* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

January 21, 2016

Asam Pedas Hajah Rahmah

Sampai je Melaka, terus pergi Muzium 3d tapi gambar tak transfer lagi so kita skip dulu lah cerita kat sana haha

Masa bawak Faqih lepas habis hari dulu, kitorang lunch dekat sini.
Asam pedas and air tebu dia memang top la dekat sini.

Since masa check in ialah 3 petang, jadinya masa yang ada dimanfaatkan dengan makan lunch.
Sampai situ masa matahari atas kepala dalam pukul 12 kot.
Punya lah terik, tu yang gambar sign board pun ambik dari tepi je.

                                     


Lauk dia memang banyak dan bermacam jenis tapi awas sebab harga dia pun banyak haha
Masa lalu tengok lauk dah fikir nak ambik asam pedas, sotong goreng dengan sayur.
Jadinya berkobar-kobar nak ambik lauk lepas dapat meja, mujur mulut rajin nak bertanya.
Sotong nya ikut harga ekor dalam RM 6-10 kot.
dah lupa dah. terkejut dengan harga itu, maka kita eliminate sotong dari menu.
lagipun datang sini sebab asam pedas dia.
Memang power punya lah pada tekak aku.


Dan memang kena minum air tebu fresh dia.

View dalam kedai. Nampak tak Pilihan JJCM tergantung warna hijau kat situ?




Total bil dah tak ingat tapi harga tak mahal gila lah. 
Melainkan korang datang sini makan kari kepala ikan dia, RM 40 macam tu fuyoh

Snap gambar before balik. Masa tu ada satu group datang, diorang dah reserve meja and lauk pun dah siap-siapkan.
Nasib baik dah siap makan. Kalau tak mesti lagi crowded.


♥ Thank you sudi melawat blog ni ♥
Love,
ketawariang




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...