* Laughing girl *



♥ A very proud mother of Saiful Faqih & Syifa Fatanah who just loves to laugh and share stories ♥

these are stories of me and my little family

Enjoy your visit here :)




Followers Tersayang

nuffnang

December 21, 2010

Happy birthday!

Organized a surprise party for my collegue, Mr Madir... "Kawan" beliau sms aku few days before his birthday.... She requested for Secret Recipe's cake.... Mula2 malu nak mintak tolong... tapi xpela kan... kalau aku jadik Bf dia,mesti serunuk sebab Gf watkan surprise party dari jauh (Terengganu)... So i decided to help lagipun aku mmg suka organise benda2 camni... :)
on Friday night i bought his birthday card... cantek... i loike..heheh


on Saturday, Mr Fiancee telah berkenan utk tolong orderkan kek sebab i was in Malacca dengan family aku... hehehe...

On Sunday, naik bus 7.00pm... jap lagi boleh plak bus tu delayed.... 2jam setengah dari BPahat ke JBahru... Mr Fiancee nak call Secret Recipe yang kek tu lambat sket amik... Tapi punyalah sengal SC ni sebab kat receipt x de phone number... Nasib baik kol 9.45pm tu SC tepon.... Then we requested mintak dia tunggu sebab aku baru je tiba Larkin... Laju2 pergi ke Giant Plentong and gi amik kek....

Sampai je kat sane, dah clear dah tempat tu... Orang tu tunggu kitorang sampai... huhu... Then Mr Tunang bought Blueberry cheese cake n carrot slice... superb sedap.. hehehe... :) *tiba2 tukar topik plak*
Cake for Mr Birthday boy is Chocolate Indulgence...

So on the day (20th December), aku wat biase je... since rahsia ni hanya aku, Mr Tunang and Girlfriend beliau yang tau...macam biase setiap kali ade birthday dak office, memang ade plan celebrate.... Tapi pagi that day, i told 1 of my collegue yang i've prepared for his' birthday party... fully sponsored... Tapi dia xtau sapa.... Maka masa rehat i bought my lunch sekali dgn Birthday Boy punya... Then terus pecut balik rumah amik kek... Thought dia tengah makan kat belakang rupenye die still kat laptop die... Thanks to Hardi yg jaga line utk aku... So kitorang readykan kek, tidbits and drinks... Sorang2 kitorang panggil ke pantry... termasuk dengan Mr Boss... Then Hardi told everybody yang boss wat meeting tergempar... maka semua g pantry... setibanya di pantry, ni la yang berlaku... :)



video



Masa ni dia xtau lagi yang benda ni bukan from me... masa dah tiup lilin baru i told everybody yang i celebrated this one someone's behalf... orang tu jauhhhh... muka dia berubah... the hint was "orang tu x wish lagi birthday dia hari ni"... xtau la plak Gf beliau dah wish ke belum masa tu, but that was our plan...
masing2 blank... sape pulak kan... then Mr Jamil dapat teka... n jwpn die betul... Pergh masa tu merahnye muke Birthday Boy tu x boleh nak kata... Planned nak record masa pengumuman tu sekali...tp x buat...terlupe...hehehe... sorry Farhana!

Gembira wo dia.... maunye x... Masa birthday tu la baru burst... yang sebnanye Mr Birthday Boy dah ade yang punya... malu2 konon sebelum ni..hik3..

So when i asked Mr Birthday Boy,dia x suspect ape2 ke yang i nak party ni... xde langsung katenye...walhal on Friday masa tengah karaoke, i asked him "eh awak makan cheese x?"... heheh... Saja je... Tapi hint yang paling ketara kek die from Secret Recipe... Selama ni kalau celeb pun, paling jauh pun kek from King's kat Seri Alam... Jauh tu SC...plak tu kene order awal... nasib baik stock kek ade lagi masa tu... :)

So,penat lelah dah selesai...huhu... Enjoyed sebab plan berjalan dengan jayanye... :)
kesimpulannya, adakah saya orang yang patut di-syakwasangka? ;p

*link removed atas permintaan. sorry for any inconvenience caused*

1 comment:

farhana said...

wawah.ade video siapp!
ahaha
caya la kak teha!
hee
;]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...