari awal, total RM 600 macam tu untuk tiga malam.

Dalam list kat atas dah ada tempat yang nak revisit. hehehe.
Untuk tidur dan jugak untuk makan semestinya.

Tahun depan mungkin ke arah Pantai timur kot. Tengok pada keadaan.




♥ Thank you sudi melawat blog ni ♥
Love,
ketawariang

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...