* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

January 28, 2016

Bayou Lagoon Park Resort

Sambung balik post Melaka.
Lepas pergi lunch, kami pun pergi lah check in.
Rezeki bukan cuti sekolah agaknya, dapat check in awal sejam.


Naik bilik laki bini tidur. haha penat travel jauh.
Bila nak turun baru lah Faqih tidur.
So akhirnya pukul 530 petang baru turun pergi waterpark.
Disebabkan oleh bilik tak nampak waterpark, so we were eager untuk explore.
But turned out waterpark dia biasa-biasa je.
To me lah. Sebab we checked in here sebab this so-called waterpark.
Jauh tu datang dari Johor dan rate bilik bukan murah. Nasib baik book thru Agoda.
Lagipun banyak yang rosak la maintenance lah kotor lah mungkin sebab baru habis school holidays kan.
9D theater dia pun tutup.





Ambik gambar dulu sebelum mandi.
Tapi mandi tak lama pun sebab Faqih takut air dan kejap je kitorang dah boring haha sebab attractions tak banyak.
Mungkin jugak sebab pergi bertiga tu yang kurang sikit hebohnya.
Situ memang ade banyak slides, seronok cuma I wasnt wearing seluar yang diperbuat dari material swimsuit, maka kebarangkalian untuk tersangkut di tengah slide adalah tinggi.
HAHA.
Main 1 slide je yang ada kat gambar atas tu.
Yang tu seronok.

Lepas tu naik pool yang dekat atas. Hanya swimming pool and good thing about this place, nak swim tak payah pakai swimsuit. Baru lah betul. Tak macam certain hotel yg memang tak bagi orang pakai shirt masuk pool.
satu hal pulak sebab nak masuk pool kena spend almost RM 200 untuk swimsuit muslimah.



Nama pun handphone aqua, takkan lah tak snap gambar dalam air kan.


Malam tu lepas dinner baru ambik gambar sign board ni. Haha.
Siang tu tak teringat nak snap.

Esoknya turun breakfast dekat coffe house.
Lalu snap gambar lantai lift.
The day before memang perasan Thursday tapi I lupa yang masa tu ialah Khamis.
Mati-mati ingat hari Sabtu.
So rupanya diorang tukar karpet tu setiap hari.


Sampai coffee house memang tak ada orang sangat.
Ada 2 meja je agaknya yang occupied.
Ambik meja dekat dengan buffet area supaya senang bangun duduk.
Gitu.
Yelah pergi buffet bukan ambik makanan penuh semeja pastu tak habis.
Ambik ikut keperluan.


1st round. Ambik yang light je.
Dalam salah satu omelette tu ada kulit telur yang banyak.
Mula-mula tergigit ingatkan sikit je. Gigit lagi, eh kulit lagi, gigit lagi kulit lagi so buang je terus.


Ha yang ni rare. Makan lontong dekat Melaka.
Seminggu sebelum tu memang cari lontong dekat JB tapi tak jumpa sebab dekat area office tak menarik perhatian sangat.
Sekali pergi sini dapat lontong memang bergembira lah.
Tak tahu lah ini memang diorang punya menu ataupun menu ni dibuat sebab ramai Johorean check in.
Tengok kat parking lot plat J saje. Situ J sini J.


Faqih yang dah kenyang makan 2 mangkuk koko krunch dan jugak sausage.
Dia sekarang dah suka makan. Alhamdulillah.
Masa dekat Melaka ni 3 hari straight dia tak minum susu langsung.
Mintak susu pun tidak.


Naik bilik konon nak turun pool tapi sebab ambik bilik ada jacuzzi, maka rendam dalam jacuzzi je lah.
Rugi kot bayar tak pakai.

Siap-siap mandi semua, turun bawah ambik gambar sebelum pergi lobby dekat blok sebelah.



Bye-bye Bayou Lagoon.

Lepas ni kalau datang ambik bilik standard without breakfast.
So boleh JJCM dekat area situ.


♥ Thank you sudi melawat blog ni ♥
Love,
ketawariang

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...