* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

December 31, 2010

aku masih dara

dah lama tengok cerita ni tapi baru nak review disebabkan kebusy-an melampau...




cerita bermula dgn Aleesya (yana adnan semp-it) yang sneaked-out malam2 utk clubbing dengan kawan-kawan baiknya, Sofea(raja farah) & Hani (diana amir).... Hubungan mereka sangat rapat... Hani bercinta dengan (farid kamil) yang merupakan seorang pusher(penjual dadah).... Hani memang ambil pil khayal.....

mereka suka bershopping,clubbing n selamba berbual lucah...

Aleesya : anak seorang cikgu yang duduk rumah gila besar! (i wonder camne cikgu boleh ada rumah besar camtu)... Mak beliau percaya yang dia ni memang baik.... cuma x pakai tudung jer....

Sofea : anak orang kaya yang parents merupakan Melayu-Omputih... Parents sambut christmas and minum arak ibarat minum air suam.... tidak mendapat didikan agama...

Hani : anak kepada tukang jahit & guard yang hidup di dalam rumah flat kecil.... selalu kuar berfoya2 dan tidak mendengar cakap ibunya... sellau merungut pasal kemiskinan dia... kuat memberontak

sofea terasa ingin berubah bila terdengar Firdaus mengaji.... sejak dari itu slow2 dia berubah dan akirnya ingin mendirikan rumah tangga bersama Firdaus....

Aleesya yang telah mengikut Hani ke Private party telah dirogol dan aleesya sangat sedih... disebabkan oleh beliau takut beliau mengandung, beliau telah ke rumah firdaus untuk menjadikannya sebagai pak sanggup... sofea yang mengetahui tujuan aleesya ke rumah firdaus telah bertindak pulang ke KL dan meninggalkan firdaus....

Aleesya yang memujuk Firdaus untuk mengahwininya telah period.... Aleesya sedar dia x perlukan Firdaus lagi, beliau mengajak hani pulang n mengatakan beliau tidak bersedia lagi untuk berkahwin. ketika hendak pulang ke KL, sofea datang bersama Zack yang mengugutnya kerana tidak dapat pil khayal yang tertinggal di dalam beg Hani.

Kemudian berlaku pergelutan... Firdaus telah tercedera.... Endingnya, Sofea n Firdaus bakal berkahwin.... *nasib baik bkn typical malay stories yang hero mati*

hurm.... cerita keseronokannya mmg ok...sbb dunia 3 orang yang berbeza yang suka enjoy sana sni.... tapi ending cerita ni best..... sofea berubah menjadi baik, hani menjadi baik dan insaf... cuma aleesya je yang xberubah... itu la yang real dalam dunia ni.... x semua orang kita boleh ubah... sekurang2nya kita da menjalankan tanggungjawab...

beberapa persoalan...
  1. Firdaus yan alim berbual ketika azan bergema... ???
  2. Kenapa boleh berjalan berdua-duaan di dalam masjid? sepatutnya jalan jarak sikit...
  3. kenapa ayah Aleesya duduk di rumah yang terlalu besar sedangkan dia cikgu?

4 comments:

Diela Din said...

ah ko..nk pg create cite sendiri ah wkakakakakaa

ketawariang said...

@diela : Ape kate ko yg create dulu? huhu

AtoKSemPoi said...

satu lagi..kalau perasan, last sekali time firdaus kene tikam, dia kena tikam dekat perut,lepastu dekat masjid, tanagan die yg kena balut,ape kes!! hahaha

ketawariang said...

@atoksempoi : tu la kan.... sabar je...terlalu byk persoalan yg ble ditimbulakn....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...