* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

December 9, 2010

Jangan Pandang Belakang Congkak 2 (JPBC2)

Hahaha... x boleh pandang lagi belakang congkak?

The sequel of Jangan Pandang Belakang Congkak (JPBC)


Cerita berkenaan Cat & Punai yang asyik kena badi... N kedai makan yang diusahakan kena santau.... Maka Cat ajak Punai pergi berubat... Johan plak sambung belajar... So x de dalam ini cerita...
Macam2 bomoh diorang jumpa.. Dari orang yang betul sampai lah orang bunian... huhuhu...
So satu malam tu, atok mereka, Pak Sudir telah menjelma dengan bermain congkak di dalam rumah mereka... Maka disampaikan lah pesan Pak Sudir untuk bertemu Wak Ketari sekiranya nak buang badi2 yang terdapat dalam mereka ni...
Selepas bersusah payah, diorang pun sampai ke rumah Wak Ketari(Bob Kuman) & anak beliau Seha (Nora Danish) *cute sungguh Nora ni...lagi2 dengan pakaian penuh kemelayuan die tu... i loike!*
Diorang belajar ilmu pembomohan ni... and berjaya melepasi ujian2 wak ketari...Ilmu diturunkan kepada mereka since Wak Ketari ni dah tua n sakit... n pernah diserang ketika mengubati orang dulu...
Akhirnya diorang ni dapat mengubati n menghalau hantu walaupun x jadi...hehe

Cerita ni overall lawak n horror sikit2 and macam biasa bila ade scene menakutkan je, aku x tengok...hahaha... Semalam tengok lagi cerita ni kat uma... dah x takut lagi... huhu
So, 4 out of 5 stars! best....

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...