* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

April 24, 2011

Mee Bandung Udang @ Mee Udang at Kampung Tg Langsat

woah! tengok tajuk tu dah membuatkan aku rasa nak makan lagi mee udang tu... hihi...

dah dengar beberapa orang cakap pasal tempat ni... so semalam terus pergi cari....
x pernah pergi, called my friend tanya kat mana tempat ni... Kg Tg Langsat tu pun x tau katne... huhuhu

So we went there ikut apa yang diajar oleh my friend... sampai je kampung tu, masuk je... jumpa orang kampung tu, mintak direction....

then sesat sebab kami x jumpa sign board! hahaa...
perut masing-masing dah lapar... cuba nasib ikut jalan yang kitorang rasa betul...

alhamdulillah!

kedai


So ini details untuk ke kedai ini...

Lalu highway Pasir Gudang, terus je sampai ke Tanjung langsat... Ada simpang tiga dekat situ, belok kiri and terus lagi... Nanti jumpa sign board Kampung Tanjung Langsat... terus lagi... sampai jumpa sign board ni...

Sign board ni kecik je tapi mesti nampak...


Belok ke pantai.... Nanti jumpa Pos Tanjung Langsat... askar punya pos...
terus lagi... dah nampak panatai *yeay*

Cari kedai pertama belah kiri...
Nama kedai ni seperti di bawah...

lokasi kedai sebelum bangunan dibuat dari batu...

kalau nampak sign board ni, ni lah kedainya ok?





So kitorang masuk ke kedai... Hujan masa tu... ada tempat duduk tepi tapi diorang tutup dengan canvas, takut tempias kot... kami pun duduk di tengah-tengah...
baru je duduk dah terasa pening kepala... haha
i ni mabuk laut!
dulu pernah sampai i duduk je diam-diam kat kedai atas air tu... pening wo...

We ordered 2 mangkuk Mee bandung udang.... sempat interview apa yang famous kat situ, orang tu kata mee bandung udang dengan ketam black pepper... bukan paper ok? ;p

tapi $$$ x banyak, ni pun fiancee yang nak belanja..so x de la plak nak order ketam...

so makanan dah sampai... Makan!!

mee bandung udang...

jemput tengok...


yummmmmmyyyy



lapar masa tunggu makanan... hahah


burrpppp alhamdulillah... i dah kenyang dah... jap lg Mr tunang nak order nasi goreng udang... Actually i nak order nasi goreng udang, tapi orang tu cakap yang special mee udang, maka i order mee udang...

sebelum nasi sampai, amik gambar banyak-banyak dulu... *orang tengok-tengok apehal la budak-budak ni sibuk bergambar*

So tengok nasi goreng udang ni... dan tengok kegembiraan muka tunang i tu... haha


see the udang?

nasi goreng udang mengancam!

Makan jangan x makan... lalala~


Before balik, tanya kat counter, berapa harga ketam... harga baru turun kepada rm40 sekilo... woah... nasib baik i bukan suka makan ketam... haha

last but not least, kepada penduduk Pasir Gudang yang dah x tau nak makan kat mana, boleh datang sini... pelancong pun boleh datang gak... hehe

Goreng-goreng and tomyam pun ada kat sini...


view dari kedai...bukan la tengah laut pun... tapi tetap mabuk... huhu

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE!!

kali terakhir pergi sini, around August 2014, servis dan makanan semuanya mengecewakan..
udang mentah... makanan langsung tak ada rasa...

last week lalu sini, dah tukar sign board... x sure sekadar sign board baru atau dah tukar ownership sebab tak ingat nama kedai ni lagi...


luv,
ketawariang

♥ Thank you sudi melawat blog ni ye.. ♥Luv, ketawariang

16 comments:

blusherpink said...

wow.. besar nye udang de.. cm sedap jek..

nur anis said...

udang yang sangat menggoda..tapi jauhnya pasir gudang..T.T

Anonymous said...

menarik jer tempat dia...huhu... if akak kt pasir gudang, akak mungkin akan sanggup travel kesana... look nice,....

ketawariang said...

@blusher : memang sedap ok! datang la PG...xjauh pun dgn tampoi tu..hehe

@anis : haruslah menggoda...ni tgk gambar terliur jugak...hihi

@Anon : thanks singgah blog ni.... dtg la sini...xjauh pun... huhu

Fad and Sarah said...

mcm bes jek!! aritu dah lalu kedai tu rsnya, tp x singgah sbb niat nk g usyar2 pantai tg langsat tu jek. haha next time nk g lah. pantang nmpk ada udang beso2 ni.

kc kasedah said...

beso gile udang diaaa :)

Melur Jelita said...

Mak aihhhh..besarnya udanggggggg

ketawariang said...

@fad : huhu...singgah la... pasti x menyesal... :) nasi goreng dia mmg sedap! nanti buat review tau...

@kc : huhuhu ... i x berapa into udang pn sebenarnya...lg2 la udang besar...mcm tkt nak mkn.. hihi... sorry sgt x smpt jumpe that day...mmg busy habis...

@melur jelita : hihi... jemput la dtg johor... nnt kite gi sini.. :)

~nsar~ said...

satu lagi tempat yang saya jumpa... memang bes masakan dia.. selalu jugak menteri pertanian kita lepak situ... -Tudia mee udang Abang mat-
di tambun tulang perlis...

udang dia toksah cakap la aiiii... terliur... hehe

ketawariang said...

@nsar : huuuu...sebenarnya mmg teringin gila nak gi makan mi udang kat perlis... *tu la dulu masa gi perlis poyo x nk mkn*
berjam2 nak ke perlis tu....
so bila jumpa kedai ni,ala2 dkt perlis jugak la kot... huhu

.:hana hazel:. said...

syoknye mkn2...

ketawariang said...

hehe.... ktorang mmg suka gi makan... hihi

Papa-NtiQ said...

saya pun baru jer pegi makan kat sini minggu lepas. kalu senang2 tu jenguk la yer blog saya baru buat tentang makan2 kat johor di www.blogmakanbest.blogspot.com Dan kalu bolih tu jadik follower yer TQ TQ TQ maklum la blog baru nih sunyi skit hehehe

ketawariang said...

papa-ntiq sorry br sempat nak reply komen ni...
dah tgk post papa aritu gi mkn mee udang tp mhl nye?
sy pergi jugak last february, udang xde and servis terukkkkk sangat2....
agak kecewa dgn ape yang berlaku...

Anonymous said...

Saya dah makan mee bandung udang kat Tanjung Langsat ni pada 2 Jun 2014 lalu, tak la sedap sangat. Kuahnya agak manis gula cuma udangnya yang best. Kami pergi ketika hampir senja maka banyaklah nyamuk2 menganggu. Sesiapa yang suka nengok kapalterbang landing sambil makan mee, eloklah ke sini.

ketawariang said...

thanks sbb sudi komen...
last time pergi,tempat ni mengecewakan..
makanan semua x sedap and udang yang mentah...huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...