* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

October 18, 2011

4th International Cat Show







ok,last week tengok ada cat show...banner dinampak di kolam renang kuching...ye ye je kan...nama x sure... haha

so pada date itu, 15 oktober 2011, i telah ke Dewan Suarah Kuching untuk ke Cat Show ni...

ok,nama yang diiklankan ialah Kuching Civic Centre... habis kat google cari xjumpa...last-last jumpa kat organizer's blog,dewan suarah kuching...hamboi kemain senang nak jumpa... =="

ok dah print map.... sebab x nak sesat lagi ... tapi pergi poslaju pickup barang so tempat nak pergi tu dah berubah...
ok handphone murah x ada GPS....
ada mobile google maps tapi time tu la x boleh nak pakai!
so amik jalan untuk baca je map tu....

pun sesat.... hahahaha....
address is taman budaya and the building is besar n tinggi gila! tapi kitorang x jumpa...dahsyat kan? haha

semuanya sebab .... 1 nama jalan tapi tempat berbeza... camne eh nak terangkan....

dah2.... sesat berpusing-pusing tempat yang sama berkali-kali...
akhirnya tiba.... sekali terlupa duit x ada!!
keluar semulaaaa..... pergi withdraw $$$ and patah balik ke tempat tu....

lalu.....hujan turun dengan lebatnya!

tapi sempat jugak singgah expo kecil-kecilan kt bawah tu...
*no pictures sebab tengah hujan*

naik ke atas, excited la kan...maunye x...penat gilerr carik tempat ni....

ada booth SPCA.... memang ada plan nak adopt kucing sementara kat sini but not now....

so masuk and tengok ramainye orang...sempit... T_____T

and panas...its not panas sangat but tempat cramped,ventilation xde...so rasa sesak bangat....
pastu tissue plak tertinggal dalam kereta....
memang la lagi i x selesa!

tapi enjoy gak masuk dalam tu...macam-macam kucing ada...n cute sangat...gambar ni je yg ada...sebab mood xde...

cat show..

ok gambar burukk..

hey Mr flat face yang active...

american curl...cantikk!!



best...banyak kucing...


lepas tengok-tengok gambar,masuk la contest teka berat kucing n berat artifak... x menang rasanya... haha

masa isi form untuk contest tu dah macam menangis-nangis da...ok tetiba masa tu allergy kembali....
so decided untuk terus balik....

eh tapi i dah register untuk Sarawak Cat Club....fuiyooo...

kemudian berjalan-jalan pula di The Spring... kiranya macam Jusco Tebrau la tempat ni...
terubat sikit rindu kat johor... hahahah *gila rindu tempat shopping*

makan di Singapore Chicken Rice (SCR) tempat yang jual nasi ayam tapi bukan main famous... haha
sedap nasi ayam dia... dah berkali-kali makan...memang x mengecewakan...
banyak branches diorang keliling kuching ni...

and murah kalau nak banding dengan kedai nasi ayam ternama yang lain.....

yummy..
dari kanan (clockwise) Steamed chicken,chicken rice,baby kailan,roasted chicken...
sedap! gila punya sedap...
ada fried fish with tartar sauce tapi x amik gambar...
makan berlambak-lambak gini, x sampai rm30 pun....fuhhh sedap...
and MURAH.... haha

*ha bile SCR nak jadikan aku duta? wakakak*

balik rumah,lepak and tidur...... ZZZZzzzzZZZ


♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥
Luv,
ketawariang

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...