* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih & Syifa Fatanah who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

March 15, 2011

Denggi, Campak, ILI or just Allergic?

Bangun-bangun tido tadi nak mandi perasan ade few bintik-bintik merah dekat muka ni...
pastu terdetik, denggi ke ni? sebab area rumah ada yang kena denggi...
tapi x demam... bila check tangan semua, ada bintik-bintik jugak...

terus cari article denggi ni... baca punya baca, i x demam... itu symptom utama....
but gusi i berdarah n badan sakit-sakit... now temperature dah slow-slow naik...

tapi bile tanya my colleague, dia kata maybe campak... anak dgn wife die baru kena...

then my friend lagi sorg suruh pergi check darah kejap lagi...
takutnya.... kalau kena tahan wad camne? sob3

Jumaat ni nak ke Genting.... :(

Actually dulu pernah kena macam ni... tapi Doctor kata Allergic air kotor jer...
Aduh.... x de la pulak ke tempat lain dalam masa terdekat ni...

Ni pula fikir ILI ke eh? sbb H1n1 dah ada balik kan... masa 1st time H1n1 tu, i kena ILI (Influenza-Like-Illness) Masa tu memang demam flat terus..

Aduh berdenyut pulak kepala ni... pening pulak...

btw ni ada screenshot i chat dengan my friend yang suruh i ke klinik jumpa Doctor...



*sila klik gambar utk pembesaran imej*

Pergi Vet?
Hehe... jangan marah ya.... saja nak menenangkan hati yang tengah kusut and takut ni...
nampak x kawan i ni sayang both manusia and haiwan? thanks wawa.... :D

By the way, i need somebody untuk tolong i terangkan apa yang berlaku dekat i ni...
takut la...





6 comments:

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

jgn men ir kotor lagi yerk!

kc kasedah said...

rasanya,klu gusi bdarah,ada bintik2 merah,then suhu bdn tak menentu,u mungkin kene denggi. wopssss

ketawariang said...

@siti, x main air katne pun..sob3

@kc : i need ur help... i tkt gk ni.... td temperature naik...then turun....now bdn dah skt2... i ade bc u ni belajar medic...any suggestions?

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

g je check..senang...tula, minum la herba...biat antibody kuat..nak kena penyakit pun sush..nana suka minum kopi radix..nak deman pun tak jadi demam

kc kasedah said...

haa i baru perasan ur feedback laa. hmm so mcm ne skg? ada okay?

ketawariang said...

@nana : dah check dah.... :D
kopi radix eh? kt opis ni pun boss minum radix... cume sy x minat sgt kopi2 ni... hehe

@kc : oh ok jer.... cume bintik2 naik blk kt bdn i...ouh scary!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...