* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

March 26, 2011

Go Genting trip... :)



Hehe.... ingat kes Denggi tu?
bila dah confirmed je bukan denggi, terus melonjak kegembiraan...

hahaha...sebabnye, nak ke genting on that friday... 18th march 2011....
khamis tu dah mintak half day...terus pecut ke batu pahat...
mami pun dapat discharged from hospital that evening...alhamdulillah...
so malam tu,bergerak ke KL dengan family tercinta.... :D


eque and abang

rajinnyaaaaaa

celebrate birthday eque dalam kereta... hehe

reached Sungai Long around 1 o'clock....tiket ke Genting pagi tu adalah jam 9.30am... paksa diri untuk tidur...

terjaga pukul 7am,terus bangun sebab nak basuh kasut...hahah serabai x sempat nak baush kasut aritu... then semua orang dikejut untuk bangun....


umi... :D



buat sandwich sardin tapi x dapat nak makan sebab dah habis... grr...sedih... hahaha...
we departed to bus stand kajang pukul 8.45 am....
reached there,bus dah ada tapi x bukak lagi...so i beli roti goreng inti sardin sebagai protes terhadap my siblings yang dah habiskan sandwich tu... ;p

suka nampak?

bus bergerak ke Genting pukul 9.30am tepat... bas penuh la juga walaupun Jumaat... tapi school holiday kan...
yang peliknya, ramai golongan warga emas masa tu... ape diorang buat eh naik genting beramai-ramai? hehe

so untuk ke genting,we bought a package... from go genting... the package was return bus trip from Kajang to skyway park... return skyway (cable car) and outdoor theme park pass...
from kajang, the price was only rm57 sebab cuti sekolah...murah kan?

the theme park itself harga dah rm46...bus and skyway semua total rm57...sgt puas hati...
beli package ni pun sebab masing-masing nak naik cable car... :D

photographer of the day... :D i ok...bukan my sister..haha

cable car...
see??

mummy and daddy naik kereta lain.... so jumpa kat atas je...
the bus amik masa 1jam dari kajang... then naik cable car dlm 20 mins kot...lupa la..

tapi hampeh,dah tiba atas,masing-masing dah excited...lalu x ingat mummy daddy dan juga makanan... haha


entered the park pukul 12 pm...fuhhh ramainye orang...
1st skali serbu beryl's... then beli chocolate...bukan aku yang beli...haha
then beratur tgk ramai orang...tukar tempat lain.. ramai jugak orang...tukar lagi...haha sampai adik aku bising... last2,pergi bagi ikan makan...x payah beratur! haha...
*memang aku ada masalah beratur tunggu lama2 ni*

then tengok magic show... kelakar la jugak sebab trick dia aku nampak...haha
ok then beratur untuk naik pirate ship....ingatkan x ramai...tapi fuh!! penuh weh...beratur jugak sebab my siblings dah marah...haha... sejam ok beratur!
bila dapat naik,gembira and jerit-jerit...

so dah puas hati,beli souvenirs pulak untuk my mum...i wonder mana eh fridge magnet tu...adehhh...
pastu main la macam-macam.... enjoy gambar je la eh...

how can she be so HOT in such a cool place?

tik tok tik tok

fish feeding

the magic show


masa beratur lamaaaa

pirate ship


carousel

up,up and away...

so scarrrrryyyyyyyyyyyyyy!



yummmyyyyy

makan time!

cehhh my sister...

sad moment was,dah sejam beratur untuk main go-kart, bila sampai je turn kitorang,hujan selebat-lebatnya...so i pun blah dari situ... huhu.... sedih...

ingatkan hujan makin reda.... rupanya x.... so pukul 3.30 pm dah kena keluar sebab hujan...game pun stop...

met mummy daddy and pergi makan..mummy bawak bekal dari KL...wah tengah lapar,nasi la makanan paling nikmat... hehe..
turun ke KL semula jam 6pm dengan kereta sebab itu plan kitorang pun...naik skyway 1 way je...

lepas ni nak ke genting kena naik bus since naik kereta susah gila nak park weh... and kena pergi time bukan cuti sekolah...nak tercabut kaki beratur!


12 comments:

phatgurl said...

wah seronoknya...lama x gi genting. tapi dlm banyak2 pics, gambo pucuk ubi masak lemak cili api & asam pedas ikan kembung tu yg paling mengancam dan teruja tgk. sedapnyeee...hehehe.

kc kasedah said...

rindu nye nk pi genting ngn kwn2 after tgk all those pics!

ketawariang said...

phatgurl : heheh....akak kn kt kl...snang je... hehe...
tau xpe....dlm keadaan hujan dan sejuk,lauk pucuk ubi tu mmg sgt mengancam...sedapssss

kc : pergi la... jln2.. :D
most probably b4 raya nak gi lagi..hehe

Fad and Sarah said...

wahhh g genting. shioknyer!! nak g jugak lah... taaaapi.. xtau bila. hahaha. yer mmg jgn pegi time school hols, time wkend, time cuti.. mmg sgt disaster. sila pegi lg yer. cian x puas nek rides sbb ujan lebat. hihihih (^^,)v

ketawariang said...

syok...tp hujan...tu yg kurang syoknye tu... huhuhu
jom la pi...better naik bus kot... at least boleh naik cable car...tgalkn kete dkt kl sentral or terminal gombak.... puas hati tgk scenery sbb bkn kite yg drive... ackage pun murah...
tu la disaster sgt gi time hols...lepas ni nak gi weekdays so boleh main smpi pengsan... hehe

kc kasedah said...

pegi weekdays sure tak ramai sgt org. i pegi ngn mal on weekend ramai sgt. pegi ngn kwn2 on weekdays fuh amatlah selesa! tapi serius naik cable car adalah moment paling menakutkan. i gayat la =( dudk dlm cable car dgr lagu kt hp je la. takut punye psl.

ketawariang said...

huhu tu la psl...mmg lepa ni amik cuti la.... utk ke genting...so hati x skt... ahaks....
cable car? perasaanye sama je dgn naik space shot sbb i pun gayat! haha

kAmi dAn mEreKa!! said...

ni yg semangat nak jln2 g genting ni,
jeles tgok org len sume da p, =)

ketawariang said...

kami : eheh pi la naik...dekat je kan... ktorang pergi from johor... fuh jauh... hehe

Muhammad Usaid said...

nape nama wa satu pun takde ni? ishk...nak kene ni...

ketawariang said...

haha...sorry.... sat lg wa upload gmbr lu...sbb siang tu kan lu xde... :p

ketawariang said...

@usaid : haban,ni ade video lu... http://saiffah.blogspot.com/2011/04/reach-out-malaysia.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...