* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih & Syifa Fatanah who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

March 9, 2011

The Scandalist



Ha.... ada orang share video by JOHO interviewed The Scandalist's owners...
So terus la cari tempat ni.... Baca kat Hentakberlipat pun ada review pasal tempat ni...

Nak dijadikan cerita, me n my fiancee ade photoshoot last week dekat Jln Dhoby...
Sampai je sana, terus cari kedai The Scandalist ni... comel jer... warna hitam... just opposite It Roo cafe "best chiscken chop in town"... (x sempat nak try that day)

So we decided untuk gi photoshoot dulu baru pergi tempat tu...

Yang jaga kedai tu was owner's younger sister... Nadia if i'm not mistaken...
very the pretty and friendly this girl..

sesi photoshoot pun bermula.... tiba-tiba hujan.... then we all buntu since ours was Outdoor session...
an idea popped up.... pergi amik gambar dalam the scandalist ni...
so kami pun pergi mencuba nasib untuk amik gambar dalam ni...
photographers were happy with the place so we took few shots inside this shop...

After photoshoot session, we went back there untuk shopping! hehe....

these are few pictures of this cozy place... :D



Masuk je entrance mesti jumpa ni

Masa interviewed by JOHO, mereka duduk sini,so masuk-masuk je terus cari this stairs... hehe

Back area... ada fitting room untuk try baju or seluar...


Memang ada macam-macam dekat sini... ada baju,seluar,skirts,vest,coverall,belts,scarves, accessories perempuan...
pendek cerita semuanya ada! lelaki punya baju pun ada ok....

♥ Shop at one place with reasonable price! ♥

*sorry gambar a bit kabur n x sempat nak bergambar posing2 since kitorang dah penat... huhu*
*will update our photos later once dah dpt gmbr from photographers*

Sekarang mereka nak tambah level... lepas ni ada dekat tingkat ats juga... x sabar tau? hehe...

Absolutely will datang lagi nanti!

The Scandalist, Jalan Dhoby, Johor Bahru

Luv,
ketawariang

6 comments:

kc kasedah said...

i nak pegi la tempat neh! haishhhh :)
satu lg tempat wajib PERGI kat jb! haha

ketawariang said...

@kc : yeah! mmg best tempat ni... vintage shop yang sangat best ok... wajib pergi..

kc kasedah said...

i suke vintage thingy but tatau nak berfesyen like thiss. takpe. belajar belajarr :)

ketawariang said...

very nice tau dress up vintage ni...cume i xrs i boleh buat... heheh
just ask the owner nnt... rsnye die mst tlg u...

kc kasedah said...

kat sini ada cuba-cuba pakai. tp tak la sevintage yg disangka kan. btw,mal ckp mata i neh kotak sbb suka benda2 lame gini.

i ade a few friends yg suke style mcm nie. lawa :D


btw suka baca blog u! atleast i tau JB mcm mana. hehe

ketawariang said...

kc : hehe...mata kotak? istilah ape tu? hehe...
mmg lawa kalau bervintage2 ni... :D

thanks... compliment tu tau! jemput-jemput la baca blog ni slalu ok...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...