* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

June 28, 2016

Duit Siapa?



Yeah so last week viral video boyfren celebrate birthday gelfren bermewah-mewahan.

Siap cakap "Dulu kita makan meggi sama-sama, sekarang kita makan spaghetti sama-sama" ha macam tu lah lebih kurang.
I watched that video a day late. Bila dah ramai sangat post baru lah nak tengok.

Ok fine.
Aku tengok mamat ni banyak duit and dia happykan gf dia yang dia da bercinta selama 4 tahun.
Whats the big deal kan?
lain lah baru kenal seminggu nak celebrate macam tu boleh lah korang carot.
Tapi lantaklah dia nak celebrate macam mana pun.

Aku tengok theres one lady bash this guy bla bla bla...
Pastu ramai lah isteri-isteri lain yang reacted macam tu.
Lagi bagus laki jaga anak dari buat surprise.

OH MY!

Kenapa nak bandingkan budak umur 22 tahun dengan korang yang da ada anak pinak?

Yang cemburu sangat entah kenapa. Dah dia nak share kebahagiaan dia, biarkan lah dia.
Korang bukan tak pernah bercinta.
Ni bahagian masing-masing.

Itu duit lelaki tu, masa lelaki tu, perasaan lelaki tu.
Dia kaya nak buat macam tu, so korang yang kawen dengan orang tak kaya nak bash budak tu dah kenapa.
Masa bercinta takkan lah tak boleh buat benda sweet-sweet kan?
DUIT KO KE?


Yang lagi best yang bash awek-awek yang tag bf dia.
Alahai korang ni.
Biarlah diorang nak jugak rasa macam tu.
MACAM KORANG TAK PERNAH BERCINTA KAN?
Yang lelaki kena tag pun jangan lah nak down sangat. Orang perempuan memang suka benda sweet. Kalau korang tak boleh nak buat surprise macam tu, belikan je lah rose sekuntum br 15 inggit.
Kalau tak de bajet beli bunga ros tak ada hiasan sekuntum tu baru RM 3. Then gigit bunganya melintang gi bagi kat awek korang.
Kami perempuan ni rasional. 

Katalah percintaan diorang tak ke jinjang pelamin, itu adalah kenangan untuk mereka.
Jadi jangan sibuk nak cakap desperate lah dayus semua.
Dalam video tu molek je this girl bertudung semua takdela tergedik-gedik pegang tangan segala.
Cuma memang ada dia pegang tangan lelaki tu masa nak keluar dari LIMO tu.
Duduk pun tak rapat-rapat.
What happened behind the scene memang kita tak tau tapi kita doakan je lah diorang ni berkekalan.
Kalau tak ada jodoh itu ketentuan Ilahi.

Lepas kahwin memang lain dik, mungkin Hafiz tu tak jadi sesweet itu lagi tapi dugaan kahwin ni macam-macam, Banyak masam manis. So sekarang sementara tengah bercinta ni, cinta lah elok-elok.

This is how rich people spend their money. Kita yang tak berapa rich ni boleh tengok je tapi jangan ada hasad dengki.

So sekarang korang nak bash sape pulak? Ke nak duduk diam-diam muhasabah diri?


Terima kasih sudi melawat blog ni ♥

 Jangan lupa share kat Facebook, Twitter ya!

 Love, #ketawariang

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...