* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih & Syifa Fatanah who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

December 15, 2015

Five Jumpe Coffee, Taman Rinting

Yes!
Akhirnya dapat jugak rasa air Five Jump ni.
Sebelum-sebelum ni takde kat Pasir Gudang, so mampu tengok kat Facebook je.
Tapi sekarang dah ada dekat Taman Rinting, so mari lah kita pergi menerai nya.
 
Tau je lah sekarang macam-macam nama coffee ade jual.
Mostly jual dalam cawan besar, ni haritu tengok ada jual dalam bekas plastic ala-ala nata de coco.
Ada macam-macam jenis lah pendek kata.
 
Tapi FIVE JUMPE jual air dalam paper bag!
tu yang macam excited sangat nak pergi.
 
 
Ha, ini dia punya banner ya. Dekat Taman Rinting, area Kamal Curry House.
Sampai je terus disapa oleh tokey yang merupakan rakan sekerja dulu.
Tapi ape-ape pun, order dulu.
Tengok harga dia, tak mahal kan?
 
 
 
So dengan harga tu dan tengok paper bag dia, fikir macam ha okay lah ni. Order seorang satu air.
 Satu chocolate, Latte dan juga Mocha.



Sekali bila dapat, ampun besar gila plastic dalam beg tu!

Sebelum balik kena lah selfie dengan tokey dulu, terima kasih Bulat.


 
Air dia memang best. Bukan cakap best sebab dia kawan, tapi memang best dan berbaloi dengan harga. Plak tu wap air tak menitik-nitik. Sebab paper bag tu tebal dan memang lasting chilness as per diorang punya tagline.

Semalam repeat Green tea pulak, pun sedap dan wangi.

♥ Thank you sudi melawat blog ni ♥
Love,
ketawariang

4 comments:

Mohd. Hardi Hamid said...

Bulat.. Dri sehari ke sehari nk pegi.. Tp xde ksmpatan.. Gigih sngguh Abg Bulat..

Mohd. Hardi Hamid said...

Bulat.. Dri sehari ke sehari nk pegi.. Tp xde ksmpatan.. Gigih sngguh Abg Bulat..

Sarah and Fad said...

Alaa apsal aritu pegi byg pon x nmpk!!

Sarah and Fad said...

Alaa apsal aritu pegi byg pon x nmpk!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...